Овесените ядки понякога са обвинявани за липса на вкус, но вкусът винаги може да им бъде придаден чрез смесването им с други храни, защото те наистина са изключително полезни. Нека превъзпитаме вкуса си, след като се запознаем с невероятните ползи на овесените ядки.
Само с една купичка овесени ядки си набавяме голямо количество витамини и минерали:
Въпреки неоспоримите им ползи, много хора все още ще опонират, че овесените ядки не са вкусни. Но всъщност ние можем да си ги направим такива, защото те са идеално средство за отслабване и прочистване на стомаха, а пролетта идва и трябва да се прочистим от натрупаните токсини и килограми. Овесените ядки са идеална закуска при хранителен режим и диета. Как да си ги приготвим бързо и вкусно?
Вариант 1 – солен: Смесваме половин купичка овесени ядки с половин кофичка нискомаслено мляко (по желание е възможно и с прясно мляко), разбъркваме и добавяме малко количество около 10 грама сурови ядки (тиквени, слънчогледови семки, натрошен бадем). Добавяме съвсем малко количество сол. По желание може да се добави смляно ленено семе или сусам. Изчакваме около 10 минути, за да омекнат ядките и се наслаждаваме на здравословна закуска.
Вариант 2 – сладък: Смесваме половин купичка овесени ядки с половин кофичка нискомаслено кисело мляко и разбъркваме. Добавяме половин чаена лъжичка мед и малко количество сушени плодове (отново около 10 грама, за да не превръщаме нискокалоричните овесени ядки в калорична бомба). Оставяме ядките да омекнат и подслаждаме сутринта си.
Вариант 3 – палачинки за почивните дни
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Смесете ядките със сол и добавете млякото. Разбъркайте до гладка консистенция и оставете за през нощта, за да омекнат овесените ядки. На сутринта добавете яйцата и содата. Изпържете като обикновени палачинки от двете страни до златисто в леко намазан със зехтин тиган и се радвайте на по-мекия и пухкав вкус на овесените палачинки.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: