Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Упражнения за тънка талия

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2164 прегледа на този пост

Съдържание на Упражнения за тънка талия


Тънката талия от векове е символ на женствеността и оформеното тяло. Тя винаги е плод на много усилия, тъй като натрупването на мазнини точно в областта на талията и корема е доста често срещан проблем. По-долу описаните упражнения оформят талията и се грижат за страничните коремни мускули, които я поддържат тънка и стегната. 

6 упражнения за тънка талия:Тънката талия е символ на женственост.

Руско усукване с тежест

За упражнението са Ви нужни гирички, дъмбел или диск с тежест от 3 до 6 килограма в зависимост от моментната Ви форма. Легнете на пода, изправете тялото на ъгъл 60º спрямо пода, а краката свийте в коленете. Вземете с две ръце избраната тежест и я поставете пред гърдите, като лактите са плътно до тялото. Започнете да извивате тялото вляво и вдясно. При извиването трябва да усещате стягане в страничните коремни мускули и по-малко натоварване в ръцете. Направете по 20 повторения на страна за начало.

Наклони встрани с тежест

Нужни са Ви 2 гирички с тежест от 3 до 5-6 килограма. Застанете в изходна позиция изправен стоеж с крака на ширината на раменете. Хванете двете гирички отстрани на тялото. Започнете да се навеждате максимално наляво и надясно като трябва да извършвате движението единствено със страничните коремни мускули. Направете минимум 20 повторения на страна, напредналите могат да включат серии.

Усукване от клек с тежест

Упражнението ще натовари както страничните коремни мускули, така и краката и седалището. Нужна Ви е тежест с общо тегло около 5-6 килограма или по-малка за начинаещи. Застанете в стабилен висок клек. Тазът е изнесен силно назад, малко над нивото на коленете, краката са малко по-широки от раменете. При упражнението трябва да усещате силно стягане в бедрените мускули. Вземете тежестта пред гърдите и с изправен гръб започнете да усуквате вляво и вдясно. За начало направете 10-15 повторения на страна.

Наклони към ляв и десен крак от лег

Вариация на второто упражнение е такова, изпълнявано от лег. Необходими са Ви отново гирички – 2-3 килограма. Легнете по гръб и свийте краката в коленете. Хванете гиричките и започнете да се накланяте към всеки крак, като се стремите да го докоснете. Повторете 20-30 пъти на страна.Страничният планк стяга ефективно корема и талията.

Усукване от планк

Едно от най-добрите упражнения както за талията, така и за цялото тяло е усукването от планк. Планковете са много добри упражнения, които имат както статичен, така и динамичен вариант, които имат фокус коремни мускули, но развиват и цялото тяло (повече за тях може да прочетете тук).

Застанете на висок класически планк, стегнете силно корема. Започнете извиване на тялото от талията към пода, като се стремите с таза да го докоснете. Трябва да усетите силно стягане в страничните мускули. Повторене 20 пъти на страна, а след време започнете да правите и серии.

Усукване от страничен планк

Усукването от страничен планк обикновено се изпълнява с гиричка от 1-2 килограма в горната ръка. За целта застанете в страничен планк на лакътна опора и вземете гиричката в свободната ръка. Започнете да извивате тялото като промушите ръката под себе си и достигнете възможно по-далеч с нея. Направете 10-15 повторения на всяка страна.

Упражнения за тънка талия Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™