Търсите нетрадиционни комбинации с пъпеш? Опитайте нашата салата с пъпеш, сирене и резене!
С настъпването на летния сезон пред всички нас се открива не само хоризонъта на морските приключения, но и на неустоимо вкусната храна. Лятото безспорно е сезонът, който крие букет от най-свежите кулинарни изкушения. Кога, ако не сега, можем с лекота да комбинираме превъзходните сирена и меса с уникално свежи и сочни сезонни плодове.
С днешната статия ще Ви предложим една точно такава рецепта. Свежа, вкусна и интересна – така най-добре бихме описали лятната салата с пъпеш, сирене и резене.
Необходими продукти:
(За 4 порции)
- 2 големи глави резене
- 1 малък пъпеш
- 100 гр. салатен микс
- 200 гр. Фета сирене
- няколко листа мента
За дресинга:
- 3с.л. бял винен оцет
- 1/2 лимон
- 100 мл. зехтин
- морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Стъпка 1 – Пригответе резенето
Почистете добре резенето, отстранявайки външните твърди листа. Измийте го добре. Нарежете количеството на филийки, като за целта използвайте ренде. Нарязаното резене потопете в купа с ледена вода и оставете настрана.
Стъпка 2 – Пригответе дресинга
Разбийте в купа или с помощта на блендер количеството оцет, зехтин и лимонов сок. След това подправете с морска сол и черен пипер на вкус. Оставете дресинга да престоява, докато завършите салатата.
Стъпка 3 – Подгответе пъпеша
Почистете пъпеша, като махнете семките и кората. Нарежете плода на дълги резени, а след това напречно на тънки парченца.
Стъпка 4 – Довършете салатата
Отцедете и подсушете добре резенето. В дълбока купа за салата смесете резенето, измитите салатени листа, пъпеша. Отгоре натрошете Фета сиренето. Накълцайте на ситно листата мента и ги добавете към дресинга, след което подправете салатата с него. Разбъркайте добре.
Беше лесно, нали? Обещаваме Ви да бъде и наистина вкусно.