Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Влиянието на музиката върху нас и нашия характер!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Забавни | Все още няма коментари. | 904 прегледа на този пост

Обичате ли да слушате музика? Глупав въпрос, кой ли не обича? А знаете ли, че несъзнателно слушаме музика ден след ден само за да може тя да ни помогне по един много необичаен начин? Подозирате ли, че може да е лековита? Любимият Ви стил дори може да разкрие и Вашия характер. Всичко за влиянието на музиката върху Вас и характера Ви ще можете да разберете от следващите няколко реда. Надяваме се статията да Ви бъде интересна и полезна.

Как влияе музиката върху нас?

музикални ноти

Всички знаете, че музиката влияе изключително много на настроението. Затова слушаме тъжна музика и ни става тъжно, слушаме весела и сме в добро настроениe. Но каква е причината? Музиката кара нашия мозък да отделя едно много специфично вещество, наречено допамин. То влияе на нашата мотивация, концентрация и дори на сърдечния ни ритам. Наистина невероятно!

Концентрация

Ако не можете да се съсредоточите или да се отпуснете, ще Ви препоръчаме да си пуснете нежна музика и да слушате. Не мислете за нищо друго, освен за песента, само стойте и слушайте. След известно време ще се почувствате много по-добре, дори ще Ви помогне, ако страдате от безсъние.

Депресия

Предполагаме, че на всеки му се е случвало да е разочарован от нещо и единственото, което му се иска да направи, е да усили музиката на макс и да я слуша, дори да си припява. Това е несъзнателен начин, по който се борим с депресията. Започвате да чувствате, че песента описва Вашите проблеми и чувства, а след това всичко е наред, защото има, „някой“, който Ви е разбрал. Музиката е едно от най-мощните средства, борещи се срещу стреса и депресията.

Емоции

Може и да не сте забелязали, че музиката може да Ви накара да възприемате ситуациите по различен начин. Замислете се как като гледате някой екшън всичко е наред, докато не пуснат онази мелодия. Да, тази, която Ви кара да се чувствате сякаш и Вие искате да влезете във филма и да разбиете лошите. Но не е само до това. Мелодиите могат да ни накарат да възприемаме и хората по различен начин – като добри, лоши, радостни и тъжни.

Музиката описва характера

Връзката музика – характер

Време е да разкрием и тайната, която всички знаем. Има връзка между стила, който хората слушат, и техния характер. Предполагаме това не е нещо ново, което научавате. Знаете ли обаче, че често всеобщо изграденото мнение не винаги е вярно?
Например свързваме рока и хеви метъла с агресивни и склонни към самоубийство хора, но това не е точно така. Винаги може да има такива хора, но повечето, които слушат този стил, са добронамерени и дори срамежливи хора, които се крият зад агресивния стил.
Класическата музика и закостенялото. Е, да, ама не! Тези хора просто са много плахи, затова често изглаждат консервативни.
Поп и Денс – това са два много интересни стила, също като хората, които ги слушат. Те са волни птички, обичащи танците и нощния живот. Те винаги са много разговорливи и отворени към новите неща.
Рап и хип-хоп. Каква е представата Ви за тези хора? Нека да предположим, това са агресивни, нагли и арогантни хора? Донякъде може и да сте прави, въпросът е, че в повечето случаи просто се опитват да изглеждат такива, а не са. Слушателите на хип-хопа са дружелюбни, но с голямо самочувствие, което не винаги е отрицателно качество.
Изследванията обаче сочат, че мнението за кънтри слушателите е напълно вярно, те са консервативни и затворени хора, които не обичат новите неща и предизвикателствата.
Нашият екип би се радвал, ако решите да споделите Вашите наблюдения или просто Вашето мнение за музиката.

Влиянието на музиката върху нас и нашия характер! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™