Джинджифилът е добре познато средство за преборване на настинките, но не само… През студените месеци все повече хора се обръщат към алтернативни методи за справяне с вирусите. Един чудесен начин да помогнете на организма си да се пребори с нашествениците е да му предложите качествена храна, почивка и чай от джинджифил. Освен полезните му свойства, той осигурява и така важните за организма течности.
Джинджифилът е многогодишно растение, чиято полезна част е коренът. Много популярен е в кулинарията, но и в традиционната медицина.
Благодарение на своите активни съставки, джинджифилът е отлично средство за стимулиране на имунната система. Приеман под формата на чай, той тонизира организма и ускорява оздравяването при грипоподобни състояния.
Освен това притежава силен антиоксидантен ефект.
Освен всички научно доказани ползи, джинджифилът се изследва като средство за борба с раковите клетки.
Всички тези забележителни свойства са възможни заради съдържащите се елементи в него – протеини, калций, фосфор, желязо, манган, витамини от група В, фолиева киселина, витамин С и други.
Джинджифилът се използва най-вече под формата на чай.
Тъй като коренът е с много наситен вкус и аромат, препоръчваме следната рецепта за чай:
Това количество е достатъчно за приготвяне на две порции чай. Поставяте нарязаните на ситно резенчета джинджифил в дълбок неметален съд и ги заливате с горещата вода. Покрийте с капак или чиния за 15 минути, прецедете запарката и подсладете.
Препоръчваме да не пиете чая вечер, тъй като тонизира и може да имате трудности със заспиването.
Ако за пръв път опитвате такъв чай, съветваме Ви да направите половин доза, за да се уверите, че Ви харесва, тъй като е с много специфичен вкус и аромат.
Екстракт от джинджифил се съдържа и в редица хранителни добавки, основно насочени към понижаване на теглото. Той стимулира изгарянето на мазнините и е натурален продукт за поддържане на добра форма.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: