Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Упражнения за изгаряне на мазнини

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 3645 прегледа на този пост

Съдържание на Упражнения за изгаряне на мазнини


Времето за плаж вече се задава и с това е време да влизаме във форма. Тя обаче не се постига толкова бързо, затова е важно да започнем от по-рано, за да не изтощаваме в последния момент организма си с лишаващи диети. Има упражнения, които лесно можем да изпълняваме вкъщи и които ще засилят метаболизма ни и с това ще ни помогнат да свалим излишните килограми или по-лесно да стегнем проблемните участъци. За целта Ви е нужна само постелка и мотивация!

7 Упражнения за изгаряне на мазнини:

Джъмпинг Джак

Това е английското и напоследък придобиващо популярност име на едно добре известно ни от часовете по спорт в училище упражнение. Скоковете са един от най-добрите начини да правим кардио-тренировка, да стимулираме изгарянето на повече мазнини и по възможно най-бързия начин да влезем във форма. Заставате в изходната позиция – ръцете са до тялото, и започвате ритмично да скачате встрани, като в същото време вдигате ръцете възможно най-високо над главата. Започнете с умерено темпо и направете 20 подскока. Починете за кратко (около 10 секунди) – важно е между сериите да не се почива твърде дълго, за да се постигне максималният ефект от упражнението. Направете още 2 серии във все по-бързо темпо.

Планински катерач

Застанете в позиция за лицева опора – ръцете са опряни на пода на нивото на гърдите. Започнете да имитирате изкачване, като целта е коляното да достигне максимално към гърдите. В началото може да правите упражнението по-бавно, но след като свикнете със сериите, забързайте темпото. В същКлековете с подскок натоварват долното тяло. ото време е важно тазът да не е прекалено високо, а да го държите като продължение на гърба.

Клек с подскок

Клековете са едни от най-бързите и ефективни варианти за тренировка на долната част на тялото. В същото време са основно упражнение от всяка тренировъчна програма. Ако добавим кардио-елемент към тях, стягаме долната част и изгаряме повече калории. Застанете в изходна позиция с крака на ширината на раменете и клекнете възможно най-дълбоко, като колената не трябва да се мърдат по време на упражнението. Тазът отива максимално назад, колкото по-ниско клякаме (при клек под нивото на коленете), толкова по-добре натоварваме и глутеусите – мускулите на дупето. След клека се изправете с подскок. Направете отново 3 серии по 20 повторения.

Бърпи

Друго упражнение, което е отлично за бързо влизане във форма, е бърпи. Застанете в изходна позиция, наведете се бързо и направете позиция за лицева опора, като краката поставете с подскок. Отново с подскок се изправете и подскочете. Това е упражнение, което цялостно натоварва тялото и помага да изгаряме калории. Нивото му на трудност е малко по-високо, но това не трябва да Ви отказва. Започнете с по-бавно темпо, като с течение на тренировките ще можете да го забързатКак се прави бърпи - ефективно кардио упражнение?е.

Махове от обратен планк

Планковете ни помагат да стягаме както горната част на тялото, така и неговата средна част – проблемният корем. Легнете на пода по гръб, като се повдигнете на ръце. Тялото Ви трябва да е право – коремът да е максимално вдигнат, за да се усети натоварването в него; китките ни повдигат от пода на нивото на гърдите. От тази позиция започнете да правите мах с всеки крак – възможно най-високо. Тъй като в началото ще Ви е труден балансът, започнете с 2 серии по 10 маха на всеки крак.

Напад с подскок

Нападите са другото ефективно упражнение за долна част на тялото и като цяло за пълно натоварване. Застанете в изходна позиция, като стъпите максимално напред с единия крак и клекнете, като коляното на задния крак трябва да достигне почти или до пода. В същото време правилното изпълнение изисква и двете колена да са сгънати под прав ъгъл. Горното тяло е изправено и не се навежда напред. За начинаещи може да се започне без подскок, докато се усвои техниката на изпълнение, а след това да се включва и подскок, като сменяте клякащия крак с лек подскок тип „ножица”.Правилното изпълнение на нападите е важно.

Планк с едновременно повдигане на крак и ръка

Едно популярно във фат-бърнинг йогата упражнение е планкът с едновременно повдигане на крак и ръка. Упражнението има ефект върху подобрение на баланса в тялото, натоварва горната, долната част и корема. Застанете в позиция за лицева опора, като започнете да вдигате единия крак и срещуположната ръка нагоре. Запазете за няколко секунди баланса и повторете 10 пъти с всеки крак в 2 серии.

Не забравяйте, че постоянството е най-важно, не се отказвайте и изпълнявайте упражненията 3 пъти в седмицата!

Упражнения за изгаряне на мазнини Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™