Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

По-добра форма за две седмици

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2908 прегледа на този пост

Съдържание на По-добра форма за две седмици


Истината е, че дори и метаболизмът ни е да е на добро ниво, тоест да е достатъчно бърз, дори малко невнимание върху това какво похапваме или върху това колко се движим, веднага се отразява на формата ни. Повече вечери на дивана пред телевизора, съпроводени от нездравословна храна, са гаранция за повече сантиметри около талията. След като осъзнаем, че сме „поизоставили” формата си, започват самообвиненията и виновният глад.

тренировките са задължителни за отслабване.

Натрупаните килограми често се отразяват не само в огледалото, но и в психиката и липсата на самочувствие, затова е важно да ги преборим, докато е време. Оправданията обаче не горят калории и е важно да бъдем във форма, независимо дали сме заети, дали сме щастливи, дали имаме връзка или не. Как най-ефективно да си изградим навици за само две седмици?

Тренировките

Разбира се, да влезем във форма и то за кратък период означава доста тренировки и най-вече доста интензивни такива. Най-добре се обърнете към персонален треньор, който ще Ви изгради навици за правилни и ефективни упражнения. Психологическата страна остава обаче за Вас:

 • Настройте се, че ще постигнете целта си
 • Поставете си реалистична цел
 • Мотивирайте се много
 • Забравете за мързела и оправданията
 • Бъдете честни пред себе си – претеглете се, изчислете процента на мазнини в тялото Ви и направете така, че да ги свалите

Правилата за влизане във форма

при отслабване избирайте нискокалорични храни.

За да влезете във форма за кратък период от време, не са необходими лишаващи и трудни диети, които увреждат организма и органите Ви. Напротив – необходими са движение, целеустременост, балансирано и често хранене, воля. Прочетете и осъзнайте основните 8 правила за влизане във форма и започнете да ги спазвате веднага:

 • Тренировка 5 пъти в седмицата
 • Плодове, зеленчуци и чисти протеини
 • Забравете за бялата захар и бързите въглехидрати, както и за опакованите храни като чипс и бисквити
 • 3 литра вода на ден за бърз метаболизъм и красива кожа като екстра бонус
 • Забравете за алкохола
 • Отново – забравете за бялата захар
 • Вечеряйте преди 19.30 часа
 • Лягайте си преди 11 ч. вечерта

Така нареченото „чисто хранене” означава да приемате 5 до 7 порции свежи плодове и зеленчуци на ден, както и 1-2 порции чисти протеини от бяло месо, яйца и млечни продукти. Плодовете се приемат в първата част на деня – до 4 ч. следобед като отделно хранене. Като е важно да не прекаляваме с най-сладките такива и да приемаме най-много 3 отделни порции от тях (напълно самостоятелни). Важно е също да се вечеря рано, да се ляга също рано и по възможност сутрин да се тренира.

Важно е да изясните колко много искате да постигнете целта си, защото както виждаме по-горе, правилата не са много лесни и е нужна доста воля за спазването им

Тренировките

Разбира се, за бързо и ефективно отслабване тренировките трябва да са интезивни, разнообразни и предизвикателни. Най-важното при тях е да не се отказвате и да се предизвиквате всеки ден. Най-натоварващите упражнения, като бърпита, клекове, планкове, напади, трябва да бъдат задължително включени, както и тежести като гирички, дъмбели, медицинаска топка и фитнес уреди.

В компания здравословното хранене е по-трудно.

Когато искаме да се откажем заради трудността и невъзможността (в повечето случаи психическа) да продължим, е важно до нас да има треньор, който няма да ни го позволи. Важно е да има кой да ни мотивира и да ни дава допълнителни сили. Интересното за движението е, че то бързо става навик и необходимост, затова и не се плашете от него, а се впуснете в приключението с главата надолу. Всеки ден ще виждате и чувствате напредъка си и ще се чувствате все по-силни.

За тренировки сутрин мотивацията е най-трудна, изисква повече организация и е факт, че много хора не стават лесно сутрин. За сметка на това още след първата тенировка сутрин ще се чувствате по-енергични и денят Ви ще бъде много по-интересен и зареждащ.

След 5 тренировки на седмица, когато не сте тренирали за дълъг период от време, ще се чувствате доста разбити, но това е част от приключението и, разбира се, е нормална част от него. След 5-те дни тренировки задължително направете почивка от 2 дни с много разходки, включени в тях (поне 2 часа).

Мотивацията

Мотивацията е ключов фактор, когато желаем да влезем във форма. Ако обичате храната и напитките, то тя е ключова, за да не се озовете в омагьосания кръг от отслабване и качване на килограми. Важно е също да не се изкушаваме, когато излизаме навън. Макар липсата на алкохол и изкушения да направи привидно живота Ви по-скучен, то не трябва да се изкушавате, а да се придържате към правилата, които сте си определили и да се стремите към целта си. Освен това, ако веднъж се отклоните от правилата и целта си, след това ще се чувствате виновни и ще Ви бъде доста неприятно. Затова и за да се чувствате добре и да вървите право към целта си, просто не се отклонявайте от нея.

Резултатите от този здравословен режим са по отношение на процента загубени мазнини. Килограмите може и да не са толкова по-малко, но процентът мазнини ще е доста по-малък. Като по този начин, разбира се, и общият Ви външен вид и самочувствие ще се подобрят. Резултатите ще Ви накарат да се чувствате горди от себе си и удовлетворени от това, че сте потеглили по този път. Приключението, разбира се, може да продължи, ако целта Ви е по-висока. Първите две седмици обаче ще Ви направят уверени и още по-целеустремени.

По-добра форма за две седмици Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™