Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Хром – минералът за отслабване

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Витамини и минерали, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 4209 прегледа на този пост

Съдържание на Хром – минералът за отслабване


Хромът е един от неглижираните минерали. Той се числи към тези елементи, от които човешкото тяло се нуждае в нищожни количества (в сравнение с други необходими минерали и витамини). И въпреки това приемът му е есенциален най-вече за поддържане на метаболизма на мазнините и въглехидратите бърз. Хромът ни помага да контролираме нивата на кръвната захар, спадът в която често ни кара да прекаляваме с въглехидрати (най-често вредни такива). Забавянето на усвояването на захарта от кръвта е основна част от всеки здравословен режим и най-вече на такъв с цел отслабване.

Хромът се бори с натрупаните мазнини.

Какво е полезно да знаем за минерала хром?

Контрол върху кръвната захар

Приемът на достатъчно количество от минерала е лесен начин за справяне с променящите се нива на кръвната захар. Хромът повлиява положително нивата на глюкозата в кръвта, както и има влияние върху резистентността при някои хора към хормона инсулин. В едно изследване се проучва влиянието на хрома върху кръвната захар след приема на въглехидрати като тези от белия хляб. Минералът бил способен да намали нивата на захарта с 23% в сравнение с тези при хора, които не са приели количество хром.

Хромът и нивата на холестерола

Минералът има отношение и към метаболизма. Редица проучвания показват намаляване на нивата на триглицеридите, както и на тези на „лошия” холестерол. Това позитивно въздействие оказва влияние и върху здравето на сърцето и цялата сърдечно-съдова система.

Гладът за въглехидрати

При повечето хора гладът за въглехидрати се проявява периодично. Апетитът за храни, богати на скорбяла и прости захари, е тип зависимост, която се проявява периодично. Приемът на хром може значително да намали и да контролира тази зависимост. Приемайте 600 мг. хром на ден поне за 8 седмици, за да наблюдавате положителния ефект. Причината е, че минералът не позволява на нивата на кръвната захар да паднат значително. А именно резкият спад в нея ни кара да прекаляваме със сладки храни и да надвишаваме значително калориите, които обикновено приемаме.

Хром при тренировки

Минералът отлично ще засили ефекта от Вашите редовни тренировки, тъй като е способен да намали количеството маса мазнини в организма и да подпомогне натрупване на чиста мускулна маса, а също показва добри резултати при желание за отслабване.

Хромът преборва инсулиновата резистентностПодходящите добавки ни помагат да отслабнем.

Инсулиновата резистентност е метаболитен проблем, който може да доведе до затлъстяване, натрупване на големи количества маса от мазнини, а също и до заболяването диабет. Редовните тренировки в комбинация с прием на хром са отлично средство за справяне с проблемите с хормона инсулин. Тъй като синтезът на протеини и гликоген в организма са инициирани от хормона инсулин, положителното му повлияване би имало добър ефект върху тези процеси.

Колко хром да приемаме?

Приемът на минерала хром в неговата тривалентна форма е много здравословно и няма открити странични ефекти (шествалентната форма е токсична). Дневните ефективни дози са между 200-600 мг. Добавката често се предлага под формата на: хромов хлорид, хром пиколинат, хром полиникотинат. Редица изследвания показват, че най-лесно усвоимата форма на хром е хром пиколинат.

Храни, богати на хром

Едни от най-добрите източници на минерала са морските дарове, а абсолютни рекордьори са мидите. Ако не сте от феновете на морските дарове, сред плодовете крушите са един диетичен, сладък и богат на хром вариант. Бразилските орехи са добър източник сред ядките, а сред зеленчуците – доматите. Важно е да се отбележи, че при плодовете и зеленчуците е важно тяхното отглеждане, за да бъдат добър източник на минерала.

Хром – минералът за отслабване Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™