Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Канго джъмпс – спортът на звездите

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния, Забавни | Все още няма коментари. | 2200 прегледа на този пост

Съдържание на Канго джъмпс – спортът на звездите


Канго джъмпс е от скоро нашумял спорт и начин за поддържане на форма. Освен всичко, привлекателното в този тип спортна активност е това, че е изключително забавна. След като вече разгледахме какви са ползите на кардиото за организма и мястото му в тренировките, ще се запознаем и с един от най-забавните видове кардио, а именно канго джъмпс.

Интересно за канго джъмпс

Канго джъмпс има много ползи за тялото.

Винаги бягането е било кралят на аеробните спортове. Но често то може да бъде и доста скучно, особено когато заради метеорологичните условия се налага да го изпълняваме на закрито. Фитнес пътеката може и да ни отегчи, но тренировката канго джъмпс няма да ни остави безразлични. Друга причина да предпочетем да обуем нестандартните обувки е това, че те по невероятен начин предпазват от контузии. Проблеми, като травми на стъпалата, паднал свод на крака, болки в колената, няма как да се предизвикат от забавната тренировка с канго джъмпс.

Денис Невил е името на изобретателя на обувките канго джъмпс. Благодарение на него можем лесно да се сдобием с:

 • Изключително здраво и силно сърце чрез аеробния ефект на упражненията
 • Да запазим ставите си здрави
 • Да отслабнем и влезем във форма изключително бързо чрез намаляване на процента телесни мазнини
 • Повече гъвкавост, издръжливост и сила чрез заздравяване на мускулите
 • Оформяне на проблемните зони

Мултифункционална тренировка

Този тип тренировки като тази, която можете да си направите чрез обувките канго джъмпс, е изключително полезна – тялото работи срещу гравитацията, работят всички мускули и се включват всички органи, като по този начин се осигурява цялостен ефект, а не работа върху отделни мускулни групи. Тъй като използването на обувките за канго джъмпс изисква поддържането на баланс, упражненията с тях са с несъизмерим ефект. По този начин освен всичко останало се раздвижва и лимфната система, която е една от най-важните системи в тялото. Всяко движение, което правите с обувките канго джъмпс, Ви осигурява всички тези ползи.

Обувките са ключът към ефективната тренировка. Макар и да изглеждат сложни за употреба и свикване с тях, всъщност свикването се случва доста бързо. Те са направени по специален начин, за да защитават най-уязвимите части от тялото: глезените, коленете, кръста и долната част на кръста и гръбнака. Всички обувки имат патентована система за защита на ставите и като цяло на тялото. Затова и колкото да тренирате, стъпалата и краката Ви са защитени, както и долната част на гърба, дори и да сте аматьори. Докато рискът от контузии при други тренировки е с около 80% по-голям.Децата са много щастливи, когато сложат обувките канго джъмпс.

Ползи на канго джъмпс

 • Намаляват стреса в ставите Ви с около 80%. Стресът в ставите се натрупва в нашето ежедневие – при постоянно седене на компютър, при носене на високи обувки, при постоянно изправено положение. Този тип стрес се натрупва и при неправилно изпълняване на упражнения, както и при постоянни силови тренировки.
 • Предизвикват се мускулите на средната част на тялото, които са трудни за стягане, както е добре известно. Поддържането на баланс обаче ги предизвиква и стяга за доста кратко време.
 • Изгарят се до 25% повече килокалории в минута спрямо обикновена тренировка.
 • Увеличава се кислородният обмен с 13-18%
 • Тонизиране и заздравяване на всички мускули
 • Могат да се използват от хора на всякаква възраст, дори от деца и възрастни хора

Този тип спорт е отличен начин да въвлечем и научим децата да спортуват редовно. Той е интересен и за тях, тъй като голяма част от него представляват подскоци и танцуване.

Като заключение е важно да кажем, че канго джъмпс тонизира и премахва стреса от цялото тяло и Ви прави по-щастливи и уравновесени, както и несъмнено по-здрави.

Канго джъмпс – спортът на звездите Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™