Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Как да се мотивираме за тренировки?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 3075 прегледа на този пост

Съдържание на Как да се мотивираме за тренировки?


Учудват ли Ви хората, които прекарват 5-6 от вечерите си в залата, които стават по-рано сутрин и отиват да тичат в парка, независимо от климатичните условия? Оправдавате ли се с това, че нямате време, енергия и сили за тренировки? Дразнят ли Ви натрупаните килограми и болят ли Ви ставите и мускулите? Омръзнал ли Ви е застоялият начин на живот? Страдате ли от депресия, постоянно и безпричинно лошо настроение, лош сън?Залата е място за нови срещи и повече контакти.

Ако отговаряте на поне един от тези въпроси с „да”, то определено имате нужда от повече движение и мотивация за тренировки. По-долу прочетете какво мотивира трениращите постоянно и неуморно и особено тези, за които тренирането е начин на живот, а не мъка.

11 мотивации за тренировки

 1. Спортът ни дава увереност. Ако днес правите 5 лицеви опори, а утре можете да направите 10, това не само ще Ви мотивира да тренирате още и още, но и ще Ви направи по-силни психически. Вие ще знаете, че можете много повече от това, което правите ежедневно, затова и ще бъдете по-уверени.
 2. Спортът ни прави по-организирани. Макар да мислите, че нямате никакво време, с изненада ще установите, че имате достатъчно време за тренировки, веднага след като свикнете с тях. Ще свикнете да ставате по-рано сутрин и да се прибирате по-късно вечер, но всъщност да имате много повече време и енергия.
 3. Тренировките ни правят по-издръжливи. Редовните тренировки ни правят по-издръжливи не само във физически аспект, но и в психологически такъв. Колкото повече се учим да надминаваме „предела на възможното” в залата, толкова повече се учим, че такъв предел и в живота няма.
 4. Смислено прекарано свободно време. Ако се депресирате, че не правите нищо за себе си, че животът Ви е в застой, че само си губите времето, спортът е най-доброто решение – той е начинът да постигнем повече за себе си, да постигнем форма не само на тялото, но и на ума. Ако прекарвате вечерите спортувайки, ще обвинявате много по-малко себе си, че не правите нищо за себе си.
 5. По-спокоен ум. Колкото повече се движите, толкова по-спокойни и уверени ставате. Тъй като това е начин на живот, то увереността и спокойствието стават нещо обичайно, започваме да се чувстваме все по-уверени в себе си и все по-сигурни, което ни носи и повече спокойствие и удовлетвореност.
 6. Спортът ни носи приятели. Тъй като вече казахме, че спортът е начин на живот, а не определено явление или най-вече не е мъчение, той със сигурност ни приобщава към определени общности, към хора, които имат сходни интереси.
 7. Спортът ни помага да влезем в старите си дънки. Това е една от основните причини да започнем да спортуваме, но за редовно спортуващите спортът е необходимост. Но първоначалната радост да отслабнем, да стопим мазнините и възвърнем формата си е незабравима. Спортът е начин да влезем в дрехите, в които искаме. Разбира се, без да забравяме здравословните хранителни навици, които обаче са лесно достижими при вече получената спортна дисциТренировките бързо се превръщат в начин на живот. плина.
 8. Спортът ни прави по-енергични. Дори и да сме много уморени след тежко прекаран работен ден, спортът е този, който би прочистил ума ни. Той ще раздвижи кислорода в организма и ще ни помогне да завършим деня по-трезвомислещи.
 9. Спортът ни прави по-гъвкави. Гъвкавостта е сред най-желаните качества. Ние често си мислим колко сме обездвижени и сковани и това, за съжаление, е реалност. Заседналият начин на живот в комбинация с работата на компютър със сигурност ни правят едновременно обездвижени и трудноподвижни. Постепенно започваме да усещаме голяма част от ставите си трудноподвижни и доста болезнени на моменти. Същото важи и за мускулите. Движението на мускулите и ставите не е въпрос на каприз, това е въпрос на поддържане на форма и подвижност. С редовното движение получаваме повече гъвкавост, което е гаранция за поддържането на ставите и мускулите във форма.
 10. Спортът ни прави по-красиви. Спортът изглажда кожата, придава й блясък, тъй като ревитализира организма и неговите органи. Вътрешното състояние на организма силно се отразява върху кожата, особено върху тази на лицето. Често ни се е случвало да ни казват, че изглеждаме зле след тежа нощ, както и че изглеждаме добре, след като сме си починали добре. Редовните тренировки ще имат ефект на ревитализиране върху организма, ще подобрят състоянието му и ще се отразят незабавно върху състоянието на кожата.
 11. По-добро настроение и сън. Не на последно място, чрез раздвижването на кръвта и лимфната система на тялото спортът ще ни направи по-ведри и ще ни донесе по-спокоен и здрав сън. В много от случаите редовните тренировки ни карат да спим много по-добре.
Как да се мотивираме за тренировки? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™