Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ракови заболявания – как да се предпазим?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2205 прегледа на този пост

Съдържание на Ракови заболявания – как да се предпазим?


10 начина да се предпазим от рак

Раковите болести са чумата на днешното времеЖивотът на съвременния човек протича в тежки условия под въздействието на много канцерогени, които ни е непосилно да премахнем. Затова не е чудно, че с всяка година броят на хората, които умират от рак, расте.

Единственият начин да се избегне това е да променим себе си и начина си на живот. Ракът е обратната страна на монетата в техническия прогрес. Данните на статистическите анализи и научните изследвания свидетелстват за това, че ракът е „чумата” на съвременната цивилизация. Учените Розали Дейвид (Манчестър, Великобритания) и Майкъл Цимерман (Пенсилвания, САЩ), изучавайки фрагментите на египетските мумии и медицинските папируси, достигнали до заключението, че древните египтяни рядко са страдали от рак. Изучавайки останките на хиляди мумии, учените открили само косвени признаци за рак на дебелото и правото черво в единични случаи. По тяхно мнение заболяването от рак е плод на съвременния народ. За да не оставим никакви шансове на раковите клетки, трябва да използваме няколко принципа, да се променим и да променим начина, по който живеем.

1. Пийте чиста вода и натурални сокове

За предпазване от рак яжте повече зеленчуци и пийте натурална водаПриродната, натурална вода е един от най-добрите източници на течности за организма. Направена от самата природа, тя има мощен лечебен потенциал. Флуорираната или хлорираната вода, която тече по водосточните тръби, не може да се сравни с нея. Натуралният плодов или зеленчуков сок, богат на флавоноиди и други вещества, ни зареждат с енергия и предотвратяват туморните образувания.

2. Повече свежи плодове и зеленчуци

Излишно е да казваме, че зеленчуците и плодовете имат всичко необходимо, за да ни защитят от рака. Антиоксидантите и другите полезни активни компоненти на даровете от природата създават неблагоприятни условия за оксидативнен стрес и развитие на рак. Например кръстоцветните зеленчуци, които съдържат сулфорафан, имат мощен антираков потенциал.

3. Повече физическа активност

Противораков ефект имат стоенето на слънце и физическата активностТова, което не се движи, умира! Физическата активност е задължително условие за здраве и дълголетие. Изследване, представено от Американския институт по изследване на рака, показва, че физическата активност води до по-ниски нива на възпалителни маркери, например – С-реактивен белтък, който е свързан с развитието на някои видове рак. Също така се знае много добре, че силните, тренирани мъже боледуват от рак по-рядко. Учените от Каролинския университет в Швеция, в резултат на двадесет годишно диспансерно наблюдение върху няколко хиляди нормални здрави мъже, открили, че мъжете, при които силовите показатели са по-високи, имат по-малък риск от заболяване с рак в сравнение с нетрениращите мъже.

4. Прекарвайте повече време на слънце

Витамин D става все по-известен благодарение на новите изследвания, които потвърждават наличието на противоракови свойства в него. Макар това да противоречи на някои препоръки на дерматолозите, в този принцип наистина има смисъл. Учените от университета в щата Ню-Йорк в Олбани въздействали върху клетките на рака на млечните жлези с мощни дози витамин Д, в резултат на това клетките на рака загинали след няколко дни заради въздействието на „слънчевия витамин”.

5. Дишайте свеж въздух

Йонизираният въздух има мощен антиоксидантен ефект. Най-много аеройони има в планинския въздух. Атмосферният въздух, който ние дишаме, носи частици от молекулите на електрическите заряди. Аеройоните зареждат кръвта, повишават имунитета, помагат да се удължи младостта.

Медитацията помага за предпазване от рак6. Контролирайте съзнанието си

Усъвършенстването на съзнанието има главна роля в противостоенето на рака. Променяйки мирогледа си, ние променяме и външната ситуация. Занимавайте се с Ци Гун или медитация, за да се пречистите и да избягате от негативното въздействие на стресовете. По време на стрес организмът ни изхвърля в кръвта хормоните кортизол и адреналин. Дълготрайният или хроничен стрес подлага организма ни на постоянното действие на тези хормони. По време на медитация в тялото протичат изразени биохимични изменения: нивата на кортизола намаляват средно с 46%. Доказано е че контролирането на съзнанието подобрява здравето и удължава живота ни.

7. Откажете се от вредните привички

Хората, подвластни на вредните навици, са стартирали в организма си програма на собствено унищожаване. Може да се каже, че това е аксиома. Наркотиците, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето – това е най-краткият път до физическа или духовна смърт.

8. Избягвайте използването на микровълнова фурна

За превенция на рак не използвайте мировълнова фурна и избягвайте химикалитеУпотребата на храна, променена под въздействието на подгряването и в микровълнова фурна, е свързана с възникването на рак. Водата, подгрята с микровълни, не носи живот дори и на растенията. Гответе храната си традиционно. В резултат на колебанията и триенето молекулите и клетъчните системи се разрушават, протича структурна изомерия. Микровълните действат негативно на генетичната информация, отслабват електрическият потенциал на клетъчните мембрани. В общата картина се появяват продукти на радиолиза. Храната с трансформирани съединения и продукти на радиолизата принуждава организма ни да се адаптира и да превключи на авариен режим за осигуряване на енергия. Клетките са принудени да се преустройват с нормалното клетъчно дишане на анаеробно производство на енергия чрез ферментиране на глюкозата. Анаеробната ферментация на глюкозата способства за оцеляването и разцвета на раковите клетки. Приготвянето на храната в микровълновата може да предизвика образуване на d- нитрозодиметиламин – известен канцероген. Лъчението също така може да трансформира някои аминокиселини, които се съдържат в млякото и зърнените култури, в канцерогени или биологично неактивни изомери. Дори съвсем малкото въздействие на микровълните преобразува алкалоидите на растенията в канцерогенни вещества и свободни радикали.

9. Избягвайте електромагнитното замърсяване

Продължителното действие на електромагнитното лъчение дори и на ниско ниво (както е при мобилните телефони) може да предизвика различни ракови патологии. Да влоши имунитета, да съдейства за развитието на болестта на Алцхаймер и деменция, болести на сърцето и много други. През 1956 година в Австралия, с откритието на телевизията, учените отбелязали бързо развитие на рак при хора, които живеят в близост до телевизионни антени. През 1998 година изследователи от Националния институт за изучаването на рака съобщили, че рискът от развитие на левкемия е значително по-висок при деца, чиито майки са използвали електрически одеяла през бременността и при деца, които използват сешоар, видео-игри и често гледат телевизия отблизо.

10. Избягвайте химикалите

Средата ни изобилства от стотици хиляди химични компоненти. Ние знаем, че сред тях има и много токсични. Но още по-страшното е това, което не знаем, по-голямата част от тези химични вещества дори не е преминала тестове за относително дългосрочното влияние върху състоянието на човешкото здраве. Избягвайте хранителни продукти, които са отглеждани с помощта на пестициди, фунгициди, хербициди. Внимавайте с токсичните опаковки на хранителните продукти, продукти за защита от насекоми, токсични средства за лична хигиена (лосиони, дезинфектанти за ръце, козметика), въглеводороди (бензин, нафта), токсични лекарства и фармацевтични препарати, лепила, бои, формалдехид, химични добавки във ваксините и хиляди други химикали.

Ракови заболявания – как да се предпазим? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™