Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Здравословните качества на червеното вино

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини | Все още няма коментари. | 2088 прегледа на този пост

Полезна ли е древната напитка?

Любителите на червеното вино могат да продължават да консумират любимата си напитка ежедневно, защото тя е много полезна и оказва благотворно влияние върху организма. Червеното вино се пие от хилядолетия и още древните гърци и римляни са възхвалявали чудесния му вкус и здравословни качества. Вижте кои са те.

Състав на червеното вино

Червеното вино помага за здраво сърцеЧервеното вино съдържа около 600 различни съставки. Именно на тях се дължи неповторимият му вкус и аромат. Както знаете, качеството на виното далеч не зависи само от сорта на гроздето. Технологията на приготвяне и възрастта на виното също са много важни. Винените киселини, които се образуват в дългия процес на приготвяне, също са много определящи за специфичния привкус на всяко отделно вино.Сухото вино съдържа по-малко захари в сравнение с десертното вино, което е по-сладко. Виното съдържа и фенолите антоциани (натурални червени пигменти), както и танини. Богато е и на аромати, които определят индивидуалния характер на всеки сорт и реколта вино. Виното е богато на аминокиселини и витамините С, В1, В2, РР, В12. Богато е на полифенола ресвератрол, който е мощен антиоксидант и неутрализира вредното въздействие на свободните радикали. 

Детоксикира организма и е полезен за сърдечното здраве. Червеното вино, освен на ресвератрол, е богато и на сапонини и затова е и толкова полезно. Количеството на ресвератрола е средно по около 5-6 мг на литър вино, но при някои вина това количество може да достигне до по-високи стойности. Доказано е, че сортовете Мерло и Каберне совиньон съдържат най-голямо количество ресвератрол. Ресвератрол се съдържа и в много полезните за отслабване Малинови кетони. Катехините са други антиоксиданти, съдържащи се в червеното вино. Те предпазват сърцето.

Защо виното е полезно?

  • Намалява нивата на вредния холестерол
  • Предпазва от инсулти и инфаркти
  • Благоприятства сърдечно-съдовото здраве
  • Успокоява нервната система. За здрава нервна система приемайте Витамин B12
  • Намалява кръвното налягане
  • Ресвератролът в състава му детоксикира и е мощен антиоксидант
  • Прочиства кръвта
  • Възпрепятства процесите на стареене
  • Доказано разкрасява кожата, тъй като съдържа мелатонин
  • Има антимикробно и противовъзпалително действие
  • Предпазва от развитие на ракови клетки
  • Засилва метаболизма
  • Помага при отслабване. За отслабване опитайте и ABC Акай бери
  • Помага при бъбречни проблеми

 Приемайте червеното вино с мярка, за да му се насладите максимално и да изпитате здравословните му ефекти.

Здравословните качества на червеното вино Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™