Пържени филийки с малини – рецепта, която прави деня по-добър

Както добре знаете, ние сме силни привърженици на здравословното хранене с малко мазнина, без пържене, особено в разгара на летния сезон. Именно началото на лятото е периодът, по време на който все повечето дами започват да се суетят около външния си вид. Чували сме също обаче, че когато храната се яде с любов и удоволствие, тя не се лепи. Как смятате?

Предлагаме Ви една неописуемо вкусна рецепта за пухкави пържени филийки с малини, която ще Ви накара да рискувате. Малините са един от най-апетитните и любими плодове, които лятото ни поднася. Нека не пропиляваме възможността да се поглезим или да зарадваме любимия си човек с вкусна, лесна и свежа закуска в леглото.

Пържените филийки с малини са начин да се радвате на храната.

Необходими продукти:
(За
4 порции)

  • 125 гр. маскарпоне
  • 125 гр. рикота
  • 2 с. л. захар
  • лимонов сок
  • 250 гр. малини
  • 25 гр. масло
  • 4 филийки хляб
  • 3 яйца
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

Малините са един от най-вкусните плодове, любим на малки и големи.Стъпка 1 – Пригответе малиновия крем

Разбийте маскарпонето, рикотата, фината кристална захар и сока от лимон в дълбока купа. Добавете към сместа и половината количество малини, след което отново разбъркайте добре.

Стъпка 2 – Изпържете филийките

В незалепващ тиган разтопете маслото. Разбийте добре яйцата и потопете филийките в тях. Изчакайте филийките да се напоят добре и ги сложете в тигана. Пържете до златист цвят – всяка страна за по около 1-2 минути.

Стъпка 3 – Сервирайте

Отцедете добре филийките от мазнината. Сложете по една филийка в чиния, а върху топлите пържени филийки разпределете първоначално приготвената малинова смес. Аранжирайте с остатъка от малините и поръсете обилно с пудра захар, за да придадете завършен и красив вид на чинията.

Малки трикове за отлични резултати:

Можете да се придържате към рецептата или да вложите нещо от себе си и своята креативност в приготвянето. Ето няколко малки съвета от мен:

  • Бихте могли да използвате козунак или сладък хляб за приготвянето на филийките. Така ще получите много по-сочен вкус.
  • За малиновата смес използвайте фина кристална захар, която ще се разтвори много по-добре и по-лесно.
  • Постарайте се в аранжировката на чинията. Все пак добре знаете, че се храним и с очите си.

Изпробвайте нашата вкусна рецепта с малини, която несъмнено ще постави по-добро начало на деня Ви. Бон апети!