Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Веганство и вегетарианство

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Веганство и вегетарианство

В тази категория статии ще намерите всички за Веганството и Вегетарианството. В интерес на истината двете направления в храненето са много различни, макар и да си приличат, а някои биха казали, че дори и не откриват разлики. Истината е, че ако решите да спазвате строга веганска диета, в действителност е много по-трудно от диетата на вегетарианите. Веганството забранява както месото и рибата, така и консумацията на млечни продукти, яйца и мед. Или иначе казано всичко, за което може да се каже, че има животински произход. 

Основната разлика между веганството и вегетарианството е във философията на живота на човека. Реално за веганите можем да кажем, че проявяват уважение към всичко живо и отказват да носят вълнени пуловери, дрехи от кожа, не си правят разходки върху кон, не използват козметика и лекарства тествани върху опитни животни. Докато вегетарианството се разделя на различни видове: лактовегетарианството включва млечни продукти без яйца, ововегетарианството - яйца без млечни продукти, а оволактовегетарианството включва и млечни продукти, и яйца. 


 

Култивирани гъби – хранително и лечебно значение...

Култивирани гъби – хранително и лечебно значение

В много страни, включително и в нашата, има лоша култура относно консумацията на здравословна храна. Това води до редица проблеми в здравето на населението. Според СЗО два милиона от възрастното ..

6 факта за витамин К и връзката му с растителното хране...

6 факта за витамин К и връзката му с растителното хранене

Витамин К е важно хранително вещество, което, за съжаление, често се пренебрегва. Точно като витамините А, D и Е, витамин К е мастноразтворим. Има два вида витамин К: К1 (филохинон) и К2 (менахинон..

Минимализъм в храната: една лесна диета за поддържане н...

Минимализъм в храната: една лесна диета за поддържане на фигура - част 1

Ограничавайки се в храненето, повечето хора искат да постигнат определени цели. Така се появява минимализмът в храната - често срещано съвременно явление, възникнало на основата на желанието за използ..

Минимализъм в храната: една лесна диета за поддържане н...

Минимализъм в храната: една лесна диета за поддържане на фигура - част 2

Плюсове и минуси: има ли ограничения? Според минималистите в храната човешкото тяло трябва да се третира като огромна, сложна, добре проектирана машина, която постоянно се нуждае от висококачествен..

Храни и продукти, които разреждат кръвта...

Храни и продукти, които разреждат кръвта

Често недохранването води до повишен вискозитет. Преразглеждането на диетата дава възможност за своевременно елиминиране на потенциално вредни храни и предотвратяване на критично състояние на кръвта. ..

8 изненадващи ползи за здравето на витамините от група ...

8 изненадващи ползи за здравето на витамините от група В

Възползвайте се от ползите за здравето от витамините от група В Доброто хранене е свързано с доброто здраве, както и с превенцията и лечението на много състояния. Получаването на препоръчителните к..

В помощ на тялото: какви храни да ядете през зимата?...

В помощ на тялото: какви храни да ядете през зимата?

През зимата е важно храната, която приемаме, да допринася за попълването и запазването на енергията, насища тялото ни с всички необходими хранителни вещества и ни затопля отвътре. Това трябва да са хр..

7 чести дефицити на хранителни вещества - първи признац...

7 чести дефицити на хранителни вещества - първи признаци

Скритата причина за общи симптоми като умора и мускулни болки може да бъде дефицит на хранителни вещества. Ако смятате, че може да имате дефицит на хранителни вещества, говорете с Вашия лекар, който м..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™