Бисквитени топчета с какао

Необходими продукти

  • Бисквитени топчета с какао от великденски курабии2 пакетчета чаени бисквити или същото количество великденски бисквити
  • 1 пакетче масло
  • 1 пакетче какао
  • шоколад
  • шоколадови или кокосови пръчици за украса

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно, след което към тях се прибавя какаото и маслото. Всичко се разбърква добре да стане меко тесто, което да оформим лесно на топчета. Сместа не трябва да се троши, ако е така – добавете още малко масло. Оставете готовите топчета в хладилника за 10 минути и след това можете да украсите с шоколадови или кокосови пръчици.

Бисквитени топчета без печене

Необходими продукти

  • 200 гр. бисквити
  • 50 гр. масло
  • 2 с. л. течен шоколад
  • есенция ром
  • 3 с. л. пудра захар
  • 1 к. ч. прясно мляко, но става и с вода
  • 1 пакет кокос за овалване

Начин на приготвяне

Бисквитени топчета направени от великденски курабии

Смилат се на ситно бисквитите. Смесва се прясното мляко със захарта, маслото и течният шоколад и загряваме на слаб котлон, докато се разтвори захарта. Махнете съда от котлона, разбъркайте и добавете есенцията от ром. Смесете с натрошените бисквити и разбъркайте добре. С мокри ръце можете да оформяте топчета и след това оваляйте всяко в кокос. Охлаждат се за 1-2 часа и са готови за хапване.

Бисквитени топчета

Необходими продукти

  • бисквити "Еверест" какао или великденски бисквитки
  • 125 гр. масло
  • 1 яйце
  • ½ ч. ч. смлени орехи
  • ½ ч. ч. пудра захар
  • 2 с. л. какао

Начин на приготвяне

Бисквитите и орехите се смилат на ситно с чопър, към тях се добавят всички останали продукти. Всичко се омесва и се оформят топчета, които се овалват в кокосови, шоколадови или захарни пръчици. Оставят се в хладилника, за да стегнат.

Кексчета с бисквити и карамел

Необходими продукти

  • Кексчета с бисквити и карамел от великденски курабийки150 мл. прясно мляко
  • 150 гр. масло
  • 1/2 ч. ч. захар
  • 2 бр. Яйца
  • 1 бр. ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 50 гр. бисквити меки /можете да използвате великденските бисквитки/
  • 200 гр. брашно
  • 100 гр. кафява захар
  • 1 щипка сол
  • 60 гр. сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се 100 гр. масло със захарта и солта, добавят се ванилията и яйцата, след което топлото мляко, брашното с бакпулвера.

Бисквитите се натрошават на ситно. Кафявата захар се разтопява на среден огън, добавя се остатъкът от маслото при непрекъснато бъркане. Добавя се сметаната. Сместа се загрява още 4 минути. Добавя се в тестото и се разбърква. Бисквитите се добавят в тестото и всичко се разбърква добре. Тестото се разпределя във формички за кексчета и се пече 35 минути на 180 градуса.

Източници: www.gotvach.bg & www.az-gotvia.bg