Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Тайната на горските плодове

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Плодове и зеленчуци | Все още няма коментари. | 2657 прегледа на този пост

Съдържание на Тайната на горските плодове


В медицината червената боровинка често се използва при авитаминоза и гастрит.Едва ли има някой, който да откаже изкушение като горските плодове. Обикновено се крият зад зелените си листа на малките храстчета, но и те крият своите тайни. Къпината, червената и синята боровинка привличат не само с вкуса си, но и с разнообразието си от лечебни качества. 

Къпината е малко изучена. Плодовете и се употребяват в свеж вид или се сушат на слънце. В народната медицина лечебните свойства на къпината се използват при простудни заболявания, подагра, възпаление на ставите и т. н. Отварата от листа на къпината помага за заздравяване на косъма на косата и премахване на пърхота. 

Червената и синя боровинка, макар и от един род, нямат едни и същи лечебни свойства. В медицината червената боровинка често се използва при авитаминоза и гастрит.

Синята боровинка пък заема първо място сред всички други плодове по съдържание по съдържание на манган

Настойката и отварата от нейните листа притежават антисептични свойства, които спомагат при овладяване на процеси, свързани с уринирането. В народната медицина плодовете на червената боровинка се използват при болен стомах, подагра, възпалено гърло и т.н.

Синята боровинка пък заема първо място сред всички други плодове по съдържание на манган, а по количеството на вит. А тя е два пъти по богата от млякото. Плодовете и се използват като изпитано средство против диария, особено при децата. В народната медицина синята боровинка се употребява също при камъни в бъбреците, ревматизъм, кожни и други заболявания. 

Лекарствено значение при диабет имат и листата на тази боровинка, тъй като притежават свойства, подобни на инсулина. Екстрактът от синя боровинка подобрява зрението, препоръчва се при профилактика на хора, чиято работа е свързана със значително напрежение на зрението – шофьори, пилоти и т. н. 

Тайната на горските плодове Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™