Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Веганство и вегетарианство

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Веганство и вегетарианство

В тази категория статии ще намерите всички за Веганството и Вегетарианството. В интерес на истината двете направления в храненето са много различни, макар и да си приличат, а някои биха казали, че дори и не откриват разлики. Истината е, че ако решите да спазвате строга веганска диета, в действителност е много по-трудно от диетата на вегетарианите. Веганството забранява както месото и рибата, така и консумацията на млечни продукти, яйца и мед. Или иначе казано всичко, за което може да се каже, че има животински произход. 

Основната разлика между веганството и вегетарианството е във философията на живота на човека. Реално за веганите можем да кажем, че проявяват уважение към всичко живо и отказват да носят вълнени пуловери, дрехи от кожа, не си правят разходки върху кон, не използват козметика и лекарства тествани върху опитни животни. Докато вегетарианството се разделя на различни видове: лактовегетарианството включва млечни продукти без яйца, ововегетарианството - яйца без млечни продукти, а оволактовегетарианството включва и млечни продукти, и яйца. 


 

Фъстъчено олио – видове и употреба...

Фъстъчено олио – видове и употреба
  • Д И
  • 96 преглеждания
  • 0 коментари

В миналото не е съществувала особена възможност за избор на растителни масла, поради което приготвянето на ястията се е ограничавало до употребата само на слънчогледово олио. Но с развитието на технол..

Зелето – вкусен и изключително полезен зеленчук! – част...

Зелето – вкусен и изключително полезен зеленчук! – част 2
  • Д И
  • 91 преглеждания
  • 0 коментари

Препратка към първа част ТУК! Употреба в кулинарията – рецепти Кисела супа от прясно зеле Необходими продукти: 0,5-0,75 кг говежди гърди, същото количество зеле, 6-8 малки зелени ябълки..

Вкусният и полезен пащърнак

Вкусният и полезен пащърнак
  • Д И
  • 125 преглеждания
  • 0 коментари

Пащърнакът е двугодишно тревисто растение с месест, сочен корен, пересто-разчленени листа и съцветия във формата на чадър, което достига височина до 3 м. Коренът му има не само хранителна, но и лекарс..

За ползата от сусаменото масло – част 1...

За ползата от сусаменото масло – част 1
  • Д И
  • 102 преглеждания
  • 0 коментари

Семената на растението сусам, култивирано от древни времена (повече от 7000 години) и до ден днешен в Индия, Пакистан, Средна Азия, Китай, средиземноморските страни, отдавна се използва не само като к..

Защо да ядем сладък картоф? – част 2...

Защо да ядем сладък картоф? – част 2
  • Д И
  • 135 преглеждания
  • 0 коментари

В предишната статия Ви запознахме с полезните свойства на батата. В тази ще Ви запознаем с начините на приготвянето му, няколко диети, както и маски за коса и кожа. Употреба в кулинарията..

Защо да ядем сладък картоф? – част 1...

Защо да ядем сладък картоф? – част 1
  • Д И
  • 122 преглеждания
  • 0 коментари

Сладкият картоф, известен още като батат, е вид кореноплодно растение. Благодарение на своите ценни хранителни качества той е получил широко разпространение почти на половината земно кълбо &..

Митове и истини за хлебната мая

Митове и истини за хлебната мая
  • Д И
  • 136 преглеждания
  • 0 коментари

Маята представлява живи микроорганизми, които се култивират вече не едно хилядолетие. Официално този продукт е открит от микробиолога Пастьор през 1857 година. Оттогава са изведени повече от 1500 разн..

Нахут – състав, полза и вреда

Нахут – състав, полза и вреда
  • Д И
  • 189 преглеждания
  • 0 коментари

Нахутът е представител на семейство бобови. Той се отглежда в страните от Близкия Изток. За разлика от други консервирани продукти, този съхранява почти всичките си свойства след консервация и остава ..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™