Глухарчето – новият природен лек

Кожни заболявания, причинени от гъбични или микробни инфекции могат да бъдат лекувани с глухарчеМного хора си мислят, че глухарчето е само едно скромно градинско цвете, а някои даже го определят като плевел. Това е защото не знаят всички тези важни ползи за здравето от глухарче. Неговите листа и цветът имат лечебни и хранителни свойства и най-хубавото е, че глухарчето може расте по цял цвят и всеки може да се наслади на красотата и ползите за здравето на това нежно растение. Знаете ли, че глухарчето съдържа повече протеин на доза от спанака? Листата му са богати на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и магнезий и витамините А, С, Е, витамин К, витамин В1, В2 и В6. А корените му съдържат калций, желязо, калий, сяра, силиций, магнезий, хлорофил и фосфор. Прочетете повече, за да научите някои от най-прекрасните ползи за здравето от глухарче.

1. Един добър лек за кожни заболявания

Кожни заболявания, причинени от гъбични или микробни инфекции, могат да бъдат лекувани с глухарче SAP (или т.нар. мляко на глухарчето). Сокът има бактерициден и инсектициден ефект, както и фунгицидни свойства. Това прави глухарчето идеално за лечение на тения, екземи и други сърбящи оплаквания.

2. Добро е за диабетици

Друга голяма полза за здравето от глухарче е, че то стимулира панкреаса да произвежда инсулин. Тъй като глухарче е естествен диуретик, то предизвиква по-често уриниране, което помага за премахване на излишната захар от организма и така не се натрупва в бъбреците, предотвратява бъбречно заболяване, тъй като повечето диабетици са податливи на това.

3. Помага Ви е борбата с рака

Друга голяма полза за здравето от глухарче е, че то стимулира панкреаса да произвежда инсулин. Древните традиционни медицински системи в света, включително индианските, арабските и китайските, отдавна знаят за ползите на глухарчето за здравето. Едно от най-важните действия на глухарчето за здравето е, че има противоракови ефекти и по-специално – помага в борбата с рак на гърдата и рак на простатата. Проучванията показват, че коренът му има голямо въздействие върху раковите клетки (меланом), които са резистентни на химиотерапия. Благодарение на невероятните ползи на глухарчето, то по никакъв начин не вреди на здравите клетки.

4. Поддържа здравето на костите

Глухарчето е богато на калций, който е от съществено значение за растежа и здравината на костите. Тоо също така има висока концентрация на антиоксиданти като витамин С и лутеолин, които защитават костите от вредата на токсичните свободни радикали, които могат да причинят костно отслабване, загуба на костна плътност и преждевременно стареене.

Глухарчето е богато на калций, който е от съществено значение за растежа и здравината на костите.5. Подобрява функцията на черния дроб

Глухарчето подобрява функцията на черния дроб, като го стимулира и подпомага храносмилането. Химикалите в глухарчето елиминират токсините в организма и помагат да се възстанови балансът на електролитите и да се хидратира по-добро организмът.

6. Подобрява цялостното здраве на храносмилателната система

Глухарче е лек стимулант на апетита, така че, ако се опитвате да отслабнете, може би е по-добре да избягвате консумацията му. Но ако искате да се подобрите храносмилането си, глухарчето трябва задължително да присъства в ежедневното Ви меню! Съставките в глухарчето имат успокояващ ефект върху стомашно-чревния тракт, а антиоксидантите Ви помагат с усвояването на токсините от храната и насърчават растежа на полезните бактерии в червата. В същото време инхибират и елиминират неприятелските бактерии в червата.

7. Подобрява функцията на пикочната система

Благодарение на своите диуретични свойства, глухарчето насърчава доброто пикочно здраве. Колкото и да не Ви се вярва, благодарение на детоксикиращия ефект може да почиства бъбреците, както и пикочните пътища. Вижте още Екстракт от черен бъз.

Ако решите да се възползвате от невероятните свойства на глухарчето, не забравяйте да си направите малко проучване как точно се използва то.
Глухарче е лек стимулант на апетита, така че, ако се опитвате да отслабнете, може би е по-добре да избягвате консумацията му.