Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Котешки нокът – уникалното растение имуномодулатор

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Билки и растения, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти, Забавни | Все още няма коментари. | 3055 прегледа на този пост

Съдържание на Котешки нокът – уникалното растение имуномодулатор


Всестранно полезният котешки нокът

Сега ще се запознаем с един от растителните източници, добре изучени от човечеството, с удивителни и просто невероятни свойства. В тази статия ще Ви представим растението котешки нокът (Uncaria Tomentosa). Хилядолетният опит доказва, че в природата има и отрова, и противоотрова. Ние избираме кое да използваме. В продължение на цялото си развитие човекът търси спасение от болестите в природата и успешно ги намира, защото именно природните компоненти, за разлика от химически синтезираните лекарства, идеално си взаимодействат с клетките и обменните процеси в човешкия организъм.

Котешки нокът помага срещу язва, възпаления на ставите, лишеи и рак.Котешкият нокът расте само на едно единствено място на земята – в Южна Америка, в гъстите влажни перуански гори по поречието на река Амазонка и представлява дървесна лиана с остри „нокти“, с които „дере“ растенията около себе си. Лианата може да порасне до 40 метра и да живее до 30 години. Жителите на тази местност широко са използвали отварите от кората, корените и листата на растението, мазила и други лекарствени средства за укрепване на организма. Употребявали са частите на котешкия нокът и при отравяния и възпалителни процеси.

За пръв път Uncaria Tomentosa е описана през 18-ти век, а първите изследвания са проведени през 1952 година във Франция. Не са направени никакви важни открития, но през 1974 година котешкият нокът е открит отново от учен от Австралия по време на изследването на живота на перуанските индианци. Този учен бил поразен от мощните лечебни свойства на лианата. Особено важно тогава било онкопротекторното действие на растението. Скоро след това, в различни европейски лаборатории в Германия, Великобритания, Австрия и Италия, продължили да се провеждат изследвания върху растението и са направени истински научни открития. След откритието на хинина през 17-ти век, откритието на котешкия нокът е станало второто толкова значимо събитие във фитотерапията.

Станало ясно, че това растение по свойства превъзхожда известната ехинацея, женшена, гъбите шийтаке, майтаке и рейши, астрагалуса, лапачото и може да се използва при невродермит, язва на дванадесетопръстника и стомаха, ставни възпаления, генитален херпес, лишеи и други заболявания. А през 1988 година на международния конгрес е представен доклад за успешното използване на котешки нокът при лечение на онкологично заболяване при 700 болни в продължение на 4 години.

Научният свят бил потресен и от факта, че благодарение на силното си антиоксидантно свойство, това растение може да въздейства върху вируса на имунодефицита, предизвикващ СПИН, особено ако се използва в ранните стадии на патологията. Знаменитият д-р Брент Дейвис оценил високо свойствата на растението котешки нокът – „Uncaria Tomentosa е растение със световна класа, което има възможност да преустановява развитието на дълбоко напредналите патологии, което води до бързо възвръщане на здравето“.

Установено е, че препаратите от тази удивителна лиана могат да активират клетките на имунната ни система, отговорни за унищожаването на туморните клетки (зло- и доброкачествените), да подобри състоянието на кръвта (включително и да понижи риска от тромбози) и дори да блокира размножаването на вирусите в клетките ни. Може да прекъсне верижната реакция за образуването на свободните радикали без да предизвиква зависимост или нежелани ефекти.

Котешки нокът подсилва имунитета, има противораково, противовъзпалително и детоксикиращо свойство

Оздравяващите свойства на котешки нокът може да се групират по няколко основни действия:

  • Детоксикиращо – пречиства клетъчното и междуклетъчното пространство и подобрява дейността на черния дроб за отделяне на токсичните вещества. Помага при интоксикация, чернодробна цироза. Ефективен е за възстановяване по време и след химиотерапия и облъчване. Меко и последователно прочиства червата от натрупаните токсини;
  • Противовъзпалително – при възпаления на пикочно-половите и храносмилателните органи и на ставите;
  • Имуномодулиращо – едно от най-мощните в света растения, което усилва собствения имунитет на човека и оздравява собствената имунна система;
  • Противораково – стопира растежа и развиването на раковите клетки;
  • Кардиопротекторно – възпрепятства образуването на тромбове и плаки в кръвоносните съдове. Нормализира артериалното налягане;
  • Антипаразитно – има пряко действие върху възрастните паразити и техните личинки;
  • Противоязвено – ускорява процеса на калциране на язвите.

Изводът е, че котешкият нокът помага на организма при много проблеми. Бори се агресивно наведнъж в няколко направления, затова е незаменим не само в лечението на вече съществуващите заболявания, но и за профилактика.

Котешки нокът не е билка, а дървесна лиана. Обикновено с лечебна цел се използват сушените листа или кората на тази лиана и не се предлага на пазара в чист вид, както обикновените билки в аптеките. От региона, където расте тя, я доставят на едро на световния пазар на лекарствените растения. Там кората се купува от производителите на готови продукти за здраве от различни страни на планетата. Това растение се използва може би от всички компании, които работят в областта на фитотерапията.

Тъй като ние нямаме възможност като перуанските индианци да откъснем от листата или да си отчупим късче от кората на котешкия нокът, да ги сдъвчем и да получим цялата целебна сила на лианата, за да извлечем максимума от ценните и вещества, все пак имаме алтернатива – хранителните добавки с котешки нокът като активно вещество.

Котешки нокът се предлага под формата на хранителна добавка на капсули или таблетки и подпомага храносмилателната система.

Има разлика в какъв вид се използва растението – капсули или таблетки. На таблетки по-скоро кората е грубо смляна и пресована, а това е допълнително натоварване за храносмилането, защото като всяка друга изсушена и смляна кора, кората на котешкия нокът не се усвоява особено добре в стомашно-чревния ни тракт. Не е лесно да се разрушат здравите молекулни връзки и да се извлекат от кората действащите вещества, особено ако имаме проблеми с храносмилателната система или ензимната система. В този случай резултатът ще бъде слаб и няма да се прояви скоро.

Най-добре е растението да е на капсули, защото е добре смляно. Освен това, капсулата защитава от окисляването от въздуха, затова се запазва по-дълго активността на продукта. Желателно е капсулите да са направени не от животински желатин (тъй като се разтваря трудно и може да предизвика алергии), а от растителен.

Котешки нокът 500 мг на капсули от Now Foods на невероятна цена е ефективна хранителна добавка за оздравяване на тялотоПрепоръчваме Ви да опитате хранителната добавка на Now Foods – Cat’s Claw 500 mg като предлагаме за Вас този продукт в различни разфасовки от 100 или от 250 капсули. Сигурни сме, че ако започнете използването на тази добавка, ще останете доволни, като ще се убедите във вълшебните усещания за здраве, които ще Ви даде котешкият нокът.

За всички, които се интересуват от котешкия нокът, ще обясним разликата между имуностимулиращите и имуномодулиращите средства!

Имуностимулиращите средства наистина могат да изтощят ресурсите на организма, особено ако те са отслабени, заради което обикновено и се взима решението да се използват стимулатори. Това вмешателство може да се сравни с удари с камшик по гърба на уморен кон – това трябва да го стимулира да бяга по-бързо. Знаем обаче какво се случва – конят наистина може да бяга и по-бързо, но накрая пада.

Затова трябва да сме внимателни в избора си на стимулатори и особено в това, колко време да ги използваме.

Съвсем по друг начин работят имуномодулаторите. Уникалната лиана Ункария Томентоза съдържа в състава си редица алкалоиди, които имат висока биологична активност. Още през 1989 година австрийският учен Клаус Кеплингер е получил патент, в който са патентовани откритите от него шест специфични алкалоида, отделени от това растение.

Същността на доказаното действие на четири от тези алкалоиди, се състои в достатъчно силното модулиране (това значи подобряване или усилване) на имунитета и преди всичко на клетките на фагоцитарната система.

Така че, активните вещества в котешкия нокът усилват работата на най-важните клетки на имунната системафагоцитите. Наричат ги клетки-убийци. Именно те отговарят за унищожаването на чуждите елементи, включително и на собствените „полудели“ клетки (например такива, които са започнали неконтролируем процес на делене при туморно заболяване). Ако фагоцитарното звено на имунитета ни се справя с функциите си, няма защо да се плашим нито от простуда, нито от грип. Микро-враговете ще бъдат унищожени.

Котешки нокът е ефикасен имуномодулатор, който усилва собствения имунитет и оздравява имунната системаКотешкият нокът има и други свойства, важни за имунитета. Например нормализира нивото на изработване на имунни медиатори, които оказват влияние практически върху всички клетки в организма, осигурявайки междуклетъчна кооперация и контрол на вътрешната среда.

Медиаторите на имунитета изпълняват функцията на имунологичния език за общуване на клетките една с друга, помагат им да се научат да се разбират една друга, за да работят съгласувано отделните звена на имунната система и на организма като цяло.

Следователно имуномодулиращите свойства на котешкия нокът оказват както пряко, така и косвено въздействие върху различните клетки, участващи в развитието на имунния отговор. Затова котешки нокът нормализира характеристиките на имунитета при хора и с понижен, и с повишен имунен статус.

Надяваме се, че сега за Вас вече е по-ясна разликата между стимулирането и моделирането. В това се и състои уникалността на котешкия нокът. Той е способен да приведе имунитета в норма при различни отклонения в показателите му и може да се използва ефективно както при имунодепресия, така и при имуноагресия.

Имунолозите казват: преди да се замислим да използваме стимулатори, трябва да нахраним имунитета си, да дадем на имунните си клетки правилната храна и поддръжка. Тогава няма да са ни необходими синтетични лекарства.

Котешки нокът – уникалното растение имуномодулатор Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™