Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Факти за сънищата!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни | Все още няма коментари. | 1073 прегледа на този пост

Интересни факти за сънищатаНе знам дали всеки човек се е чудил, какво представляват сънищата, но със сигурност има и такива. За тези, които искат да разберат много неща за сънищата, сме подготвили тази статия. Подготвили сме Ви интересна информация, представяща какво са сънищата, какви видове сънища има и няколко интересни факта за тях.

Какво са сънищата?

Да започнем с това какво всъщност е сънят. Трябва добре да знаем какво представлява, защото една трета от живота ни преминава в сън. Тази функция е присъщата на бозайниците. Сънят е серия от звуци, изображения и картини, които мозъкът пресъздава, когато организмът се намира в заспало състояние. Доказано е, че сънищата се забравят до 10-15 минута след събуждането, много рядко хората си спомнят сънищата изцяло, обикновено се помнят само детайли. Установено е, че тази функция на мозъка е жизнено важна за нашето оцеляване.

Видове сънища

Нека обърнем внимание и на няколко интересни факта, които може би не сте забелязали. Да започнем с това, че има няколко вида сънища. Може би като прочетете за тях, ще осъзнаете, че и Вие сте сънували различни неща.

  • Първият е осъзнат сън. Това е, когато хората са наясно, че сънуват. В подобни сънища действията и картините могат да изглеждат изключително реални, а ние активно да участваме и променяме действията ни.
  • Дневни сънища. Тези сънища се появяват точно преди да се събудим.
  • Събуждащи сънища. Няма човек, на който да не му се е случвало да стане и да започне да си върши задълженията, но изведнъж да осъзнае, че не е буден а сънува.
  • Мъжете и жените сънуват по различен начинКошмари. Да, тези отвратително неприятни и тревожни сънища. Всеки ги знае и никой не ги харесва. Най-лошото при тях е, че се пораждат от преживяна ситуация или нанесена травма. Понякога хората не могат да спрат да сънуват подобен тип сънища много дълго време, така те се превръщат в друг вид сънища, наречени повтарящи се сънища. 
  • Има и други видове сънища – лечебни и пророчески. Доказано е, че хора, които страдат от мигрена или астма, сънуват лечебни сънища преди пристъп. Така тялото се опитва да им помогне.
  • Пророческите сънища са рядкост за един тип хора и нещо обичайно за други. Смята се, че мозъкът и тялото могат да събират частична информация, чрез която да ни покажат какво ще се случи. Затова често се чудим дали тази ситуация сме я преживели вече или сме я сънували.

Да продължим с интересните факти за сънищата

Предполагаме сте се чудили дали и слепите сънуват. Отговора е: ДА! Сънуват! При тях обаче се включват другите им сетива, които да пресъздадат някакъв вид образ.
Вероятно често Ви се струва, че не познавате хората, които сънувате? Това обаче не е така. Мозъкът пресъздава само вече познати лица, може просто да не сте им обърнали голямо внимание.
Твърди се, че не всички хора имат цветни сънища, цели 10-12% от населението на земята сънуват черно бели сънища.
Знаете ли, че безпокойството и негативните емоции са по-често срещани в сънищата, отколкото положителните емоции?
Сънищата на двата пола са коренно различни. Силният пол сънува повече ситуации с мъже, изпълнени с агресия. Докато при жените в ситуациите участват еднакво мъже и жени.

Факти за сънищата! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™