Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Тренировките са задължителни за отслабване

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 4008 прегледа на този пост

Съдържание на Тренировките са задължителни за отслабване


Често си мислим, че ако се подложим на Драконова диета, ще можем и да си спестим тренировките и въобще физическата активност. Във века на така наречената „Втора индустриална революция” обаче, когато физическата работа е сведена до минимум и повечето хора прекарват деня си на стол, без физическа активност не само че няма да отслабнем здравословно, но и ще загубим добрата си форма.

Какво прави движението с тялото ни?Какво активира двжението в тялото ни.

  • Ускорява обмяната на веществата, като натоварва мускулатурата. Мускулите представляват най-голямата част от теглото на нашето тяло (около 40%) и са най-големият и важен фактор по отношение на обмяната на веществата.
  • Активира кръвообращението
  • Елиминира хормоните на стреса
  • Изморява ни качествено, тоест разтоварваме се психически, а се уморяваме физически. Фактор, необходим дори за добрия сън.

Мускулите си набавят енергия от различни източници

Източниците, от които мускулите си набавят енергия, са от съществено значение за това какъв спорт или активност да предпочетем. Различните източници на енергия се използват при различна интензивност и продължителност на мускулното натоварване.

Креатинфосфат

Креатинфосфатът е форма, под която креатинитът съществува в тялото ни. Креатининът от своя страна е образуван от няколко аминокиселини: аргинин, глицин, метионин. Креатинфосфатът дава така наречената ударна или експлозивна сила при трениране и често се взема и като добавка. Той е „енергия за старт” и позволява покачване на използваните тежести или увеличаване на издръжливостта, но по своето същество е допълнителна енергия.

Глюкоза

Глюкозата се съдържа във всички сложни въглехидрати и е техен градивен елемент. Глюкозата се изгаря, тоест дава енергия за кратки, силови, продължителни и моделиращи (тренировки за издръжливост) натоварвания.

Мазнини

До енергията, натрупана под форма на мазнини, организмът прибягва винаги при продължителна интензивна тренировка. Счита се, че след 30-та минута на тренировката организмът гори мазнини. В този случай тялото използва мастните депа, натрупани в мускулите и коремната област. Горенето на мазнини от мускулите не е опасно, тъй като специалните депа в тях се запълват още при следващо хранене.

Подкожни мазнини

Подкожните мазнини са например паласките, мастни възглавнички по бедрата и задните части, могат да се образуват при повишено тегло и по горната част на ръцете. До тях се стига най-трудно и се горят единствено при редовни, интензивни и продължителни тренировки. В тези мазнини има голямо количество енергия, но само малко количество от нея може да бъде използвана от мускулите.

отделяне на хормони при движение.

Движението активира хормоните адреналин, норадреналин и тестостерон

Двата хормона адреналин и норадреналин преобразуват в енергия мастните депа, при което стимулират образуването на нова мускулна маса и запазват вече съществуващата, което е съществена разлика с повечето ограничителни диети. При диетите заедно с мазнините се стапя и мускулна маса, което е предпоставка за увисването на кожата след това. Тестостеронът е хормон, от който също зависи изграждането на мускулна маса. Затова и жените не могат да изградят голяма мускулна маса, дори и при активни силови тренировки. Тестостеронът се отделя в зависимост от продължителността, интензивността и вида на натоварването. Например моделираща тренировка за издръжливост с продължителност 45 минути вдига нивото на тестостерон с 20%, а нивото на хормона на стреса кортизол спада.

Оптимален часови пояс на тренировките

Не само храненето, но и тренирането в различните часове на деня носи различни резултати.

  • Сутрините са подходящо време за тренировка от аеробен вид. Можем да правим леки разтягащи упражнения и не особено интензивно бягане.
  • Вечерите са подходящи за ходене, тичане, каране на колело и други кардио дейности според предпочитанията. Ако ги практикуваме от 30 до 45 минути, изгаряме мазнини.
  • Тренировката за изграждане на мускули е оптимална в ранната вечер, тя активира мускулите и обмяната на веществата.
Тренировките са задължителни за отслабване Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™