Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Фитнес трендовете на 2016

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2841 прегледа на този пост

Съдържание на Фитнес трендовете на 2016


Електростимулиращите колани помагат при отслабване.

Фитнес индустрията е непрекъснато в движение и предлага нови методи за отслабване, за изграждане на мускули, за тонизиране. Някои стари обичани методи се завръщат, нови технологии се добавят. Какви са трендовете във фитнеса и въобще в тренировките през новата година? Да се запознаем с новите методи е полезно и дава идеи какво точно можем да добавим според вкуса и необходимостта ни към своя тренировъчен план.

Малките фитнес уреди, които можем да вземем навсякъде

Малките финес уреди набират скорост от няколко години и стават все по-полулярни и обичани най-вече заради глобализацията на обществото ни, което все повече пътува. Не е практично да носиш дъмбели или гирички, но е практично да носиш със себе си ленти и ластици, които идват добре дошли на силовите тренировки. Пулсомерите от друга страна са идеални за тренировка на открито. Все по-често се използват крачкомерите и броячите на калории.

Вибриращите дискове са също част от новите уреди, които чрез своите вибрации действат благоприятно на гръбначния стълб, на всички мускули и са идеални при проблеми със ставите. Те предават импулс на цялото тяло, а мускулите се тренират чрез непрекъснато стягане и отпускане. Електростимулаторите, които все по-често се използват в колани, също тренират голяма мускулна група. Те стимулират рефлекторно по директен път.

Тренировка със собствено тегло

Тренировката със собствено тегло набира доста почитатели сред хората, които не искат да трупат мускули, а само да изваят тялото си. Тя не разчита на никакви финес уреди, тежести и други помощници, а само на упражнения със собственото ни тяло. При постоянство може да развие силата и кондицията на организма.

Високо интензивна интервална тренировка

Този метод е бърз и ефективен при стапянето на мазнини и изграждането на мускули. Методът залага на интервали с високоинтензивни упражнения, които се редуват с кратки почивки. Тренировките е препоръчително да се провеждат 2-3 пъти в седмицата за около 20-30 минути.

Силова тренировка

Силовата тренировка изгражда мускулите.Години наред се смяташе, че кардио-тренировката или тази за издръжливост е водеща при отслабване. Отскоро обаче проучванията сочат, че силовата тренировка е също подходяща. При това се говори повече за тренировка не с фитнес уреди, а с отделни упражнения, извършвани с помощта на тежести. Огромният плюс на силовата тренировка е, че именно тя изгражда мускулите, а колкото повече мускули притежаваме, толкова повече калории можем да изгорим.

Фитнес треньорите и персоналните тренировки

Пазарът на фитнес стоките, аксесоарите и храните отдавна преживява своя бум, а с това и бранша на фитнес треньорите и експертите. Вече не стига това да имаме спортна фигура, много хора се обръщат към дългогодишни треньори, които предлагат индивидуално изработени планове и хранителни режими. А трендът, тръгнал от Холивуд, за тренировка на индивидуална база, добива все повече фенове и извън филмовия свят. Услугите на персоналните треньори са все по-търсени, тъй като по този начин със сигурност получавате желаната форма.

Функционален фитнес

Добавката на медицински топки или малки щанги прави тази тренировка силова и развиваща мускулатурата и издръжливостта. При функционалния фитнес основно се акцентира върху изграждане на цялостната физическа форма, а не на отделни мускули. Упражненията наподобяват естествените движения на тялото и действат добре на ставите.

Йога и пилатес

Пилатес е метод за хармонично и здраво тялоМакар и позната от дълбока древност и в конкуренция с толкова агресивни методи, йога остава един от най-добрите методи за поддържане на добра физическа и душевна форма. Методът по принцип не е силов и агресивен, но съвременните интерпретации го правят и много подходящ за изграждане на сила, освен на гъвкавостта. Вече познаваме различни вариации на класическата йога, които са така подбрани, че да могат да се упражняват и от нетренирали хора: Power Yogga, Hata Yogga, Yogalates. Методът Пилатес, който често се смята за естествено продължение на йогата, се появява в началото на 20 век, като първоначалната му цел била възстановяване на болни. Първите открити студия в САЩ обаче привличат погледите на все повече хора. Днес пилатесът е обичана тренировка за много жени. Методът включва както разтягане, така и задържане в много от позите, което допълнително стимулира мускулите.

Фитнес трендовете на 2016 Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™