Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Фъстъченото масло – вкусно и полезно

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Диети, Суперхрани, Новини, Здравословно хранене, Витамини и минерали, Храни и напитки, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 4063 прегледа на този пост

Съдържание на Фъстъченото масло – вкусно и полезно


Идващи от Южна Америка, фъстъците вече са неизменна част от диетата на много хора по света. Фъстъчено масло става се по-популярно и в България, като предлага удобен начин да си набавите хранителни вещества с особено полезно действие за организма. Някои видове фъстъчено масло съдържат добавки, като например захар, но това за съжаление намалява неговата хранителна стойност.

Две супени лъжици фъстъчено масло съдържат 188 калории.Основна хранителна информация

Две супени лъжици фъстъчено масло съдържат 188 калории, или 9 на сто от дневния прием при стандартна 2000-калорийна диета. Тези калории се съдържат в микс от въглехидрати, протеини и мазнини. Всеки прием на фъстъчено масло Ви осигурява 7,7 грама протеин, който насърчава имунната функция, както и 16 грама мазнини, концентриран източник на енергия. Фъстъченото масло също така предлага 6,9 грама въглехидрати на порция. Някои от тези въглехидрати се разпадат на захари и отиват към мозъка, черния дроб и мускулната тъкан, а 2,6 грама идват от здравословни диетични фибри, полезни за сърцето. Порция фъстъчено масло допринася с 10% към препоръчителния дневен прием на фибри за жените и 7% за мъжете.

Съдържание на витаминиФъстъченото масло е богат източник на витамин Е.

Фъстъченото масло е богат източник на витамин Е и ниацин, или т.нар. витамин B3. Витамин E контролира появата на възпаления в организма и помага за предотвратяване на увреждане на тъканите чрез своята роля на антиоксидант. Консумацията на 2 супени лъжици фъстъчено масло повишава приема на витамин Е с 2 милиграма или 13 на сто от препоръчителния дневен прием. Ниацинът във фъстъчено масло пък помага на клетките в осъществяването на химични реакции, включително и тези, необходими за производство на енергия, и играе важна роля за развитието на клетките. Порция фъстъчено масло предлага 4,4 милиграма ниацин – 28 и 31% от препоръчителния дневен прием на ниацин за мъже и съответно за жени.

Полезни минерали

Фъстъченото масло е източник на полезни минерали, особено магнезий и мед. Вашето тяло разчита и на двата минерала за активирането на ензимите, семейство протеини, които подпомагат химичните реакции в клетките. Магнезий и мед зависимите протеини подпомагат производството на енергия. Магнезият също допринася за изграждането на здрави клетъчни мембрани, като медта контролира генната активност. Порция от 2 супени лъжици фъстъчено масло съдържа 51 милиграма магнезий – 12 и 16% от препоръчителните дневни дози за мъже и съответно за жени, както и 185 микрограма мед или с 21 на сто повече от препоръчителния дневен прием.

Фъстъченото масло има и своите недостатъци.Недостатъци

Въпреки безбройните си положителни свойства фъстъченото масло има своите недостатъци. То е с високо съдържание на мазнини и калории, а с него е доста лесно да се преяде, което може да допринесе за увеличаване на теглото. Уверете се, че преди прием измервате порцията на фъстъченото масло – може да Ви се стори, че 2 супени лъжици са изненадващо малко.Фъстъченото масло с намалено съдържание на мазнини има малко по-малко мазнини – 12,2 грама на порция в сравнение с обикновеното фъстъчено масло – 16 грама, но пък има по-високо съдържание на захар и съдържа същото количество калории като обикновеното. За да изберете оптимално най-здравословното фъстъченото масло, избягвайте преработените версии, които изброяват фъстъците като единствен компонент. Не се подвеждайте по фъстъчено масло с високи количества на захар, сол или хидрогенирани мазнини в състава си.

Фъстъченото масло – вкусно и полезно Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™