Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Разтопена вода - полезни свойства! Как да си направим топена вода?

Търсене в блога
Горещо от Блога

Съдържание на Разтопена вода - полезни свойства! Как да си направим топена вода?


Човек не може да живее без вода. Тялото я получава от храната, напитките и дори когато си вземем душ. Течността трябва да се консумира ежедневно и трябва да е с високо качество. От древни времена хората са знаели за ползите от стопената вода. Тази вода е подобна по молекулярна структура на течността, намираща се в клетките на тялото.

От древни времена стопената вода се използва в народната практика. Много хора се питат каква е ползата ѝ, защото толкова често се говори за нея. Определено можем да кажем, че разтопената вода е полезна за човешкото тяло и растенията, тъй като е надарена с уникални свойства, а именно не съдържа токсини, които са много вредни за човешкото тяло. Както показват проучванията, стопената вода от фризера за пиене се използва за утоляване на жаждата, тя перфектно облекчава умората и е в състояние да нормализира съня.

Ползите от водата от ледниците са известни от древни времена и не напразно в региони, където има достъп до разтопена течност, има толкова много столетници. Не съдържа вредни химически компоненти и микроби поради замръзване. В същото време този процес трансформира структурата на молекулите: малък компонент на стопената вода е като снежинка, всяка страна на която е напълно симетрична. По състав той е подобен на плазмата, което го прави по-лесно да проникне дълбоко в клетките, ускорявайки химичните процеси в тялото. Разтопената вода се нарича "жива", но често се забравя да се каже, че ползите от нея се разкриват само ако течността първоначално е била чиста. Няма смисъл да замразявате чешмяна или преварена вода, това няма да добави здравословни ползи към водата.

разтопената вода е полезна за човешкото тяло и растенията, тъй като е надарена с уникални свойства, а именно не съдържа токсини, които са много вредни за човешкото тяло.Не съдържа вредни примеси и изотопни молекули, поради което допринася за активирането на всички вътрешни резерви на тялото. Човек, който пие разтопена вода в курс с продължителност най-малко 3 седмици, се чувства по-добре. Повишава ефективността, укрепва имунната система, поради активирането на метаболизма, наднорменото тегло се намалява. Но всички предимства се разкриват само с познаването на прости правила:

 • разтопената вода не може да се вари, тя става "мъртва";
 • трябва да се размрази при стайна температура;
 • трябва да се консумира в рамките на няколко часа след получаване, в противен случай губи биологичната си активност още след 7-8 часа от момента на размразяването.

Ето защо експертите препоръчват водата да се замразява на малки порции, за да може да се използва през целия ден без загуба на качество.

Разликата между разтопена вода и обикновена

Основната разлика е в подреждането на молекулите. В разтопената вода те имат подредена структура, докато в обикновената вода са „разпръснати“ произволно. Структурираната вода влиза в химична реакция в клетките по-бързо, което означава, че носи повече ползи за организма. Органите го „усвояват” безпроблемно, защото прилича на междуклетъчна течност.

Водата придобива своята уникалност в процеса на замръзване. Именно в студа се променя структурата на течността, която тя "помни" и когато се разтопи. Поради тази причина водата не изисква предварително варене. Когато се образува лед, тежка вода с чужди вещества се събира към центъра. Най-чистата течност е по краищата.

Разтопената пролетна вода ще донесе още повече ползи. Основното нещо е да се уверите, че наистина имате бутилка вода от извор в ръцете си. Това може да стане чрез кипене на течността: изворната вода ще стане мътна или на дъното ще се появят бели люспи.

Полезните свойства на стопената вода: подобряват паметта и концентрацията, нормализират кръвното налягане, помага при кожни проблеми и алергии. .Редовната консумация на стопена вода допринася за:

На кого се препоръчва да използва разтопена вода?

Всеки трябва да пие този вид течност в определени количества всеки ден, но за някои категории хора консумацията е жизненоважна необходимост. Тези, които страдат от чести главоболия, високо кръвно налягане и наднормено тегло, се препоръчва да включат топена вода в диетата си. Използва се за профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Пиенето на топена вода е желателно за всички хора след 40 години. Консумацията на такава течност ще подобри работата на вътрешните органи и състава на кръвта, което от своя страна ще има благоприятен ефект върху работата на мускулите, сърцето и нервната система.

За човек, който води активен начин на живот, разтопената вода ще се превърне в източник на допълнителна енергия. Водата ще Ви помогне да се възстановите бързо с по-малко сън. Стимулира всички жизнени процеси, повишавайки устойчивостта на организма към инфекции.

Полезните свойства на стопената вода са приложими и за деца. Учениците, които редовно консумират такава вода, подобряват паметта и концентрацията в уроците и повишават работоспособността си.

Научните експерименти показват, че разтопената течност помага да се отървете от мигрена, ишиас, алергични реакции, остеохондроза.

Козметолозите също оценяват лечебните свойства на водата. Експертите препоръчват избърсване на кожата на лицето с лед. От тази манипулация кожата се подлага на лек стрес, което води до подобряване на кръвообращението и стимулиране на регенерацията. Полезно е да си създадете навик за ежедневно измиване с разтопена вода.

Как да си направим лечебна вода?

Как да си направим лечебна вода - разтопена или топена вода?Има повече от един начин за приготвяне на стопена вода. Нека разгледаме най-простия метод. За да направите това, трябва да намерите контейнер с широко гърло. Можете да изберете съд от стъкло, което е устойчиво на температурни промени. Някои замразяват вода в пластмасов съд. Учените обаче не препоръчват използването на пластмаса, тъй като тя освобождава токсични вещества в течността по време на процеса на замразяване. Освен това не замразявайте вода в метален съд.

След като избрахме съдовете, пристъпваме директно към приготвянето:

Напълваме съда с течност, няколко сантиметра под ръба на съда, в който е водата.

Покриваме контейнера с картонен капак, поставяме го във фризера, като също поставяме картон под дъното.

След няколко часа горният слой (около 3 мм) трябва да се отстрани. Не е необходимо да добавяте вода, поставете контейнера обратно в камерата.

Сега трябва да изчакате, докато 2/3 от водата замръзне (времето зависи от това колко студен е фризерът). Бистрата течност отстрани ще замръзне по-бързо и всички примеси ще бъдат в центъра. Изваждаме съд с вода, замръзнала на 2/3, пробиваме дупка в средата и изсипваме „мръсния“ разтвор.

Оставете леда да се разтопи на стайна температура. Невъзможно е да се нагрява, всяка топлинна обработка ще доведе до загуба на полезни свойства на стопената вода.

След размразяване течността запазва „правилната“ структура само за няколко часа. Поради тази причина не е необходимо да го подготвяте за бъдеща употреба. Пийте тази вода за предпочитане през първите 7 часа.

Как да консумирате разтопената вода?

Разтопената вода не може да състави цялата дневна дажба за пиене. Приема се заедно с обичайната пречистена течност. Оптималната температура за разтопена вода е +10 °C. Не трябва да пиете толкова много студена вода. Нормата на ден за превантивни цели е 4-6 ml на килограм телесно тегло. Вземете вода трябва да бъде ¾ чаша три пъти на ден. За лечение дозата може да се удвои и да се пие размразена вода в курс от един до месец и половина.

Важно! Пийте вода на малки глътки. В противен случай може да донесе дискомфорт на тялото.

Ползите и вредите от стопената вода започнаха да се изучават наскоро. Изследванията продължават и разтопената вода не спира да учудва изучаващите я. Тази лечебна течност е жива, има "памет" и е в състояние да абсорбира енергията на околната среда. Така че, ако пуснете таблетка в разтопена вода, тя напълно ще повтори структурата на хапчето и неговите свойства.

Доказано е, че редовната консумация на замразена вода добавя няколко години живот. Но противопоказанията за употребата му от учените в момента не са известни, тъй като все още не е навредил на никого.

Полезни свойства на стопената вода

Сега нека разгледаме по-подробно колко полезна е стопената вода. Редовното пиене на такава вода има благоприятен ефект върху всички клетки на тялото, като предотвратява преждевременното стареене и дори ги подмладява. Това се дължи на факта, че стопената вода активира метаболитния процес и това от своя страна премахва унищожените клетки, като по този начин позволява на нови да растат.

Като резултат:

 • активират се защитните процеси на тялото;
 • холестеролът се неутрализира и екскретира;
 • подобрява мозъчната дейност;
 • ефективността се увеличава.

Между другото. Доказано е, че такава течност се бори с алергични реакции и прояви, много заболявания на кожата.

В допълнение, тази вода значително подобрява благосъстоянието на човека, дава му енергия, прави го по-активен и жизнерадостен и повишава настроението му.

Избрахме за Вас няколко прости рецепти как да получите топена вода у дома - в този процес няма нищо сложно. И той също няма да отнеме много време. Важно е да използвате не чешмяна вода, а висококачествена питейна вода. Система за пречистване на водата, инсталирана у дома, ще Ви помогне да я получите лесно.

Рецепта 1

Най-простият метод включва следната последователност от действия:

 • сложете вода в подходящ съд;
 • поставете парче дебел картон на дъното на фризера;
 • поставете контейнер върху него;
 • изчакайте, докато водата замръзне;
 • извадете го от камерата и изчакайте, докато ледът се разтопи.

Но този метод не премахва напълно всички отрицателни добавки от водата.

Рецепта 2

Ако наистина искате да разберете как правилно да направите стопена вода, прочетете внимателно този метод. И така, последователността от действия е следната:

 • повторете всички стъпки, описани в първата рецепта, но докато във водата започне да се появява първият лед;
 • именно в него се събират основните отрицателни добавки;
 • този лед трябва да се отстрани и изхвърли;
 • останалата част от водата остава във фризера до почти пълно замръзване;
 • останалата течност се отцежда;

Полученият лед се топи при стайна температура.

Така че получавате наистина чиста стопена вода, която трябва да се използва за пиене. Има и други методи за получаване на стопена вода, но те са по-сложни и изискват повече усилия.

Общи съвети за приготвяне

И има още няколко препоръки как да приготвите разтопена вода у дома:

 • трябва да използвате пречистена вода, която може да бъде получена с помощта например на филтър за вода;
 • не използвайте метални съдове за замразяване;
 • контейнерът трябва да бъде плътно затворен;
 • ако използвате стъклен съд, не го пълнете догоре, тъй като ще се пръсне;
 • получената вода трябва да се пие сурова, без никакви добавки;
 • нагряването на вода до температура над 37 ще доведе до загуба на полезния ефект.

За да бъде топената вода възможно най-полезна, се препоръчва да се придържате към определена схема за нейното използване: три пъти на ден и винаги преди хранене. Водата трябва да се пие, като се ориентирате към телесното тегло – около 5 мл на килограм. Не забравяйте, че най-полезната вода за тялото се пие веднага след размразяване и като цяло тя запазва магическите си свойства за не повече от 6-7 часа.

Разтопена вода - полезни свойства! Как да си направим топена вода? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™