Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Какво трябва да знаем за колоидното сребро?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2945 прегледа на този пост

Съдържание на Какво трябва да знаем за колоидното сребро?


Колоидното сребро има уникални свойства и приложения, които е добре да познаваме. Разтворът, съдържащ сребро, има редица ползи за организма, сред които: силно изразено антибактериално и антимикробно действие, помощ при настинки, слаб имунитет и възстановяване от тежки заболявания. Среброто било използвано като противъзпалително средство от дълбока древност. Преди да е бил изобретен хладилникът, сребърна монета била поставяна в съд с прясно мляко, за да се предотврати неговото разваляне.

Как действа колоидното сребро? Колоидното сребро е разтвор на среброто с наночастици.

Сребърните частици лесно се свързват с молекулата на кислорода и полученото съединение от своя страна бързо реагира с водородните атоми, които често заобикалят молекулите на бактерии и вируси. Това действие подпомага организма да се справи с въздействието им. В същото време сребърните катиони имат способността да се „прикачват” директно за молекулните мембрани на вирусите и бактериите, с което лесно неутрализират въздействието им.

8 ползи на колоидното сребро

Антибактериално

Способността на колоидното сребро да контролира устойчивите микроби е удивителна. Според проучванията съществуват 650 различни патогени, причиняващи заболявания, които се унищожават дори от малки количества сребро. Действието на среброто в организма често се сравнява с това на прием на антибиотици.

Лекуване на рани

Колоидното сребро стимулира оздравяването на кожата и други меки тъкани. Сребърните катиони са изключително полезни за състояния като изгаряния, различни възпаления, включително пародонтоза. Колоидното сребро се използва при различни кожни проблеми като псориазис и екзема. Много приложимо е и при третирането на белези от рани и изгаряния.

Инфекции на ушите и очите

Инфекциите на ухото или окото могат да бъдат много дразнещи и причиняващи редица неприятни ситуации. Предписването на колоидно сребро в такива състояния може да бъде много полезно, тъй като то лекува както бактериални и вирусни, така и микробни инфекции, докато лекарствата са насочени само към един вид от инфекциите и трудно повлияват различни типове такива.

Антивирусно действие

Колоидното сребро се използва при редица вирусни състояния като пневмония, херпес, дори при лечението на брадавици. Освен това сребърните каиони са един от най-бързите начини за спиране на вирусното въздействие върху организма, като по този начин му спестява стресовата ситуация от заболяванията. Иновативни, но в същото време впечатляващи са сведенията, че колоидното сребро има ефект на въздействие върху вируса на Хепатит С.

Противовъзпалително действие

Колоидното сребро показва редица противъзпалителни свойства, които са както външни, така и вътрешни. То поддържа вътрешната среда в организма здрава и алкална, а кожата предпазва от възпаления. Още от древността среброто се използва за предотвратяване на подуването, забързване на клетъчното възстановяване и цялостното по-бързо възстановяване на организма.

Синузит

Упоритото и често сочено за нелечимо заболяване синузит се повлиява добре от колоидното сребро, което в случая може да се използва като спрей. Дори пациенти, страдащи от астма, показват подобрение в състоянието и чувстват облекчение след третиране с колоидно сребро.

Настинки

Колоидното сребро повлиява дори деца, които често страдат от настинки и вируси. Използва се при хора със занижена имунна защита, като подобрява качеството на имунния отговор при тях. В проучване, в което пациенти били третирани с колоидно сребро и бетаглюкан, 90% от тях се възстановяват напълно от настинката за кратък период от време.

Пневмония

Колоидното сребро се използва при настинки и синузит. Пневмонията е вирус, при който антибиотиците нямат въздействие. В същото време обаче колоидното сребро има въздействие дори върху вирусите и може да подейства благоприятно върху заболяването.

Какво представлява колоидното сребро?

Това е воден разтвор, в който частици сребро присъстват в нанометричната им форма. Общата концентрация на среброто може да бъде в порядъка на милиграми за литър. Среброто може да съществува в разтвора или като йони, или като сребърни частици. Сребърните катиони или така нареченото „йонно сребро” е най-евтиният метод за производство на такъв вид сребърни разтвори. Този вид разтвор има обаче по-малко ползи върху организма в сравнение с колоидното сребро. Вторият начин да се синтезира такъв вид разтвори е добавянето на желатин към тях, за да се поддържат сребърните частици „слепени” и да се образува така нареченият „сребърен протеин”. Този вид разтвор също няма силно изразените свойства на колоидното сребро.

Истинското колоидно сребро не съдържа желатин или друг вид добавки, а само сребърни частици в техните наноразмери.

Дозировката на колоидния разтвор е следната:

  • 2-5 капки директно върху кожата,

  • 1 капка, приета орално, за подкрепа на имунната система,

  • 1-2 капки при възпаление на очите или ушите,

  • 1-2 капки за дезинфекция на рани,

  • 5 капки за приготвяне на разтвор, който да се впръсква в носа при хрема и синузит.

Какво трябва да знаем за колоидното сребро? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™