Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

10 невероятни фактa за сънища

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини | Все още няма коментари. | 3040 прегледа на този пост

Съдържание на 10 невероятни фактa за сънища


Невероятни факти за сънищатаСънуването е едно от най-мистичните преживявания в живота ни, на което винаги сме отдавали голямо значение. Още по времето на Римската империя някои сънища са били „поднасяни“ на Сената за анализ и интерпретация, като се е смятало, че те са послания от боговете. Определено за хората сънищата са нещо много повече, отколкото просто сънищаФакт е също, че множество артисти са получили своето вдъхновение от странните им съновидения. Да не говорим за просветлението, което не един учен е получил в своя сън – говори се например, че движението на правия ток се присънило на великия Ампер, докато бил заспал дълбоко.

Ако имате проблеми със съня, опитайте с Мелатонин 3 мг 60 капсули | Now FoodsЛипсата на мелатонин в тялото води до проблеми със съня, а безсънието води до редица други проблеми в организма поради несъстоянието му да се отдаде на синхронизирането на биоритмите ключов фактор за съвместната дейност на всички органи.

10. Хора, които са ослепели след раждане, могат да виждат образи в сънищата си. Хората, които са родени слепи, не виждат никакви образи, но имат сънища, еднакво живи, включващи другите си сетива: звук, мирис, допир и емоция.

9. Забравяме 90% от сънищата си. 5 минути след събуждането сме забравили вече половината от него. В рамките на 10 минути 90% вече са изчезнали от паметта ни. Известният поет Самюел Тейлър Колридж се събудил една сутрин, след като имал фантастичен сън (вероятно породен от опиум). Той взел лист хартия и започнал да описва своята "визия в съня " в това, което се превръща в едно от най-известните английски стихотворения: Кубла Хан. Малко по-късно бива прекъснат и когато се завръща към поемата си, вече не може да си спомни останалата част от съня. Стихотворението Кубла Хан никога не е било завършено. Любопитно е, че Робърт Стивънсън сънувал, че пише историята за доктор Джекил и мистър Хайд, а Мери Шели – своя прословут “Франкенщайн”.  Руският химик Дмитрий Менделеев открива периодичната система на химическите елементи – таблицата на Менделеев.

8. Всички хора сънуват, освен тези, които имат психологическо разстройство. Но мъжете и жените имат различни сънища и различни физически реакции. Мъжете са склонни да сънуват повече за други мъже, докато жените сънуват еднакво за мъже и за жени. В допълнение, както мъжете, така и жените изпитват сексуални физически реакции по време на сън, независимо от това дали сънят е от сексуално естество.

7. Сънят предотвратява психозата. Скорошно изследване, проведено сред студенти, които по време на 8 часовия им съ, били будени в началото на всяко сънуване, показало, че всички имали трудности в концентрацията, раздразнителност, халюцинации и признаци на психоза след само 3 дни. Когато най-накрая им позволи да сънуват, мозъкът на студентите компенсирал загубеното време, като значително увеличил процента сънища, прекарани в етапа на бързия сън.

10 невероятни факта за сънищата

6. Сънуваме само това, което познаваме. Нашите сънища често са пълни с непознати хора, които играят определена роля. Знаете ли, че Вашият ум не измисля тези лица? Това са реални лица на реални хора, които сте виждали през живота си, но най-вероятно не помните. Всички сме виждали стотици хиляди лица през живота си, така че имаме един безкраен запас от герои за нашия мозък, които той да използва по време сънищата ни.

5. Не всеки сънува цветно. 12% от хората сънуват изключително в черно и бяло. Оставащият брой сънуват в пълен цвят. Хората също са склонни да имат общи теми в сънищата. Това са ситуации, свързани с училище; преследване; сексуални преживявания; падане; закъснение; че човек, който е жив, е умрял; падане на зъби; летене; изпит или автомобилна катастрофа. Не е известно дали въздействието на съня, свързано с насилие или смърт, е по-емоционално заредено за човек, който сънува в цвят от този, който сънува в черно и бяло.

4. Сънищата не са това, което се вижда. Те говорят на един дълбоко символичен език. Затова сънят не трябва да се възприема буквално, независимо че е с логичен и богат сюжет. Подсъзнанието ни изпраща сигнали, а не точни образи. И макар че сме чели съновници и знаем, че лошият сън предвещава нещо добро, това не ни пречи да се чувстваме гадно след такава нощ. Все пак, трудно е в червея да видиш пари.

3. Бившите пушачи сънуват по-ярки сънища. Хората, които са пушили дълго време и са решили да спрат цигарите, започват да сънуват по-ярки, контрастни и реални сънища. Най-често сънуват, че отново са започнали да пушат цигари и изпитват чувство на паника и вина. Това се обяснява с абстиненцията, която се появява след спиране на цигарите.

2. Външните дразнители влияят на нашите сънища. По този начин подсъзнанието ни подсказва, че трябва да се събудим. Следният пример е много показателен, когото сънуваме, че сме жадни и колкото и да пием продължаваме да сме жадни, докато не се събудим и не утолим жаждата си.

Знаехте ли, че малките деца не сънуват.

1. Вие се парализирани, докато сънувате. Вярвате или не, тялото Ви е почти парализирано по време на съня най-вероятно, за да се предотврати повтарянето на движенията на тялото от самия сън. Според статия в Уикипедия за сънуването, "жлезите започват да отделят хормон, който помага за предизвикване на сън, и невроните изпращат сигнали към гръбначния мозък, който кара тялото да се отпусне и по-късно да стане по същество парализирано."

Знаехте ли, че:

  • Когато хъркате,Вие не сънувате.
  • Малките деца не сънуват за себе си до около 3-годишна възраст. На една определена възраст, 7-8 години, децата обикновено имат много повече кошмари, отколкото възрастните.
  • Ако се събудите след фазата на бързия сън, е много по-вероятно да си спомните съня по един по-ярък начин, отколкото ако се събудите след цяла нощ сън.
 
10 невероятни фактa за сънища Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™