Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Топ продукти за Ново ! Промоции

Хрема при растежа на зъбите при бебето – 1 част

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Всичко за бебето и детето, Полезни съвети за здраве | Все още няма коментари. | 364 прегледа на този пост

Защо се появяват сополи при бебетата при растежа на зъбките?

При бебетата в период на растеж на зъбките може да се наблюдава хрема. Много хора смятат, че става дума за простуда заради съпътстващата това състояние кашлица. Важно е да имате информация за всеки период на развитие на бебето. Това възпрепятства възможни нарушения и помага на организма да се избави от негативните промени с възможно по-малко стрес.

Причини за „зъбната хрема“

Родителите често си задават въпроси относно сополите при никнене на зъбите на децата им. Медиците са на различно мнение по този въпрос. Някои предполагат, че това е резултат от понижаването на имунитета заради активното възпаление, което протича през този процес. Други смятат, че образуването на секрети възниква вследствие на активно заразяване.

Отклонението се свързва с особеностите на дейността на организма. Тя се изразява в съвместната хемодинамика на тъканите на носа и венците, контактуването на устната и носната кухина и активността на едноклетъчните жлези. Появява се необходимост да се установи точно характерът на секретите, за да се пристъпи към ефективни мерки.

Как да различим сополите от зъбите от хремата от настинка?

Сополите при никнене на зъби не са сополи от простуда или настинкаПоявата на течност в носа при детето предизвиква истинска паника у младите родители. По съвет на педиатрите те купуват лекарства с надеждата да се справят с това и да върнат спокойствието както на бебето, така и своето. За да се презастраховат, хремата при бебето при никнене на зъбките се лекува на първоначалния етап като симптом на ОРВИ. Това е необходимо заради липсата на умение у бебето да си издухва нослето. В резултат на това секретите се стичат по стената на гърлото и проникват постепенно в бронхите. Процесът води до поява на усложнения, които се проявяват със заболявания на дихателната система или пневмония.

Има редица фактори, които провокират възникването на проблеми:

  • Имайки предвид физиологичната принадлежност на сополите при прорязването на зъбките при детето, това състояние може да продължи до няколко седмици;
  • На фона на протичане на дихателна инфекция – нарушение в работата на имунитета, което позволява на вредоносните вируси без проблем да проникнат в организма.

Аналогичният признак не е присъщ за вирусните патологии. Ако причината за натрупване на секрети е въздействието на вирус, започват да се проявяват съпътстващи симптоматични признаци. Основният от тях е треската.

Не е трудно да се установи източникът за появата на сополите, особено ако патологията се съпровожда с присъствието на допълнителни признаци. Хремата от зъби се съчетава с безпокойно състояние през целия период на прорязване за зъбчето през венеца. Възникват проблеми с апетита, малкото може да отказва да яде, тъй като горните и долните му венци са надути и придобиват ярко-червен цвят. Едновременно с това се наблюдава усилено отделяне на слюнка, детето започва да гризе предметите около него. Здравето на детето се стабилизира и сополите минават веднага щом зъбчето прореже венеца.

Трябва да можете да различавате признаците на ОРВИ от никненето на зъбите. За да можете като родители да определите характера на състоянието на бебето си, трябва да се консултирате с педиатър по този въпрос – може ли сополите да са от зъбите?

Опасна ли е хремата от зъби?

Хремата при никнете на зъбите при бебето не е повод за паника, ако не създава проблем за дихателния процес и приема на храна. Вредно е грешното поведение от страна на възрастните. Веднага след като видят сополи, майките започват да лекуват активно чедото си. Терапията включва използването на медицински препарати, при това ги купуват по съвет на познати и фармацевти. Едновременно с това неопитните майки се опитват да увиват детето, като си мислят, че причината е простуда. На родителите им се струва, че на детето му е студено, и започват да загряват много помещението, където стои то. Често подобни действия могат да влошат ситуацията. Продължителното използване на свиващи съдовете капки може да навреди. Сополите стават лепкави, на цвят стават зелени и се поддават трудно на лечение.

Колко време продължава тази хрема?

Хремана при прорязване на зъбите трае, докато не избие зъбчето на бебетоНовоизпечените майки често задават на лекарите въпроса „възможно ли е сополите да са от зъбите и колко време продължават?“. Продължителността зависи от това какъв е поводът за тяхната поява. Важна роля има и обемът на секретите в носа, консистенцията и цвета им. Ако не са гъсти и са прозрачни, не винаги трябва да се започне терапия. Най-често е необходимо просто време и търпение.

Количеството секрети може да се промени. Често проблемът може да приключи от само себе си. Процесът в повечето случаи отнема 3-4 дни. При никнене на няколко зъбчета наведнъж продължителността на това състояние може да е и седмица. Признак за заболяване на детето е промяната в консистенцията от прозрачна (като вода) до гъста и бяла. При това положение са необходими от 5 дни до седмица за оздравяване.

Важно! При прорязването на зъбите може да се повиши температурата заради активността на възпалителния процес. Не винаги този признак може да свидетелства за вирус или друг тип инфекция.

Как да помогнем на бебето?

Температурата на въздуха в помещението трябва да се контролира за подобряване на общото състояние на малкото човече. Най-добрият показател е 20 градуса. Трябва да се обърне внимание и на влажността на въздуха. Оптималните граници са 70-75%. Подобни мерки дават възможност да се преборят негативните отклонения.

За предотвратяване пресъхването специалистите препоръчват да се ползват солени разтвори. Многобройните отзиви на родителите сочат, че за предпочитане са спрейовете. Те са по-удобни и могат да пречистят много добре носната кухина и синусите. Предимството е, че са безопасни и могат да се използват още от раждането. При нужда може да си приготвите разтвор сами, като разтворите морска сол в малко гореща вода. Кога се разрешава да правите промивки на носа на бебето? Процедурите се правят няколко пъти на ден. За да изкарате по-удобно и безопасно течността, е най-добре да ползвате специална помпичка за нос.

Какво препоръчват специалистите, прочетете в >>ПРОДЪЛЖЕНИЕТО<< на тази статия.

Хрема при растежа на зъбите при бебето – 1 част Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™