Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Какво представлява тренировката Инсанити?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2656 прегледа на този пост

Съдържание на Какво представлява тренировката Инсанити?


Ако започвате да тренирате Инсанити, добре е първо да се запознаете с основите на метода. Защото това е една от най-интензивните тренировки, предлагани на пазара, и дори да се намирате в добра фитнес форма, началото може да бъде трудно.

Как се провеждат тренировките?

Необходима екипировка

Инсанити е високоинтензивен метод.Инсанити е тренировка за цялото тяло, която не изисква никакви уреди и тежести. Упражненията се правят в зала изцяло със собствено тегло. Тренировката се базира на интервалния метод, при който тренираме определен мускул за определено време, след което почиваме отново за определено време. Идеята на този вид тренировки е да се увеличи нивото на издръжливост, като едновременно се стапят мазнини.

Интензивност

При повечето интервални методи се правят 3 минути упражнения с 30-секундна почивка между сериите. Инсанити също се базира на интервали и има амбицията да гори 1000 ккал на час.

Какво включва Инсанити?

Инсанити е аеробна програма, чиито етапи са изградени и трябва да се следват. През първия месец се включват 5 вида тренировки:

  • Фит тест
  • Плиометрични упражнения
  • Кардио сила и издръжливост 
  • Кардио възстановяване
  • Чисто кардио

Скокове при плиометрични упражнения. Преди встъпване във втория месец се прави седмица възстановяване, през която се правят стабилизиращи упражнения (планкове например) и леко кардио. Идеята на възстановяването е да подготви тялото за още по-интензивния втори месец, през който нивото на издръжливост и трудност се вдига. Правят се високоинтензивни кардио и плиометрични упражнения.

Кои части на тялото се включват?

Включват се мускулите на корема, ръцете, раменете, в частност на таза и гърба. Краката са особено използвани при плиометричните упражнения, които включват различни видове скокове.

Какво представляват плиометричните упражнения?

Плиометричните упражнения изискват бързина и ловкост. Залага се основно на различни видове скокове. Упражненията са взаимставани от високоинтензивни спортове като баскетбол, волейбол, тенис. Скоковете заздравяват мускулите, дават сила, ловкост и издръжливост. Плиометричните упражнения са насочени към мускулите на краката и таза, но също така и към изгарянето на повече калории.

Тип на тренировката

Ако трябва да са класифицира, инсанити подобрява кардиовискуларната издръжливост и помага за горенето на мазнини в проблемните области, което прави тренировката аеробна. Подобрение на гъвкавостта не се предвижда, тъй като в упражнения няма много стречинг. За сметка на това се работи върху развиване на сила – интервалните тренировки са известни с това, че са предизвикателство за мускулите и силата. Препоръчва се за средно напреднали до напреднали във фитнеса хора, тъй като високата интензивност на тренировката увеличава и риска от наранявания. За тази цел при всяко движение трябва да се внимава за техниката на изпълнение.

Какво представлява тренировката Инсанити? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™