Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

20 забавни начина да изгорим малко калории

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Диети, Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване, Забавни | Все още няма коментари. | 3913 прегледа на този пост

Съдържание на 20 забавни начина да изгорим малко калории


Много хора, които искат да отслабнат, знаят, че това става с ходене на фитнес и подходяща диета. Това е най-сигурният начин да свалите излишните килограми. Има такива, които са мотивирани, но има и такива, които не правят нищо от мързел, много работа или липса на мотивация и воля. Дори и тези, които искат да ходят на фитнес, понякога пропускат с извинението, че са отпаднали, уморени или си намират по-приятно занимание.

Тъй като по-горе май описахме много точно болшинството от хора в днешно време, ние от БиоМол решихме да Ви предложим алтернативни варианти, благодарение, на които да влезете във форма.

Забавни начини да отслабнем

Хавайските обръчи ще ви помогнат да изгорите до 600 калории на час

Причината рутината и еднообразието да са толкова скучни е, че ...

... добре де – те просто са си рутина. В момента, в който започнете да се чувствате задължени да правите нещо, вече не искате да го правите. Едни и същи упражнения, една и съща музика по същото време всеки ден – упражненията стават задължение, което до голяма степен се превръща в наказание. Ако сте опитали от тренировките в залите и сте се провалили, може би е време да експериментирате с някои по-забавни тренировъчни съчетания. Ето няколко варианта, които можете да опитате веднага:

1. Хавайските обръчи

Можете ли да повярвате, че Хавайските обръчи ще Ви помогнат да изгорите до 600 калории на час? Казвайки това, знам че е малко трудно да се върти обръч в продължение на час, но схванахте идеята – забавно е, предлага Ви се физическа и интензивна тренировка и дори можете да го правите в стаята си сами. И да – това Ви помага да отслабнете. Ако сте начинаещ, опитайте първоначално с претеглен обръч, защото той се върти по-лесно, и след това да преминете към по-лек обръч, който изисква повече усилия да се върти и по този начин подпомага изгарянето на повече калории. И по-възрастните от вас също могат да опитат в това начинание. Просто си пуснете малко музика и действайте.

знаехте ли, че освен забавно, пързалянето с кънки на лед може да действа и отслабващо.2. Пързаляне на лед

Нещо, което съм сигурна, че повече от вас вече са опитали и сте се забавлявали доста, въпреки честите падания в началото. Но знаехте ли, че освен забавно, пързалянето с кънки на лед може да действа и отслабващо. В действителност, ако сте над 70 килограма, евентуално можете да изгорите повече от 500 калории на час! Това забавление не само помага на мускулите да станат по-силни, но и е добре за сърцето Ви. Всичко, от което се нуждаете, е гладка повърхност и открита площ.

В действителност, за 30 минути игра на фризби, можете да изгорите около 100 калории, ако приемем, че сте 60 килограма. 3. Фризби

Имате куче и живеете не далеч от парка? Купете си фризби и се насладете на 1-2 часа чист въздух. Или пък съберете приятелите си в почивния ден и си направете една две игри. Така или иначе всичкото това хвърляне, улавяне и бягане помага на тялото Ви. В действителност, за 30 минути игра можете да изгорите около 100 калории, ако приемем, че сте 60 килограма. И дори не е необходимо да е фризби – можете да опитате със същия успех и волейбол.

за бадминтона, дори не се нуждаете от мрежата4. Бадминтон

Една от малкото игри, които можете да играете навсякъде. И това си е сериозно пристрастяване. Въпреки че можете да разгледате и други опции като тенис, крикет и дори баскетбола – повечето от тях се нуждаят от повече пространство, повече хора или скъпо оборудване. Докато за бадминтона дори не се нуждаете от мрежата! Много енергия, конкуренция и тичане наоколо – всичко това само може да допринесе за Вашата издръжливост. С две думи, всяка форма на спорта е страхотна.

Повечето фитнес центрове и спортни зали предлагат и курсове по бокс и кикбокс - и двете са страхотен начин да изпуснете малко пара след тежкия работен ден.5. Кикбокс

Повечето фитнес центрове и спортни зали предлагат и курсове по бокс и кикбокс – и двете са страхотен начин да изпуснете малко пара след тежкия работен ден. Допълнително предимство на този спорт е, че се изострят уменията Ви за самозащита.

Вероятно сте чували това и преди: плуването е един от най-добрите спортове за сърдечно-съдови упражнения. 6. Плуване в басейн

Вероятно сте чували това и преди: плуването е един от най-добрите спортове за сърдечно-съдови упражнения. Пък и кой не обича да се плиска в басейни. Как може да стане още по-забавно? Ако Ви омръзне, винаги можете да играете воден волейбол или други игри.

Twerking включва усукване и резки движения на бедрата, която подобрява гъвкавостта на тялото.7. Twerking

Тийн иконата Майли Сайръс има 27 милиона гледания в Youtube и всичко това благодарение на Twerking. Twerking включва усукване и резки движения на бедрата, което подобрява гъвкавостта на тялото. Тази съблазнителна тренировка е предназначена да тонизира цялото Ви тяло, дупето и мускулите на бедрата.

Този иновативен спорт за извайване на тялото включва изключително много сила в ръцете, размахване, катерене, спускане и много други движения8. Pole Dance

Искате ли да повдигнете страстта в спалнята си? Запишете се на Уроци по Pole Dance. Напоследък танците на пилон придобиват все по-голяма популярност.  Този иновативен спорт за извайване на тялото включва изключително много сила в ръцете, размахване, катерене, спускане и много други движения, които ще Ви помогнат в борбата с килограмите. Танците на пилон могат да подобрят стойката Ви и да направят движенията Ви по-изящни.

Batuka е аеробна дейност съчетана с бойни художествени движения.9. Batuka

Танцова форма, която произхожда от Бразилия. Batuka е аеробна дейност, съчетана с бойни художествени движения. Тя има за цел да повиши нивата на издръжливост и да подчертае позитивното мислене. Забавно занимание, включващо танц с висока интензивност, Batuka предлага хореография, съчетания за вдъхновяваща музика. Youtube предлага много готови клипчета и хореографии, които ще Ви въведат във вълшебния свят на този вид танци.

Ориенталските танци са един сигурен начин да изгорите мазнините на корема и да укрепите коремните си мускули. 10. Ориенталски танци

Ориенталските танци са един сигурен начин да изгорите мазнините на корема и да укрепите коремните си мускули. Танцувайте, за да премахнете стреса от ежедневието. Определено ще подобрите кръвообращението и стойката на тялото си. Това е една доста добра пренатална тренировка!

11. Zumba

Zumba Fitness е вдъхновен от Латинските танци и е изключително лесен за следване

Zumba Fitness е вдъхновен от Латинските танци и е изключително лесен за следване. С помощта на зумбата ще изгорите много калории и ще намалите теглото си. Зумбата гори мазнини и тонизира цялото Ви тяло. Zumba Fitness включва основните стъпки от латинските танцови стилове като меренге, кумбия, салса, латино-поп, регетон, бачата, calypsio, самба и се комбинира лесно с фитнес формулата за отслабване.

Zumba Fitness Ви кара да се чувствате сякаш сте в нощен клуб, а не в залата за тренировка. Зумба танците използват латино музиката за фон, латино танците и ги обединява заедно с фитнеса. Чрез зумба работите от главата до петите, използвайки всички мускули и никога няма да усетите скука в тренировките във фитнес залата. Мотото на този вид тренировка е "Party Yourself into Shape" и това обяснява причината за популярността на зумбата. Когато свършите с една тренировка по зумба, излизайки от залата, Вие сте пълни с енергия и сте изкарали напрежението от тялото си, и което е по важното – всичко това е направено с усмивка.

Power yoga е по-динамичната версия на традиционната йога12. Power yoga

Power yoga е по-динамичната версия на традиционната йога – този вид упражнения са по-бързи, по-интензивни и акцентът е повече върху изграждането на сила и по-малко върху медитацията или скандирането. И докато в йога има определен набор от асани, в Power yoga учителите имат по-голяма гъвкавост по отношение на организирането на различни пози спрямо предпочитанията си. Вярва се, че новата техника е създадена от Beryl Bender Birch в Ню Йорк и от Bryan Kest със седалище в Лос Анджелис, за да направи йогата много по-интересно занимание за западняците.

YOGAqua е древен фитнес метод, който се е практикувал от векове насам. 13. YOGAqua

YOGAqua е древен фитнес метод, който се е практикувал от векове насам. Но напоследък се появяват много нови варианти, които имат за цел да засилят фитнес ползите за по-кратък период от време. Някои от практикуващите йога приемат идеята с отворени обятия, а за други тази идея е доста екстравагантна и им трябва повече кураж, за да се престрашат да опитат.  Този вид йога – YOGAqua представлява на практика йога в комбинация с Stand-up Paddle-Boarding (SUP). Идеята на този метод е, че асаните (позите) се извършват върху движеща се повърхност и по този начин се тренират мускули, които ние обикновено не използваме в другите упражнения. Най-добрата част на тази тренировка е, когато упражненията се правят на открито в морето в по-спокойни води. Студентите първо се учат да балансират на борд и чак след това започват да правят различни пози от йогата. Дори и да загубите равновесие, просто ще паднете във водата, а това не е болезнено. Не Ви ли звучи като един забавен начин да правите упражнения, докато има голяма вероятност да цопнете във водата?

AntiGravity® Aerial йога-тренировката е измислена от гимнастик, който е и професионален танцьор. 14. AntiGravity® Aerial yoga

Представете си да висите от хамак, изработен от плат, във въздуха в йога поза. Това е т.нар. AntiGravity® Aerial йога. A тренировката е измислена от гимнастик, който е и професионален танцьор. Благодарение на този вид йога ще увеличите физическата подвижност и здравето си като цяло, освен това ще се забавлявате много и ще Ви позволи да бъдете малко по-креативни в изпълнението си. Хамакът е идеален при тренировка, ако искате да развиете горната част на тялото и да се укрепите цялото тяло. Влезте в клас, където се провежда AntiGravity® Aerial yoga и ще видите един куп студенти в позиция с главата надолу. Ако искате да практикувате йога, докато противодействате на гравитацията, значи тази тренировка е идеална за Вас.

Cycle karaoke - да пеете и да отслабвате докато го правите. 15. Cycle karaoke

Любовта пее на глас любимите си песни? Сега имате възможност да пеете и да отслабвате, докато го правите. Запознайте се с този нов метод за отслабване – Cycle karaoke! Концепцията зад този вид тренировка е, че пеенето е индикатор за сърдечния Ви ритъм. Ако можете да пеете песен с перфектните ноти, докато тренирате, значи не работите усилено, но ако останете без дъх по време на тренировката, значи сте все по-близо да постигнете Вашите фитнес цели. Друга причина да пеете с цял глас, докато извършвате колоезденето в залата, е, че това повишава енергията Ви и ставате все по-мотивирани и издръжливи, отколкото преди.

16. Doga

Doga на практика е  йога, изпълнявана с вашия домашен любимец куче.

Това определено е върха на черешката, ако говорим за странни тренировки. Doga на практика е йога, изпълнявана с Вашия домашен любимец куче. Да, правилно прочетохте! Чрез тази тренировка практикуващите могат да се свържат по-добре с техните домашни любимци, докато отслабват. Дори кучетата изпълняват йога асани (пози) като chaturanga, при което седят на предните си лапи във въздуха с помощта на техните човешки партньори, а слънчевият поздрав е когато кучетата са вдигнати на задните си крака от собствениците. Кучетата се използват понякога и като реквизит от собствениците си, докато те изпълняват своите пози от йогата. Може да звучи малко странно, но много собственици на кучета на Запад са развълнувани от този вид тренировка и се наслаждават много повече от традиционните упражнения. В края на краищата, изглежда, че кучешката поза добива някакъв смисъл все пак.

Masala Bhangra Workout - комбинация от традиционните Бхангра ходове (движения) с Боливуд стъпки17. Masala Bhangra Workout

С комбинация от традиционните Бхангра ходове (движения) с Боливуд стъпки, тази тренировка става все по-приемлива на Запад и вече е поправила своя път към Индия. Забавна, весела, но в същото време може да бъде и физически изморяваща. Този вид тренировка за отслабване смесва на практика кардио упражнения с танци. Измислена от Sarina Jain и може да се изпълнява от хора на всички възрасти.

Режимът включва различни танцови движения на забързани песни, за да горите калории и за да се изпотявате повече. 18. Hip hop abs

Тази тренировка Ви обещава да получите перфектните коремни мускули, без да правите само преси. Тази схема за извайване на корема е измислена от Shaun T и той твърди че ще направите коремни мускули със своята ‘tilt, tuck and tighten’ техника. Режимът включва различни танцови движения на забързани песни, за да горите калории и за да се изпотявате повече. Разработени са четири съчетания и режим на хранене, като и двете заедно ще Ви помогнат да изваете коремните си мускули за по-кратък период от време.  

19. Пилатес

Пилатес е физически фитнес режим, разработен от Джоузеф Пилатес в началото на 20 век, който помага за балансираното развитие на тялото чрез ​​сила, гъвкавост и информираност.

Пилатес е физически фитнес режим, разработен от Джоузеф Пилатес в началото на 20 век, който помага за балансираното развитие на тялото чрез ​​сила, гъвкавост и информираност. Този вид тренировка се основава на издръжливост в краката, корема, ръцете, бедрата и гърба. Режимът на Пилатес се основава на шест принципа: дишане, концентрация, център, прецизност, плавност и контрол. Концентрация включва съсредоточаване върху това, което правите, за да се извършват по-плавни движения. Идеята за пилатес се основава на контрола на мускулите, така че да контролирате тялото си, а не обратното. Центрирането се отнася до електростанцията на тялото ви – на корема, долната и горната част на гърба, бедрата, задните части и вътрешната част на бедрата – всички движения започват от тук. Прецизността има голямо значение в пилатеса, защото всяко вярно и прецизно изпълнено движение е по-добре, отколкото много изпълнени неточно. Дишането в пилатеса е важно, защото лицето, изпълняващо упражненията, трябва да издишва напълно и да поема въздух дълбоко, позволявайки по този начин максимално да циркулира кислород в цялото тяло.

20 забавни начина да изгорим малко калории Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™