Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Денят ни може да бъде активен с много малко усилия

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2643 прегледа на този пост

Съдържание на Денят ни може да бъде активен с много малко усилия


Често сме толкова уморени, че не ни се мърда от стола или дивана. А след това започва да ни боли главата и да се чувстваме отпаднали. Не се безпокойте, това със сигурност не е настинка, особено ако сте прекарали деня си изключително пасивно. Например от вкъщи – в колата – в офиса на стола – пак в колата – на дивана пред телевизора. Тогава няма как да не дойде и състоянието, което се нарича психическа умора. За да сме здрави и енергични, непрекъснато трябва да се уморяваме и физически, защото психическата умора има изброените последици и ни кара да се чувстваме отпаднали. Затова с маратонките в ръка и с помощта на няколко енергизиращи деня ни стъпки, ще тръгнем към по-стегнатата фигура и към по-бодрия дух.

Стъпка 1 – активно начало на деня

Сутринта започнете с леки разтегателни движения още в леглото, като се протегнете като котки. Котките са пример как гърбът и гръбнакът ни може да остане за дълго време витален. Станете и отново раздвижете гръбнака си с котешки гръб и няколко други леки раздвижвания по желание. Само за 2-3 минути ще събудите тялото си и ще се почувствате по-бодри. След това вървете до работа минимум 5 минути пеша с умерено бързо темпо – първо, ще изгорите 50 калории, второ, ще отидете в по-добро настроение.

Стъпка 2 – смяна на позите на гърба

Стречингът по време на работа помага на гърба. За съжаление, повечето съвременни професии, които са свързани с непрекъсната работа на компютър или на каса, при което цял ден сме принудени да седим на стол, са изключително вредни за гръбнака. Затова и след продължително седене гърбът ни е изключително неподвижен, чувстваме го схванат и започва да ни боли. А поддържането на гръбнака витален е основна цел при забавянето на старостта и различните болести. Затова най-добре е по време на работа непрекъснато да сменяте позата, в която седите. Така леко, но все пак осезаемо, ще раздвижите и тонизирате гърба.

Стъпка 3 – изкачване на стълби

Изкачвайте минимум 10 етажа на ден и ще изгорите 45 калории повече всеки ден, което никак не е малко. Изкачването на стълби е заложено във фитнес уреда степер, така че, да – това е мощно и ефективно упражнение за мускулите на краката, таза и седалището.

Стъпка 4 – стречинг

По време на работния ден направете поне 3-4 минути разтягания на гърба, ръцете и кръста. Ще облекчите и забавите болките и ще помогнете на гърба си да се чувства по-добре.

Стъпка 5 – активни след работа

Ако нямате намерение да тренирате днес, след работа отделете поне половин час за ходене, като може да го съчетаете и с вършене на лични ангажименти или просто да се приберете пеша. Така съзнанието Ви със сигурност ще се проясни и ще се чувствате по-добре.

Стъпка 6 – домакинската работа е спорт

Ще се изненадате, но калории могат да се горят и при извършването на обичайните домашни задължения като чистене например. Ако активно почиствате, навеждате се, почиствате с прахосмукачката или почиствате праха за минимум 15 минути може да изгорите около 100 калории в зависимост колко сте интензивни. Същото важи и за градинарската работа, с която може да изгорите още повече калории, а също така е научно доказано, че цветята ни правят щастливи. Затова и ако имате градина, Вие можете да я ползвате съвсем спокойно като фитнес център.

Стъпка 7 – разходка след яденеИзкачването на стълби е моюно упражнение.

След обилен обяд и особено след обилна вечеря се препоръчва 10-минутна активна разходка пеша. Разходката в бързо темпо е приятна и може да подишате чист въздух, което пък ще Ви помогне да заспите по-добре и по-бързо. За 10 минути също така ще изгорите 70 калории.

Като теглим чертата само с тези съвсем лесно приложими стъпки, които са единствено въпрос на навик и желание, можете да горите около 350 калории повече на ден, което е съизмеримо с поне 20 минути на фитнес пътеката. Освен това умът Ви ще остане бодър, а стъпките към поддържането на добрата стойка и здравия гръб ще са направени. Нужно е само да осъзнаете, че обездвижването нарушава жизнения Ви баланс.

Денят ни може да бъде активен с много малко усилия Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™