Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Диета срещу Упражнения: Кое е по-важно за отслабването?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Диети, Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2984 прегледа на този пост

Съдържание на Диета срещу Упражнения: Кое е по-важно за отслабването?


Кое е по-важно за отслабването: упражненията или диетите?Фитнес планове карат хората да правят странни неща. От това да пробват последната модерна диета, като минат през странни видеоклипове с упражнения, и се стигне до посещението на специални класове. Всеки, който е решил да отслабва и е отдаден на диетите, често прави разни неща, които дори и той самият не може да си обясни. И почти всеки, посветен на диетите, е участвал не веднъж в спора, който разисква: Кое е по-важно за отслабването: упражненията или диетите?

Разбира се, не е изненада за никой, че този въпрос още се обсъжда. Любителите на храната трудно се лишават от любимите си ястия, захарните изделия, кофеина и солта. Те постоянно си търсят причини да не правят тази саможертва. Също така има хора, които презират и неодобряват правенето на упражнения и полудяват само при мисълта за фитнес залата – тези хора предпочитат да се подлагат на диети и са готови на всичко да избегнат каквато и да е било активност. Въпреки всичко, напълно е възможно да свалите някой и друг килограм само с диета или само с физически упражнения, но истината е, че най-добрата стратегия си остава, ако правите и двете неща.

Диета срещу Упражнения: Кое ще Ви помогне да отслабнете?

Ако искате бързо решение за постигане на целта си да отслабнете, диетата може да се окаже доста добър вариант. Някои изследвания показват, че хората губят тегло по-бързо, когато елиминират приема на калории от диетата си, вместо да ги горят чрез упражнения. Това е предизвикателна стратегия, все пак. За да губите по един килограм на седмица само с диета, Вие ще трябва да намалите калориите на 500 на ден. За повечето хора тази стратегия не е приемлива и изследванията подкрепят това. Само 5% от хората, които се подлагат на диети, са в състояние да поддържат загубата на тегло и да отслабват.

Защо е добре да прилагате и двете?

Диетата и упражненията действат като застраховка един за друг. Ако тренирате редовно, можете да си позволите от време на време да похапвате каквото Ви се иска. А ако изберете една здравословна диета, липсата на един ден упражнения няма да окаже влияние на Вашите планове за отслабване. Загубата на тегло не е лесна работа. Ще трябва да изгаряте по 3500 калории за всеки килограм, който искате да загубите, като комбинирате диета и упражнения, защото така целта Ви ще бъде по-лесно постижима. Освен това Ви спестява неприятните безкрайни упражнения и силно ограничителните диети.

По-важното тук е, че както диетата, така и физическите упражнения са от ключово значение за здравето в един дългосрочен план. Може да се опитвате да отслабнете заради суетата, но трябва да разберете, че ще отслабнете много по-бързо, ако тялото Ви е здраво.

Освен това комбинирайки правилната диета с упражнения, ще допринесете много за цялостното си здраве. Това може да Ви помогне за предотвратяване на рака, намаляване на болките в мускулите и костите, предотвратяване на хронични заболявания, помага Ви в борбата с депресията, а дори може да Ви осигури по-дълъг живот. Едва ли имате някакво оправдание, за да пренебрегнете този лесен начин за подобряване на здравето си в дългосрочен и краткосрочен план. Освен това здравословната диета предлага много от същите ползи. Правилният хранителен режим дори може да стимулира здравето на кожата и косата Ви, освен това Ви предпазва от някои видове рак, подобрява Вашето психично здраве и дори изостря ума и мисленето Ви.

Понякога може да се изкушите да предприемете най-краткосрочния маршрут до фитнеса, но истината е, че такъв не съществува. Ако наистина искате да отслабнете, ще трябва заедно с диетата и да тренирате. 

комбинирайки правилната диета с упражнения ще допринесете много за цялостното ви здраве.

Диета срещу Упражнения: Кое е по-важно за отслабването? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™