Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

​Бета глюканите защитават от вируси

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 4448 прегледа на този пост

Съдържание на ​Бета глюканите защитават от вируси


Бета глюканите ни защитават от вируси

Бета глюканите повишават устойчивостта на организмаИзвестни още от хилядоледия, бета глюканите имат имуностимулиращ ефект. Познати са в различни традиционни народни медицини. Например в японската, където се използват гъбите шийтаке, рейши, които са богати на тези вещества. Бета глюканите помагат при лечение на редица заболявания и за общото укрепване на организма. Съставът на това вещество представлява полизахариди, които са изградени от глюкоза, но са различни по размер на молекулата, разтворимостта си във вода и ефекта върху организма.

Бета глюканите засилват защитните механизми на човешкото тяло. Най-достъпен източник на бета глюканите са клетъчните мембрани на дрождите Saccharomyces cerevisiae, които изграждат хлебната мая. Бета глюканите повишават устойчивостта на организма, подпомагат поддържането на здравословни нива на липиди и холестерол в кръвта.

Кои са природните източници на бета глюкани?

Бета глюканите подпомагат поддържането на здравословни нива на липиди и холестерол в кръвта.Активната съставка се извлича от клетъчните стени на дрождите на хлебната мая. Тя е лесна за отглеждане и е в големи количества. Другите източници на бета глюкан са овес, някои видове водорасли, медицинските гъби – шийтаке, рейши и майтаке. В зависимост от източника бета глюканите могат да са неразтворими във вода.

Как работи бета глюкан?

Бета глюканът действа като другите имуностимулатори, като действието му е по-силно и успява да активира естествените защитни сили на организма. Имуностимулаторите са вещества, които са безобидни и нетоксични за тялото. Не увреждат организма и в периода на зимата повишават устойчивостта ни към вирусни и бактериални инфекции.

Как влияе бета глюканът на организма?

Бета глюкана действа като другите имуностимулаториУстановено е, че при редовен прием от поне 3 гр. на ден бета глюканите успяват да нормализират нивото на холестерола. Тези имуностимулатори действат, като активират естествения имунитет, засилват устойчивостта на организма срещу вируси, бактерии и гъбички. Бета глюканите притежават и доказан антитуморен ефект. Доказано е, че бета глюканите, в комбинация с гама-интерферон, забавят растежа на туморите, както и развитието на метастазите в черния дроб, които са най-честите последици при силно инвазивни видове рак. В други случаи бета глюканите увеличават значително ефекта от химиотерапията. Доказано е, че при пациенти с напреднал рак на стомаха или дебелото черво, приемането на бета глюкани, извлечени от гъби шийтаке, в комбинация с химиотерапия, значително увеличава продължителността на живота.

Бета глюкана може да се приема с цел да се защитите от грип и зимни инфекции.

Препоръчително е бета глюканите да се приемат на празен стомах, за да се усвоят по лесно от организма. Дозировката се определя в зависимост от желания ефект. Може да се приема с цел да се защитите от грип и зимни инфекции. Прочетете още за гъбите Шийтаке и Рейши

​Бета глюканите защитават от вируси Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™