Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

11 начина да заспите по-лесно

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 1167 прегледа на този пост

Съдържание на 11 начина да заспите по-лесно


Следващия път, когато имате проблеми със съня, опитайте нашите експертни природни съвети, за да се сбогувате с безсънието. Всички знаем, че чаша горещо мляко и топлата вана действат релаксиращо преди лягане, но въпреки това мнозинство от хората имат проблеми със заспиването.

Tоплата вана действат релаксиращо.

Всяка година в България се предписват хиляди рецепти за приспивателни, а според проучвания около 70 % от населението страда от безсъние. Можете да опитате тези природни съвети за по-лесно заспиване:

1. Вдишвайте през лявата ноздра

Този йога метод се смята, че намалява кръвното налягане и успокоява. Легнете на лявата си страна, поставете пръст на дясната си ноздра и започнете бавно и дълбоко да вдишвате през лявата ноздра. Тази техника е особено добра, когато се чувствате прегрели или горещите вълни от менопаузата Ви пречат на съня.

2. Стискайте и отпускайте

Отпускането на всички мускули може да подготви тялото Ви за сън. Легнете по гръб, поемете дълбоко въздух, бавно вдишвайте през носа и в същото време свийте пръстите си на краката, сякаш се опитвате да ги свиете под ходилата си, след това отпуснете. При следващото бавно вдишване свийте ходилото зад коляното си, след това отпуснете. Вдишайте отново, стегнете мускулите на прасците си, след това бедрата, седалището, корема, гърдите, ръцете и така нататък, докато не свиете и отпуснете мускулите на цялото си тяло един по един. Когато изпълните това, дишането Ви ще се нормализира и ще почувствате сънливост.

Предизвикайте себе си да останете будни.3. Опитайте се да останете будни

Предизвикайте себе си да останете будни – умът Ви със сигурност ще се съпротивлява. Това е един парадокс, който психолозите обясняват. Дръжте очите си широко отворени, повтаряйте си "няма да спя". Мозъкът не обработва негативите по най-добрия начин, така че ще разтълкува това като инструкция за сън и очите Ви бързо ще се уморят.

4. Превъртете на ум деня си

Припомнете си детайлите в обратен ред и изчистете ума си от тревоги. Опитайте се да си спомните разговори, гледки и звуци. Това ще Ви помогне да достигнете до състояние на ума, в което сте готови за сън.

5. Превъртайте очите си

Затворете очи и превъртете очните си ябълки три пъти и това би трябвало да свърши работа. Това симулира същия естествен процес, когато заспивате и може да помогне за освобождаването на хормона на съня, мелатонин.

6. Само си представетеПредставете се в ситуация, в която се чувствате добре.

Медитацията чрез визуализация работи най-добре, когато използвате най-малко три сетива. Представете си се в ситуация, в която се чувствате добре – тропически рай, плавайки в спокойни води, разхождайки се в полета от цветя. Като намерите "щастливото си място", си представете ухаещи цветя, усещане за трева или пясък под краката и звука на водата, плискаща се в лодката. Скоро трябва да се почувствате успокоени и да се унесете.

7. Тананикайте си

Тази йога медитация генерира всепроникващо чувство на спокойствие. Седнете в удобна позиция. Затворете очи, отпуснете раменете си, челюстта си, но дръжте устата си затворена. Вдишвайте през носа колкото дълбоко можете, за да отпуснете корема си, не гърдите. Издишвайте леко през устата си, като я държите затворена и си тананикайте. Опитайте се да си тананикате през цялото издишване. Забележете – гърдите Ви вибрират. Съсредоточете се изцяло върху тази вибрация за шест вдишвания, след това отпочинете за момент. Кажете си "готов съм за сън", изправете се бавно и си легнете.

Да си припомнятае проблемите си е основната причина за безсъние.8. Натиснете тук!

Има специални точки в тялото, които насърчават съня, когато ги натиснете леко. Поставете палеца си върху точката между веждите в горната част на носа. Задръжте за 20 секунди, освободете за кратко и повтаряте още два пъти. След това седнете на ръба на леглото и сложете десния си крак върху лявото коляно. Намерете точката между палеца на крака и втория пръст и натиснете по същия начин. Накрая, докато все още подкрепяте десния си крак, намерете точката точно под нокътя на втория пръст. С помощта на палеца и показалеца на дясната ръка нежно притиснете.

9. Открийте как заспивате по-лесно

Ключът е да го откриете, когато заспивате без проблем и след това да го използвате, когато имате затруднения.
Направете нещо необичайно, като например да погалите бузата си. Фокусирайте цялото си внимание върху това движение. Няколко нощи поред и тялото Ви ще се научи да го свързва със съня.

11. Направете списък на нещата, които Ви тревожат

Да си припомняте проблемите си е основната причина за безсъние. Често това се случва, защото сте притеснени какво трябва да се свърши. Така че преди лягане си направете списък. Ще сте по-спокойни и по-лесно ще заспите.

11 начина да заспите по-лесно Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™