Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Джинджифилът и сезонът на настинките

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Рецепти, Суперхрани, Новини, Витамини и минерали, Билки и растения, Храни и напитки, Отслабване | Все още няма коментари. | 1606 прегледа на този пост

Джинджифилът е добре познато средство за преборване на настинките, но не само… През студените месеци все повече хора се обръщат към алтернативни методи за справяне с вирусите. Един чудесен начин да помогнете на организма си да се пребори с нашествениците е да му предложите качествена храна, почивка и чай от джинджифил. Освен полезните му свойства, той осигурява и така важните за организма течности.

Какво е джинджифил?

Джинджифилът е многогодишно растение, чиято полезна част е коренът. Много популярен е в кулинарията, но и в традиционната медицина.

Благодарение на своите активни съставки, джинджифилът е отлично средство за стимулиране на имунната система. Приеман под формата на чай, той тонизира организма и ускорява оздравяването при грипоподобни състояния.

Освен това притежава силен антиоксидантен ефект.

Ползи от приема на джинджифил:Джинджифилът съдържа много витамини и минерали.

  • Подобрява храносмилането;
  • Ускорява кръвообращението;
  • Облекчава болките в стомаха и други неразположения (гадене, повръщане);
  • Повишава нивата на HDL – „добрия“ холестерол;
  • Понижава триглицеридите в кръвта;
  • Действа противовъзпалително;
  • Стимулира съпротивителните сили на организма;
  • Ускорява възстановяването на мускулите след тренировка;
  • Тонизира и повишава енергията;
  • Подобрява паметта;
  • Облекчава ПМС (предменструален синдром);
  • Подобрява оросяването на мозъка;
  • Ускорява изхвърлянето на токсини от тялото;
  • Облекчава симптомите на настинка и грип – понижава температурата, намалява болката и потиска кашлицата;
  • Бори се с главоболието.

Освен всички научно доказани ползи, джинджифилът се изследва като средство за борба с раковите клетки.

Съставки на джинджифила:

Всички тези забележителни свойства са възможни заради съдържащите се елементи в него – протеини, калций, фосфор, желязо, манган, витамини от група В, фолиева киселина, витамин С и други.

Как се използва джинджифил?

Джинджифилът се използва най-вече под формата на чай.

Тъй като коренът е с много наситен вкус и аромат, препоръчваме следната рецепта за чай:Джинджифилът се използва най-вече под формата на чай.

  • Джинджифил – 5-6 резенчета (тънки);
  • Гореща вода – 500 мл.;
  • Лимонов сок – от половин лимон;
  • Мед или захар по желание.

Това количество е достатъчно за приготвяне на две порции чай. Поставяте нарязаните на ситно резенчета джинджифил в дълбок неметален съд и ги заливате с горещата вода. Покрийте с капак или чиния за 15 минути, прецедете запарката и подсладете.

Препоръчваме да не пиете чая вечер, тъй като тонизира и може да имате трудности със заспиването.

Ако за пръв път опитвате такъв чай, съветваме Ви да направите половин доза, за да се уверите, че Ви харесва, тъй като е с много специфичен вкус и аромат.

Екстракт от джинджифил се съдържа и в редица хранителни добавки, основно насочени към понижаване на теглото. Той стимулира изгарянето на мазнините и е натурален продукт за поддържане на добра форма.

Джинджифилът и сезонът на настинките Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™