Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Най-ефективните упражнения за крака

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 4659 прегледа на този пост

Съдържание на Най-ефективните упражнения за крака


Kлекове с гири за оформяне на бедрените мускули.

Мускулите на краката се числят към най-големите мускули в тялото и съответно, за да видим резултати, трябва да ги натоварваме повече в сравнение с по-малки мускули. Силата на краката е от съществено значение в процеса на остаряване, тъй като техните мускули са тези, които ни държат стабилни. В същото време краката са една от проблемните зони, когато говорим за стягане и поддържане на фигурата. Кои упражнения да правим редовно, за да поддържаме и оформим красиви и стегнати крака?

Упражнения за крака:

Клякания

Сумо клекове, влияещи и върху вътрешната част на бедрата.

Каквото са коремните преси за корема, това са кляканията за краката – не може без тях. Колкото и видове нови упражнения да се измислят, кляканията са класиката в поддържането на долната част на тялото, включително и седалищната мускулатура, която също е считана за проблемна зона. Кляканията са удивително упражнение за увеличаване на силата във всички мускули на краката (стягат и оформят бедрата) и за подобряване на баланса ни. Ефективни са за отслабване – при изпълнението им се горят много калории. Могат да бъдат правени по много различни начини, важното е при движението тазът да минава максимално назад, гърбът да е изправен, а коленете да стоят стабилни.

  • Клякания без тежест – използват натоварването със собствено тегло.
  • Клякания с подскачане – добавя се кардио елемент, като при изправянето от клек се скача.
  • Клек с един крак – от начална позиция десният крак се вдига напред, а с левия клякаме колкото можем, като се старaем гърбът да е прав, а колянотo да не мърда. Повтаряме с другия крак.
  • Клекове с тежести – тежестите засилват мускулната работа, помагат ни да горим повече калории и да изграждаме по-бързо мускули. Кляканията могат да се правят с гирички, лостове, дискове, дъмбели – каквото имаме под ръка.
  • Сумо клекове – Застава се с раздалечени максимално крака, а пръстите на кракара трябва да са обърнати настрани. Кляка се, като трябва да се усеща напрежение във вътрешните мускули на краката – именно тези, които се стягат най-трудно.

Напади

Напади за крака с положително въздействие върху целите крака.

Нападите добавят трудност към клековете и изискват доста повече сила в мускулите на краката и способност за равновесие на цялото тяло. Трудността идва от изискващата стабилност позиция, която съответно натоварва и тази група мускули. Позицията при тях е имитираща позицията за старт в доста лекоатлетически дисциплини (бягане, скачане), бейзбол, гимнастика. Тя не е случайна – дава по-малка вероятност за наранявания.

Изборът на тежест е според тренираността. Начинаещите започват без тежест, докато започнат да пазят равновесие без проблем, а след това тежестите постепенно се добавят.

Римска тяга

Римска тяга, изпълнявана за задните бедрени мускули.

При изпълнението на Римската тяга се стягат седалищните мускули и тези на задното бедро. Счита се, че е по-сложно и трудно упражнение, тъй като внимателно трябва да се спазва начинът му на изпълнение. Може да се изпълнява с прави крака, но може и краката да се свиват. Тежести са необходими: гирички или лост. При свиване на краката се натоварват повече мускулни групи, но в по-малка степен и натоварването върху кръста е по-малко. Затова и за начинаещи свиването на краката при изпълнение е препоръчително.

Тренировка скачане по стълби

Изкачването на стълби е отлична кардио-активност, която, освен всичко, работи в пълна сила за долната част на тялото. Резултати могат да се очакват при ефективно натоварване (ежедневното изкачване на няколко етажа може да ни помогне да поддържаме форма и тонус, но за стягане и офрмяне е нужно повече). Когато времето позволява, имаме отлична възможност да си направим забавна тренировка за крака на стадион или друго място, където има много стълби. Изкачването трябва да включва тичане, скачане на два крака, скачане на един крак.

Най-ефективните упражнения за крака Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™