Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Безопасност на децата през лятото

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Всичко за бебето и детето | Все още няма коментари. | 2158 прегледа на този пост

Съдържание на Безопасност на децата през лятото


Как да предпазим децата си през лятото?

Какво е лятото за децата? Време за ваканция, море, дълги разходки и много игри – един безкрайно безгрижен и дългоочакван период. Но с приказните усещания и почивката от училище идват и някои опасности. Задача на родителя е да се информира правилно и да предпази детето си от някои реални проблеми, които дебнат малчуганите през иначе любимия на всички годишен сезон.

Насърчавайте децата да играят навън.

Застояването

Времето, прекарано навън, и физическата активност са от изключително значение за всяко дете, независимо от възрастта. Макар технологиите да завладяват ежедневието на малки и големи, задачата ни като родители е да насърчаваме децата си да прекарват повече време навън. Добра идея е да измислите разнообразни игри или занимания, подходящи за възрастта на детето, които ще го накарат само да пожелае да замени компютъра с време, прекарано във физически занимания сред природата. Помнете, че застояването може да доведе до затлъстяване, намалена физическа издръжливост, понижен имунитет и редица други проблеми, които достигат дори най-малките. Използвайте топлото лятно време и се погрижете за изграждането на трайни здравословни навици у своето дете.

Кърлежи

За да се наслаждавате безопасно на дългите летни дни и времето прекарано навън със семейството, е редно да вземете предпазни мерки срещу най-честите опасности, които застрашават здравето на децата. Основни такива са кърлежите. Макар тревните площи да се пръскат периодично, а за животните вече да има редица предпазни препарати, кърлежите все още са проблем, който може да застигне и малчуганите. За да се предпазите от забиване на кърлеж, е добре да обувате дълги дрешки и затворени обувки на децата преди да ги пускате да играят в тревни площи като паркове и градинки. Ако времето не позволява взимането на този тип предпазни мярки, всяка вечер след като се приберете, проверявайте внимателно цялото тяло за малките гадинки. Не пропускайте да погледнете и в косичката на детето, тъй като кърлежите могат да се забият и на главичката. Важно е внимание за кърлежи да обръщат и майките на бебета – дори децата още да не тичат сред тревата, кърлеж може да падне и от дърво в количката, затова може да я покривате с комарник дори когато няма комари, докато се разхождате за дълго в големи паркове. Ако откриете кърлеж, по-добре не рискувайте да се мъчите сами да го вадите. Заведете детето на лекар, където ще се погрижат за отстраняване на гадинката.

Претопляне

Претоплянето и слънчевият удар са други опасности, които застрашават децата през летните горещини. Тъй като децата по-трудно обръщат внимание на това дали им е топло или студено, има реална опасност, дори да им е много горещо, да не Ви кажат, залисани в игра. Грижете се винаги да слагате шапка на малчуганите, не ги извеждайте навън в най-горещите часове от денонощието и се грижете да са леко облечени.

Комари

Пазете децата от ухапвания от комари.Друг неприятен другар на топлите летни вечери са комарите. Тъй като ухапванията от комари са изключително неприятни за малките, а могат и да са опасни, се грижете чувствителната детска кожа винаги да е предпазена с репелентен продукт, подходящ за нея. При повечето деца реакцията на кожата при ухапване е класическата поява на пъпки и сърбеж, но в някои случаи може да се появи и голямо раздразнение на кожата. Ето защо е важно да се подготвите и с облекчаващ охлаждащ гел, който да облекчи сърбежа.

Слънчеви изгаряния

Слънчевите изгаряния се сериозен проблем, който дебне малки и големи през лятото. Изключително важно е чувствителната детска кожа да е добре предпазена, тъй като вече сме добре информирани относно негативното влияние на слънцето върху нея и последиците, които могат да имат изгарянията по кожата. За да предпазите детето си от изгаряне, не го извеждайте навън в най-горещите часове от денонощието, помнете, че дори на сянка се изгаря и много внимавайте детето да е добре намазано с подходящ за кожата слънцезащитен продукт.

Морето, тревата и пясъкът крият опасност от алергични реакции при децатаАлергии

Морето, тревата и пясъкът крият опасност от алергични реакции при децата. Тъй като детската кожа е много чувствителна, често при игра в тревата, дълго застояване в морето или игра в пясъка може да се получи някой обрив. Важно е да сте подготвени за това – изплаквайте кожата обилно с хладка вода, при това редовно, а след баня нанасяйте успокояващ продукт, който ще направи усещането приятно и няма да дразни децата.

Раздразнения

Кожните раздразнения са все по-наболял проблем, спохождащ хора от всякакви възрасти. Що се отнася до нежната детска кожа обаче, трябва да обръщаме повишено внимание, тъй като децата рядко осъзнават причините да се чувстват по определен начин и са по-невнимателни към кожните проблеми. За да осигурите по-бързо справяне с кожните наранявания и раздразнения, се запасете с кислородна вода, с която да промивате рани, резултат от детските игри, както и с успокояващ лосион, който да облекчи дразнението и да накара детето да забрави за него. Само ако забрави, че раздразнението или охлузването съществува, детето ще спре да пипа болезнената зона и ще и позволи да зарасте по-бързо.

Бъдете подготвени за мъничките проблеми, които съпътстват прекрасния летен сезон и му се насладете..навън, сред природата!

Безопасност на децата през лятото Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™