Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Съвети за влизане във форма

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Спорт, тренировки и упражнения, Храни и напитки, Отслабване | Все още няма коментари. | 2143 прегледа на този пост

Съдържание на Съвети за влизане във форма


Записките са важни за мотивацията. Всъщност, за да влезем във форма, е важна нагласата и мотивацията, тъй като реалните действия се случват след като сме достатъчно уверени и желаещи промяна. Така че е правилно да се каже, че влизането във форма се случва отвътре навън.

За да промените навиците си и всъщност целия си живот, е необходима промяна в мислите и държанието. В противен случай може и да постигнете невероятни фитнес резултати, но отново да не сте уверени и щастливи. Идеята на влизането във форма е не да се чувстваме подтиснати от ограниченията, на които се подлагаме, а напротив – да се чувстваме щастливи от малките промени в начина, по който изглеждаме, и по този начин да се мотивираме за още стъпки. Така че най-важното по пътя на влизане във форма е да имаме правилната умствена нагласа. Как да я постигнем – прочетете по-долу.

7 съвета за влизане във форма

Лична мотивация

Ако сте мотивирани, нищо няма да може да Ви спре: нито липсата на време, нито мързелът, нито което и да е оправдание. Ако сте си дали сметка защо искате да влезете във форма и ако сте се фокусирали, много по-лесно ще се придържате към поставените цели. Задайте си и си отговорете на най-важните въпроси:

  • Защо искам да се променя?
  • Какво ще спечеля, ако сваля килограми и поддържам форма?
  • Как ще подобря като цяло живота си?

Споделете с приятели

Споделянето е важно за успеха по пътя във влизането във форма. Споделете с приятели и най-вече със семейството си намеренията си, за да могат да Ви подкрепят, окуражават и да Ви напомнят за първоначалните Ви намерения, ако започнете да се отклонявате от тях. Поговорете с най-близките си хора за това, че имате нужда от промяна, и по този начин ще се уверите, че имате време, пространство и подкрепа, за да постигнете наистина най-доброто. Възможно е и някой от близките Ви да поиска да се включи – това ще Ви мотивира и допълнително, тъй като това, да не сте сами по пътя, ще е много по-мотивиращо.

Настойте се за тренировки

Тренировките са, разбира се, абсолютно задължителни. Изключете си телефона и започнете да тренирате редовно и дори изтощително. Началото е трудно, но когато сте мотивирани, временните неуспехи няма да Ви спрат и постепенно ще бъдете доста мотивирани, тъй като ще желаете да виждате в себе си и напредък в спортната зала.

Отделете си време

Поне 2 седмици предварително планирайте какво ще промените в живота си: хранене, тренировки, начин на живот, тъй като задължително ще трябва да купите някои неща и да планирате други. Ако чувствате такава необходимост, споделете всичко и в социалните мрежи, това по-скоро може да Ви подейства мотивиращо. Около 30 дни са достатъчни да постигнете резултати и да се мотивирате за още, затова отделете минимум толкова време за своята промяна на възгледите си.

Окуражавайте се сами

По пътя към по-добрата форма ще срещнете много трудности, но винаги трябва да се окуражавате за успехите си, дори малките такива. Това, че вече не се задъхвате при активно кардио, че можете да правите повече йога пози, че не чувствате тази обременяваща необходимост от сладки и мазни храни, са успехи, за които трябва сами да се поздравите и да оцените усилията си.

Простете си грешките

Тъй като говорим за изцяло вътрешни нагласи, които определят цялостното ни поведение, трябва да отбележим, че винаги трябва да прощаваме грешките си. В някои дни ще Ви е трудно, но това е напълно нормално. Ако не се получи в даден ден, запомнете, че това е само ден и не се ядосвайте на себе си и на другия ден може да се върнете обратно по пътя си. Важно е да бъдете добри със себе си и да не се самообвинявате ненужно.

Победете навиците

Приемът на течности е много важен за влизане във форма. Промяната на навиците изисква най-вече време и осведоменост. Навиците са това, което правим несъзнателно, така че трябва съзнателно да мислим какво искаме да променим. Например, ако си мислите, че сте пристрастени към шоколада (както много хора мислят), напишете си план как ще се справите с този „навик”. Обещайте си, че ще хапвате определено количество шоколад само веднъж седмично и то истински такъв. През останалите дни може да си позволите здравословни блокчета, плодове, ядки, кисело мляко.

Как да планирате влизането във форма?

  • Направете си дневник – независимо дали електронен или обикновен, дневникът ще Ви направи много по-организирани. Много по-лесно по този начин ще видите и проблемите в моделите си на поведение, които трябва да се променят.
  • Оценявайте всеки ден енергията си по десетобалната система и ако често си давате оценка по-ниска от 7, направете разчет на храненето си, съня и възстановяването от тренировки – нещо от тези показатели най-вероятно не е в норма.
  • Обръщайте особено внимание на съня – трябва да спите достатъчно дълго и в един ритъм, за да бъдете в кондиция и да имате максимално сили по време на активния ден.
  • Следете и настроенията си – ако са много променливи, по-скоро се замислете какво можете да промените в живота си.
  • Винаги бъдете възможно по-позитивно настроени – така ще виждате щастието всеки ден, както и напредъка си.
  • Следете особено и приема си на течности, той е особено важен за влизането във форма.
Съвети за влизане във форма Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™