Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Билки и растения

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Билки и растения

Тук ще намерите много информация и снимки за най-различни растения и билки. Още в древността човекът е осъзнал, че растенията и билките могат да бъдат много полезни на организма. Билките помагат и облекчават симптоми на различни заболявания. Хипократ описва около 200 вида лечебни растения, а малко по-късно Аристотел прави пълна класификация на около 500 вида растения.

Истината е, че човек използва  растенията от незапомнени праисторически времена. Екипът на БиоМол се стреми да ви предостави подробна информация за всяка билка или растение, което има доказани ефекти в борбата срещу различни болести и симптоми, както и за поддържане на тонуса и цялостното здраве.

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека...

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека

Пау Д‘Арко – за самовъзстановяване и защита от болести Изстинали сте? Вземете Пау Д‘Арко. Това е удивително растение, което има страшно много достойнства: противомикробно, противо..

Перила – азиатско чудо за здравето...

Перила – азиатско чудо за здравето

Перила – полезно растение с прекрасен вкус Перила е тревно растение, представител на семейство Устоцветни. Друго име, с което е известно растението е „шисо“. Височината му не дост..

Моринга – полезна от корените до семената!...

Моринга – полезна от корените до семената!

Природните сили на дървото-чудо моринга Името на тази статия не е написано просто така. Тук ще стане дума за уникалния дар на природата, който може да ни открие нови виждания в областта на здравето..

Бакопа (брахми) за здрав дух и здраво тяло...

Бакопа (брахми) за здрав дух и здраво тяло

Брахми – подмладяващото растение на Аюрведата Бакопа или брахми е многолетно тревисто пълзящо растение от рода на Бакопа, семейство Живовлякови. Това е лекарствено растение, което се използва..

Черен бъз - мощна храна за детския имунитет...

Черен бъз - мощна храна за детския имунитет

Черен бъз - мощна храна за детския имунитет В повечето случаи имунитета при децата рядко е подготвен за грип и настинки през студените месеци, през зимата. Естествено родителите няма как да не се т..

Келп – натурален йод от кафяви водорасли...

Келп – натурален йод от кафяви водорасли

Ползата на кафявите водорасли келп Кафявите водорасли са един от най-добрите източници на органичен йод.  Това е един от най-важните микроелементи за човешкия организъм. За съжаление, в днешно..

Фъстъците – не просто вкусни, но и полезни...

Фъстъците – не просто вкусни, но и полезни

С какво са полезни фъстъците? Вкусните и хранителни фъстъци са познати на всички, но не всеки знае, че тези ядки са много полезни за организма на човека. Затова ще разгледаме каква е ползата и вред..

Ползата от бобовите и зърнените храни...

Ползата от бобовите и зърнените храни

Бобови и зърнени храни – задължителни за доброто здраве! От древни времена до наши дни основно място в менюто на хората от всички страни заемат зърнените и бобовите култури. Научили сме се да..

Ядките на щастието – шам фъстък...

Ядките на щастието – шам фъстък

Шам фъстък – ползи и вреди Дървото Шам фъстък от древни времена се смята за растение, което дава ядки на щастието. Полезността на шам фъстъците е била описана още в Светото писание. Вкусните ..

Зелени суперхрани – толкова полезни!...

Зелени суперхрани – толкова полезни!

Зелените суперхрани – защо са толкова полезни за човека? От известно време е прието продуктите да се делят на обикновени и суперхрани. Доскоро си нямахме и на представа, какво е чия, годжи, а..

Семената – защо и как да ги използваме?...

Семената – защо и как да ги използваме?

Под каква форма можем да използваме семената? Покълнали семена Употребата на зърната в този вид в последно време стана много модерно. Смята се, че те са най-полезни и помагат организмът да се на..

Видовете семена и полезните им свойства...

Видовете семена и полезните им свойства

Ползите на семената: състав, калоричност, полезни свойства на всички семена Днес ние, както и нашите предци преди хиляди години, се обръщаме към природните богатства. Неоценима е ползата не само от..

Ехинацея – чудната билка елиминира грип и настинка!...

Ехинацея – чудната билка елиминира грип и настинка!

Echinamide® – чудотворната ехинацея Ехинацея е прекрасно природно творение, диамантът в света на растенията, изумително красива и с невероятни полезни за човека свойства. Тя обожава светл..

Сокът от Облепиха - натурален извор на здраве...

Сокът от Облепиха - натурален извор на здраве

Сокът от облепиха - приложения, ползи и рискове Облепихата е билка, чиито листата, цветя и плодове се използват за производството на лекарства. 1. Сок от облепиха Сокът от облепиха е богат из..

Артемизинин - сладкият пелин унищожава ракови клетки...

Артемизинин - сладкият пелин унищожава ракови клетки

Артемизинин (Сладък пелин) в борбата с рака Обща информация за aртемизининa: Артемизининът, наричан още "сладък пелин", е чудотворна билка с многобройни приложения по отношение на..

Елда – вкусна и много полезна

Елда – вкусна и много полезна

Елдата ще Ви излекува, ще Ви нахрани и ще Ви нагости с мед От древни времена елда е позната на много народи. Тя не само е хранела хората, но им е давала и лекарства. Това непретенциозно растени..

Ехинацея за имунната система

Ехинацея за имунната система

Всичко за ехинацеята - как работи, приложение, ползи и рискове Ехинацеята е красиво, диво цвете, известно с ефекта си върху симптомите на настинка. Ако все още не знаете, ехинацеята се счита з..

7-те най-отровни гъби в света

7-те най-отровни гъби в света

Кои са най-опасните видове гъби  Въпреки че само няколко, от 70-80 вида отровни гъби, всъщност са фатални при поглъщане, повечето от тези смъртоносни растения много приличат на годните за..

Гъбата-чудо Кордицепс

Гъбата-чудо Кордицепс

Кордицепс – една от най-мощните лечебни гъби в света! През последните 10-тина години медицинските гъби са се доказали като неоспорим фактор за добра профилактика на здравето. Включват ги в кл..

Как ни помагат медицинските гъби?...

Как ни помагат медицинските гъби?

Медицински гъби за мощно възстановяване на имунната система! В целия свят медицинските гъби са известни с имуномодулиращите, противораковите, противовирусните и противовъзпалителните си свойства. Т..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!