В тази категория статии ще намерите всички за Веганството и Вегетарианството. В интерес на истината двете направления в храненето са много различни, макар и да си приличат, а някои биха казали, че дори и не откриват разлики. Истината е, че ако решите да спазвате строга веганска диета, в действителност е много по-трудно от диетата на вегетарианите. Веганството забранява както месото и рибата, така и консумацията на млечни продукти, яйца и мед. Или иначе казано всичко, за което може да се каже, че има животински произход.
Основната разлика между веганството и вегетарианството е във философията на живота на човека. Реално за веганите можем да кажем, че проявяват уважение към всичко живо и отказват да носят вълнени пуловери, дрехи от кожа, не си правят разходки върху кон, не използват козметика и лекарства тествани върху опитни животни. Докато вегетарианството се разделя на различни видове: лактовегетарианството включва млечни продукти без яйца, ововегетарианството - яйца без млечни продукти, а оволактовегетарианството включва и млечни продукти, и яйца.
В миналото не е съществувала особена възможност за избор на растителни масла, поради което приготвянето на ястията се е ограничавало до употребата само на слънчогледово олио. Но с развитието на технол..
Препратка към първа част ТУК! Употреба в кулинарията – рецепти Кисела супа от прясно зеле Необходими продукти: 0,5-0,75 кг говежди гърди, същото количество зеле, 6-8 малки зелени ябълки..
Пащърнакът е двугодишно тревисто растение с месест, сочен корен, пересто-разчленени листа и съцветия във формата на чадър, което достига височина до 3 м. Коренът му има не само хранителна, но и лекарс..
Семената на растението сусам, култивирано от древни времена (повече от 7000 години) и до ден днешен в Индия, Пакистан, Средна Азия, Китай, средиземноморските страни, отдавна се използва не само като к..
В предишната статия Ви запознахме с полезните свойства на батата. В тази ще Ви запознаем с начините на приготвянето му, няколко диети, както и маски за коса и кожа. Употреба в кулинарията..
Сладкият картоф, известен още като батат, е вид кореноплодно растение. Благодарение на своите ценни хранителни качества той е получил широко разпространение почти на половината земно кълбо &..
Маята представлява живи микроорганизми, които се култивират вече не едно хилядолетие. Официално този продукт е открит от микробиолога Пастьор през 1857 година. Оттогава са изведени повече от 1500 разн..
Нахутът е представител на семейство бобови. Той се отглежда в страните от Близкия Изток. За разлика от други консервирани продукти, този съхранява почти всичките си свойства след консервация и остава ..