Внимавайте, защото някои храни от ресторантите могат да провалят диетата Ви със замах. Ето какво точно трябва да се избягва и какво да изберете вместо тях.

Пържените храни се потапят в горещо олио, за да станат по-хрупкави.Пържено или панирано

Пържените храни се потапят в горещо олио, за да станат по-хрупкави. За съжаление, това също дава повече мазнини и калории.
Какво да изберем вместо това: печено.
Ако храната се пече, тя също става хрупкава, но без добавените калории и мазнини. За щастие, печеното е също толкова вкусно, колкото и пърженото, и няма да саботира диетата Ви.

Задушено

Когато нещо се задушава, това обикновено означава, че храната се готви в мазнина в продължение на няколко часа. Безспорно е, че готвенето на нещо в мазнина не е най-здравословният вариант.
Какво да изберем вместо това: на скара/грил.
Те използват суха топлина, което означава, че храната не престоява в мазнина в продължение на часове. Това спестява много калории и мазнини.

Готвено в масло

Ако нещо е сготвено в масло, това означава,че се добавя доста масло. Най-добре избягвайте такива храни, тъй като се добавят допълнителни мазнини.
Какво да изберем вместо това: поширана храна.
Когато нещо се пошира, това обикновено означава, че ври леко в течност като доматен сос, вода или вино. Това е опция с доста по-ниско съдържание на мазнини от маслото и може да бъде дори още по-вкусно.

Сметаната е „мазната“ част на млякото.Ястия със сметана

Сметаната е "мазната“ част на млякото, което означава, че не помага, ако сте на диета. Напротив, само добавя много нежелани калории.
Какво да изберем вместо това: печено.
За печенето се използва суха топлина и се извличат естествените аромати на едно ястие, без да има добавени мазнини.

Сос холандес, сирене или сметанов сос

Ако си поръчате нещо с това описание, то ще пристигне покрито с нездравословен сос, изобилстващ на мазнини, което добавя допълнителни калории.
Какво да изберем вместо това: в собствен сос.
Ако нещо е приготвено в собствен сос, то е ароматно и без добавени калории.

В сос грейви

Суровите зеленчуци са изключително хранителни.

Сосът грейви често се прави от мазнината, която се отделя от месото, докато то се готви. Това определено не е опция, ако сте на диета.
Какво да изберем вместо това: свежи зеленчуци.
Изборът на пресни зеленчуци ще гарантира, че Вашата чиния е заредена с витамини, което е много по-питателна опция.

Пържено или печено на тиган

За пърженето в тиган се използва олио или друга мазнина, за да не изсъхва храната, която се приготвя. Това никак не е полезно за здравето и още повече за диетата.
Какво да изберем вместо това: суровите храни.
Най-хубавото е, че нямат абсолютно никаква добавена мазнина или калории като при готвенето. Някои храни също съдържат повече хранителни вещества, когато са сурови, което означава, че ще получите най-доброто от Вашата храна.