Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Не, червеното вино не може да замести фитнеса

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения | Все още няма коментари. | 1734 прегледа на този пост

Съдържание на Не, червеното вино не може да замести фитнеса


Ресвратрол - популярна съставка в червеното вино, може да замести физическите упражненияАко вече сте виждали заглавия в google.bg като това: „Науката казва, че чаша червено вино се равнява на един час във фитнеса.“

Или това: „Пиенето на чаша червено вино е същото като час упражнения“, предоставено ни от едно проучване на Wildest Dreams.

Или може би това: „Червеното вино може да бъде толкова добро, както и фитнес упражненията“ – казва една от последните новини на Ever.

Или това: "Ресвратрол популярна съставка в червеното вино, може да замести физическите упражнения."

Как всъщност науката стигна до този извод?

Най-лесният начин да усетите ползите от физическата активност е да бъдете физически активни

Е, това най-вероятно не е вина на науката и на проведените проучвания. А по-скоро нуждата от червено вино или по-точно на ресвератрол, който се намира в кожата на червено грозде, спряган за магически еликсир, който намалява нуждата ни да се разходим до фитнес залата.

Оказва се, публикуваните проучвания за ресвератрол са много по-нюансирани. Трябва да знаете две неща за това изследване. Първо, авторите на тези статии всъщност никога не казват в прав текст, че виното може да замени упражненията във фитнеса. Те реално казват, "Комбинирането на добавки с ресвератрол може да засилва полезните ефекти от физическите упражнения." С вино или без, това съвсем не означава, че трябва да спрете с тренировките и упражненията.

Другото проучване, което бе публикувано в списание Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, е проведено върху 16 участника. Тези хора са завършили 4 седмичната програма HIIT, като били разделени на 2 групи – едната приемала добавки с ресвератрол, а другата плацебо. Участниците, които приемали плацебото, подобрили физическата си подготовка, а другите, които приемали ресвератрола – не.

Вярно ли е, че чаша червено вино се равнява на един час във фитнеса

И преди да се запътите да унищожавате някоя лоза, трябва да знаете, че всички тези изследвания дават някои неоспорими доказателства срещу ресвератрола  и това което се крие в червеното вино. Размерът на проведените изследвания не е толкова голям и е проведен само между мъже в колежанска възраст, което означава, че трудно може да се обобщят резултатите от цялото население.

Тези проучвания ни дават интересни поводи за размисъл. По съвет на д-р Брендън: "Най-лесният начин да усетите ползите от физическата активност е да бъдете физически активни," каза той пред Science Daily.

Толкова е просто!

И следващия път, когато се върнете от фитнес залата и си налеете чаша червено вино, не го правете защото си мислите, че ще подобрите физическата си активност. А го направете, защото ще върви на вкусната и здравословна вечеря или заради здравословните ползи от ресвератрола. Прочетете тук за ползите от червеното вино

Не, червеното вино не може да замести фитнеса Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™