Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Антигравиционната йога – хитова фитнес идея

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2406 прегледа на този пост

Съдържание на Антигравиционната йога – хитова фитнес идея


От цирков номер директно във финес залата, това се случва в последните години с антигравиционната йога, която разработва като идея Кристофър Харисън – американски гимнастик и акробат. Идеята звучи странна и недостъпна, но всъщност изисква само време, воля и много търпение.

Какво представлява тази йога програма?

Това е танцувална, фитнес, пилатес и йога програма, която извайва тялото и прави човека по-пластичен. Обещава вечна младост, железни мускули и страхотно състояние на ума. Целта й е да пребори гравитацията, заради която след време хубавите ни форми увисват. Заедно с това поддържа в отлично състояние и ума. Доскоро достъпен само за професионалисти, вече навлизащ сред най-новите методи за поддържане на добра форма.

Какво е нужно за упражняването на антигравитационна йога?

Антигравитационната йога е танцувална, фитнес, пилатес и йога програма, която извайва тялото и прави човекът по-пластичен

Създателят на метода изобретява различни начини, чрез които тялото може да се движи над земята. Такива са хамакът, въздушният полилей, ефирният куб. Хамакът или основният инструмент за упражняване на този така интересен метод вече може да се купи и онлайн. Разбира се, заниманията без квалифициран инструктор са силно непрепоръчителни. Характерно за хамака е, че е с различно ниво на еластичност, което пък е определящо за нивото на трудност, което практикуващият може да достигне. Всяка тренировка е разделена на различни етапи: медитация, дишане и загряване, разтягания, инверсия и летящ фитнес. Методът изисква много концентрация и постоянство. Според създателя му практикуващите трябва да преминат през пет нива на обучение: научават се как да ползват хамака и да преодоляват гравитацията, следва летящата йога, антигравиционен фитнес, възстановяваща и тонизираща йога и пилатес.

 

Уникалните предимства на метода

Когато правим упражнения с главата надолу, сякаш за секунди целият стрес се изтрива от съзнанието ни. Освен това така нареченият хамак само след няколко тренировки намества гръбначния стълб в правилната посока и го поддържа във витална форма – проблем, който днес стои пред всички нас, след многото часове, прекарани на стола пред компютъра. Ставите и сърцето не се натоварват и се работи акцентирано върху проблемните зони корем и гръб, както и върху укрепването на всички останали мускулни групи. Упражненията с главата надолу действат като естествен ботокс. В инверсно състояние притокът на кръв към главата се увеличава неимоверно много, което е невероятно за кожата – тъканите имат по-добро оросяване и снабдяване с кислород. След тренировка кожата е видимо по-сияеща и подмладена.

Най-голямата спънка дори пред тези, които имат възможност да опитат този скъп метод, е страхът. След неговото преодоляване обаче ползите, както вече споменахме, са многобройни и недостигнати от никоя друга техника досега.

Антигравиционната йога – хитова фитнес идея Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™