Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

8 навика за повече продуктивност

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 1916 прегледа на този пост

Съдържание на 8 навика за повече продуктивност


Концентрацията е вжна при натоварено ежедневие.

Ако сте стресирани и разсеяни, напрежението може да се дължи не само на твърде натоварен график, но и на липса на организация. Важно е, когато имаме много задачи през деня, да се организираме предварително и да следваме графика си, за да можем както да свършим всички задачи, така и да не донасяме допълнителен стрес за организма.

Как да се организираме в натовареното ежедневие?

Спазвайте времето за лягане

Ако ежедневието Ви е много натоварено, лягането и ставането сутрин в определен режим има много предимства. По този начин вътрешният часовник се настройва и, така да се каже, тялото свиква да бъде уморено по определено време, а по друго – да е енергично. Възрастните между 18 и 64 години трябва да спят между 7 и 9 часа на денонощие, за да осигурят адекватна почивка на тялото.

Сутрин преразгледайте целите си за деня

Важно е да имате план за деня, първо, за да не пропуснете нещо, което трябва да свършите и, второ, за да избегнете стреса от страха, че това може да се случи. Ако от предните дни сте се сещали за различни неща, които трябва да свършите, сутрин е времето да прочетете всички тях и да поставите най-важните най-горе в списъка Ви.

Превърнете движението в навик

20 минути упражнения всеки ден увеличават прилива на кислород към мозъка, което подобрява способностите за концентрация, запомняне и продуктивност. Ако искате да сте винаги във форма, да не сте напрегнати и да можете да се концентрирате в различни задачи, направете ежедневното движение свой навик. Упражненията трябва да са рутина, точно както душът и четката за зъби сутрин.

Подобрявайте плана си

Когато сте много заети и нямате време за достатъчно ефективна почивка, е важно постоянно да оптимизирате графика си. Като например: Как да свърша повече работа за по-малко време? Кое ме бави? Как сутрин да се приготвям по-бързо, за да имам повече време за сън?

Разберете дали сте нощна птица

Ако сте от хората, които обичат да стават рано и го правят без проблем, тогава Вие сте от така наречения „чучулига тип“, който е по-енергичен сутрин. Докато „сова типа“ са хора, които са по-енергични вечер. Важно е да знаете кога сте най-енергични, за да използвате предимствата на точно това време. Ако сте от първия тип, е добре да свършвате най-важните си задачи сутрин, докато вторият тип може да остави някои от ангажиментите за по-късно следобед.

Откъснете се от техниката

Макар че смартфоните ни предлагат редица начини за по-добра организация, постоянното чатене, проверяване на телефона и отделните разговори по него натоварват и изтощават допълнително. Затова е добре да имате периоди, в които не проверявате телефона си.

Не се разсейвайте

Постоянното движение ни помага да се концентрираме и да работим ефективно.

Ако се опитвате да вършите много неща наведнъж, е много вероятно да не успеете с нито едно от тях. Ако трябва да научите нещо ново или да свършите нещо важно, е по-вероятно да не успеете, ако в същото време се опитвате да свършите нещо странично.

Отделяйте достатъчно време за релаксация

Ако не отделяте достатъчно време за релаксация и сте постоянно под напрежение и стрес, е напълно възможно да не може да издържите дълго време на ритъма. Медитацията или сесиите за дълбоко дишане могат да спасят деня Ви. Чудесно е, ако отделяте време за йога и практикувате позите редовно. Йога има невероятен ефект върху тялото и ума. Същото важи и за спазването на почивките по време на работа. Почивайте достатъчно, за да можете да работите бързо и концентрирано. Ако не използвате обедната си почивка, първо правите лоша услуга на метаболизма си, а второ – следобед енергията Ви ще спадне толкова много, че няма да може да се концентрирате.

8 навика за повече продуктивност Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™