Портокали
Кой е казал, че продуктите, подпомагащи изгарянето на мазнините, трябва да бъдат диетични и безвкусни? Един портокал «тежи» само 70-90 калории. А главното: след този плод чувството за ситост се запазва около 4 часа.
Бадем
Само 40% от мазнините, съдържащи се в бадемите, се усвояват. Останалите 60% се изхвърлят от организма, не успявайки да преминат етапите на разпад и усвояване. Тоест бадемите насищат и освен това не оставят след себе си ненужни калории.
Хрян
Ферментите, които се съдържат в корена на хряна, способстват изгарянето на мазнините. Овкусявайте с хрян рибни и месни ястия.
Фасул
Бобови растения – източник на растителен белтък, така необходим за нашия организъм. Белтъкът сам по себе си е метаболичен, което му дава възможност с лекота да стопи мастните клетки. С други думи, за усвояване на белтъчна храна организмът изразходва много енергия, която взема от собствените мастни запаси. Диетолозите препоръчват фасул вместо гарнитура или добавен в салатата.
Кокосово мляко
Кокосовото мляко съдържа мазнини, които принуждават обмена на веществата Ви да се забърза.
Ананас
Ананасът съдържа фермент — бромелаин, който до неотдавна се считаше за активен мастен разтворител и беше широко рекламиран в продукти, помагащи в борбата с излишните килограми. За съжаление, учените изясниха, че под въздействието на стомашния сок той губи своите ферментативни свойства. Но въпреки това ананасът подпомага храносмилането и успешно потиска чувството на глад. Повече за мощното противовъзпалително действие, което защитава дихателните пътища и храносмилателната система, вижте – Кверцетин Бромелаин на Doctor's Best.
Папая
Папаята съдържа ферменти, въздействащи на липидите и разграждащи белтъчините, но да се мине на диета само от папая няма смисъл, защото ферментите губят своята активност 2-3 часа след попадане в организма. За да получим желания ефект, папаята трябва да се яде непосредствено преди хранене, по време на хранене или веднага след хранене. Опитайте хранителна добавка, която може да подобри състоянието на Вашия стомах и да регулира храносмилането – Папая Ензими Now Foods.
Червено вино
Червеното вино съдържа активната съставка ресвератрол, която стимулира производството на протеин, блокиращ рецепторите в мастните клетки. Ресвератролът подпомага разпадането на мазнините и забавя формирането на нови мастни отлагания. Тази чудесна съставка влиза в състава на кожата на гроздето и на бялото вино, макар че в тези продукти тя бързо се окислява и губи ефективността си. Червеното вино е уникален източник на ефективни мазногорелки, макар че, както и всеки алкохол, добре е да се употребява в ограничено количество. Половин чаша червено вино на ден обезпечава полезното въздействие върху организма. Вижте още на: Виното през студените зимни дни.
Ябълки и круши
Жените с наднормено тегло, които изяждат по 3 малки ябълки или круши на ден, губят повече от теглото си при нискокалорична диета, отколкото тези, които не добавят плодове към своята диета. До този извод стигнали изследователите от държавния университет в Рио-де-Жанейро. Тези, които ядели зеленчуци, като цяло употребявали по-малко калории. Затова следващия път, когато Ви се прииска сладко, хапнете този нискокалоричен продукт, в който има много фибри. По-дълго ще се чувствате сити и ще изядете по-малко. Ако имате проблеми със стомаха, изберете естествени фибри Псилиум Now foods.
Овесена закуска
Прекрасен източник на разтворими фибри (7 гр. на порция от 2 чашки). Дава чувство на ситост и енергия, необходима за физически упражнения. Индийският живовляк има отслабващ ефект, защото създава усещане за ситост и предотвратява нахвърлянето на сладки храни. Ако в диетата си включите Индийски живовляк и овесени трици,отслабващият ефект е още по-голям. Вижте Индийски живовляк на прах (псилиум).