Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Давай смело – поплачи си!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Забавни | Все още няма коментари. | 2447 прегледа на този пост

Съдържание на Давай смело – поплачи си!


Изследователите са доказали, че няма нищо лошо понякога да си поплачеш, ако това ще те накара да се почувстваш по-добре. Плачът наистина действа пречистващо.

Ето няколко много интересни факта за плача:Сълзите ни помагат да виждаме.

 • Проучванията доказват, че 85% от жените и 73% от мъжете се чувстват по-малко тъжни и ядосани, след като си поплачат.
 • Средностатистически жените плачат 47 пъти в годината, а мъжете 7 пъти. Не Ви учудва, нали?
 • Пристъпът на плач продължава средно 6 минути.
 • Най-често се проливат сълзи между 19:00 и 22:00 часа.
 • Учените смятат, че плачът не само е нормална човешка реакция на тъга и разочарование, но и същевременно е много здравословен. Той е естествен начин за намаляване на емоционалния стрес, но ако е прекалено чест и не бъде овладян, има негативно психическо и физическо влияние върху тялото, включително повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и други проблеми, свързани със стреса.

Защо да си поплачеш малко е полезно?

 • Сълзите ни помагат да виждаме. Да, това е истина. Една от най-основните функции на сълзите е, че те ни дават възможност да виждаме. Буквално. Сълзите не само „смазват“ нашите очи и клепачи, но и предотвратяват лигавиците на очите от обезводняване.
 • Плачът облекчава стреса. Неконтролируемият стрес може да увеличи риска от сърдечен удар и да повреди някои области на мозъка ни. Затова човешката способност да плачем има и стойност за оцеляването ни.
 • Плачът понижава кръвното налягане и нормализира пулса.
 • Сълзите убиват бактериите. Няма нужда от антибактериални кърпички. Имаме си сълзи! Нашият собствен антибактериален и антивирусен агент работи за нас, елиминира всички микроби, които ни се полепват от работа с компютър, количките за пазаруване, обществените мивки, и всички онези места, които са убежище на тези неприятни гадинки. Сълзите съдържат лизозим, флуид, който може да убие от 90 до 95 процента от всички бактерии в рамките на пет до десет минути! 
 • Емоционалният плач е доказателсвто, че си човек.Плачът премахва токсините от тялото и действа пречистващо за човешкия организъм. 
 • Сълзите намаляват и нивото на манган. Самият акт на плача намалява нивото на манган в организма – минерал, който влияе на настроението и се намира в до 30 пъти по-голяма концентрация в сълзите, отколкото например в кръвния серум.
 • Плачът е полезен и за носа. Сълзите пътуват в тялото ни през слъзния канал на носните проходи, където срещат слуз. Когато достатъчно сълзи се смесват със слуз, тя преминава през носа и го поддържа влажен и без бактерии.
 • Големите момчета също плачат (и трябва). Според изследвания жените плачат средно 5,3 пъти месечно, докато мъжете – средно 1,3 пъти на месец. Това несъответствие се получава, защото тестостеронът (по-висок при мъжете) може да потиска плача, докато хормонът пролактин (по-висок при жените) може да го засили. Освен това слъзните жлези между мъжете и жените са анатомично различни. 
 • Емоционалният плач е доказателство, че си човек. Докато всички бозайници имат сълзи и ги използват за овлажняване на очите, само човешките същества проливат сълзи в отговор на емоционален стрес. Емоционалният израз означава, че имаме чувства. Така че следващия път, когато почувствате, че имате буца в гърлото си, давайте смело – поплачете си.
 • Да бъдеш уязвим помага да се свързваш с други хора. Знаем, че може би се страхувате да разкриете как се чувствате наистина пред приятелите си или партньора (особено ако сте много разстроени и много искате да заплачете). Но да бъдете уязвими е най-добрият начин да се сближите с друг човек. Да се изправите пред чувствата си помага да вървите напред в живота.

Ужасно изкушаващо е да играем на сигурно в живота, но ако не поемам случайни рискове, не можем да очакваме особено вълнение или личностно израстване. Не е лесно да се поставим в ситуация, свързана с чувства и емоции (например като започнем нова връзка, след като емоционално сме пострадали от предишна). Конфронтирайте се с чувствата си без страх. Не се опитвайте да избягате и да скриете как се чувствате. Потопете се в емоциите. 

 

Давай смело – поплачи си! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™