Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Съвети за успешно сънуване

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Забавни | Все още няма коментари. | 1268 прегледа на този пост

Съдържание на Съвети за успешно сънуване


Как да управляваме сънищата си?

Според много научни изследвания на съня и неговото влияние върху ежедневието на сънуващия хората, които сънуват, се чувстват много по щастливи. Причината?

Насън можете да дадете израз на въображението и творчеството си. Да се осмелите да направите неща, които наяве Ви се струват немислими, но след събуждане споменът за преживяното в съня може да послужи за вдъхновение на приключения или нови експерименти. 

Интересно е, че всъщност ние можем да въздействаме и да контролираме до известна степен сънищата си. Ето как!

1. Силата на въпросите

За да определите посоката на съня си, най-лесният начин за въздействие са насочващите въпроси.За да определите посоката на съня си, най-лесният начин за въздействие са насочващите въпроси. Ако има ситуации, които искате да си изясните, задайте си основни въпроси, свързани с тях. Може да го направите като ги запишете някъде преди лягане или просто като си ги зададете наум. Подгответе си въпроса кое е най-доброто за Вас или как да постъпите в конкретна ситуация, как да решите конкретен проблем, или пък просто нещо, което Ви вълнува. 

Но внимавайте с броя въпроси на вечер! Макар да смятате всеки един за неотложен, по-добрата идея е да се фокусирате върху една мисъл, за да не объркате съзнанието си. Оставете го да се рее свободно, а на сутринта обърнете внимание на чувството, с което се будите. То ще Ви даде отговорите и едно незаменимо чувство на спокойствие.

2. Въздействайте на съзнанието си

Ако искате да постигнете щастието на сънуващия човек, но не сте подготвен с въпроси, които да си зададете преди лягане, има и друг начин да окажете влияние на посоката на съня – като контролирате ума си и го подготвите за сънуване.

  • Визуализирайте

Легнете удобно и затворете очи. След това освободете съзнанието си от ежедневните мисли и си визуализирайте сцени или епизоди, които по-късно искате да сънувате. По този начин ще насочите ума си към сюжета, който да се разиграе и в съня Ви.

  • Правилната музика

Преди да заспите се насладете на любимата си музика. Когато заспите, тя ще въздейства подсъзнателно на сюжета на съня Ви.

  • Подберете ароматите

Ароматите също имат способността да насочат съня ни, подобно на музиката. Мозъкът приема сигнали от отделните ухания и подсъзнателно прехвърля тези усещания в съня по-късно.

  • Дихателни упражнения

Достигайки усещане за полузаспалост, можете да дадете тласък на съня си към желаната от вас насока.Отделете си 5 минути, в които да правите дихателни упражнения. Вдишвайки и издишвайки равномерно и продължително, насищате кръвта си с кислород и се концентрирате върху процеса на дишане, което Ви отвежда до полусъзнателно състояние. Достигайки това усещане за полузаспалост, можете да дадете тласък на съня си към желаната от Вас насока.

3. Погрижете се за спалнята си

За да си осигурите здрав и приятен сън, е важно да си създадете ритуали преди заспиване, които да Ви гарантират приятна и комфортна среда за сънуване. Започнете от спалнята като:

  • Направете я удобна

Погрижете се да спите на удобно и комфортно легло. Важно е матракът Ви да е удобен, с идеалната мекота, а чаршафите чисти и добре опънати. Обърнете внимание и на завивката – нека Ви обгръща добре, без да Ви е прекалено горещо или пък студено.

  • Затъмнете я

Не е добра идея да се спи на светната лампа, тъй като светлината нарушава здравия сън. Дори да можете да заспите на светнато, сънищата Ви ще са много по-неспокойни, ако в стаята не цари мрак.

  • Подходящата температура

От голямо значение за сънуващия е да му е комфортно докато спи. Тъй като телесната температура спада леко вечер, трябва да се погрижите да сте завити, но не прекалено, защото горещината ще Ви буди често. Идеалната температура на помещението е 19 градуса през нощта.

  • Отървете се от ненужните вещи и мебели

Спалнята е място за почивка и отпускане, затова няма смисъл да я претрупвате с ненужни вещи и мебели, които неминуемо ще разсейват съзнанието Ви и ще възпрепятстват качествената релаксация и здрав сън.

Похапването на черен шоколад, стимулира производството на ендрофини, които подпомагат хубавите сънища.

4. Научете се да мечтаете

Ако искате да се научите ефективно да насочвате съня си, е важно да отделяте време през деня, в което просто да помечтаете. Когато имате няколко свободни минути, ги посветете на мисли за мечтания уикенд, ваканция или повишение. По този начин ще ангажирате мисълта си и подсъзнателно ще въздействате на посоката на съня по-късно.

5. Похапвайте добре

Гладен корем сън не го лови е добре познат израз, който е и много верен. За да си осигурите здрав и спокоен сън е добре да сте сити, но без да сте яли прекалено на вечеря, за да избегнете чувството на тежест в стомаха.

Интересен факт е също, че има храни, богати на аминокиселината триптофан, които помагат за Вашия пълноценен сън нощем. А според някои изследвания похапването на черен шоколад стимулира производството на ендорфини, които подпомагат хубавите сънища.

Успех и лека нощ!

Съвети за успешно сънуване Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™