Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Веганство и вегетарианство

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Веганство и вегетарианство

В тази категория статии ще намерите всички за Веганството и Вегетарианството. В интерес на истината двете направления в храненето са много различни, макар и да си приличат, а някои биха казали, че дори и не откриват разлики. Истината е, че ако решите да спазвате строга веганска диета, в действителност е много по-трудно от диетата на вегетарианите. Веганството забранява както месото и рибата, така и консумацията на млечни продукти, яйца и мед. Или иначе казано всичко, за което може да се каже, че има животински произход. 

Основната разлика между веганството и вегетарианството е във философията на живота на човека. Реално за веганите можем да кажем, че проявяват уважение към всичко живо и отказват да носят вълнени пуловери, дрехи от кожа, не си правят разходки върху кон, не използват козметика и лекарства тествани върху опитни животни. Докато вегетарианството се разделя на различни видове: лактовегетарианството включва млечни продукти без яйца, ововегетарианството - яйца без млечни продукти, а оволактовегетарианството включва и млечни продукти, и яйца. 


 

Храни, богати на желязо

Храни, богати на желязо

Кои храни са естествен източник на желязо за Вашето тяло? Спанакът може да не Ви даде свръхчовешка сила, с която да се борите със злодеи, като на Попай, но пък тази и други храни, съдържа..

100% натурални продукти – PureMark Naturals...

100% натурални продукти – PureMark Naturals

21st Century HealthCare представя PureMark Naturals – линията от витамини и хранителни добавки, която, според компанията, носи по-натурален и чист избор за потребителите. Със 17 продукта ..

Симптоми на глутенова нетолерантност...

Симптоми на глутенова нетолерантност

Глутенът е вид протеин, който се съдържа в пшеницата, ечемика и ръжта, като процентното съдръжание спрямо други аминокиселини в състава на житните култури е около 80% – значителен превес. В друг..

Къпини – здравословни ползи

Къпини – здравословни ползи

Къпините са част от семейството на горските плодове, което по подразбиране означава, че са изключително полезни, съдържат огромно количество антиоксиданти, витамини, минерали, фибри. И не на после..

Топ храни, богати на калций и ползи на минерала...

Топ храни, богати на калций и ползи на минерала

Ползи на минерала калций и защо е необходим на организма? Калцият е с критична необходимост при тийнейджърите Приемът на калций и консумацията на храни с високо съдържание на калций при децата и..

Рецепти със суперхраната спирулина...

Рецепти със суперхраната спирулина

Спирулина е мощна суперхрана, която има редица ползи за здравето, общото състояние на организма и тонуса. Вкусът й обаче е малко плашещ за някои хора, особено ако трябва да я добавят към ежедневното с..

21 храни, богати на фибри

21 храни, богати на фибри

Фибрите са изключително важни за здравето и общото състояние на организма. Фибрите подпомагат действието на добрите бактерии в организма, помагат при отслабване и стопяване на натрупаните мазнини, нам..

Рецепта за приготвяне на кокосово мляко у дома...

Рецепта за приготвяне на кокосово мляко у дома

Рецепта за приготвяне на кокосово мляко у дома Кокосовото мляко е здравословен и вкусен продукт, част от ежедневното ни меню, който можем да си приготвим и у дома. Да, наистина! Става лесно, бързо,..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™