Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Как токсините вредят на здравето ни?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Детоксикация | Все още няма коментари. | 2252 прегледа на този пост

Съдържание на Как токсините вредят на здравето ни?


Към какво води интоксикацията на организма?

Интоксикацията на организма се проявява първо в слабите местаИнтоксикация означава отравяне на организма с отпадъците от жизнената дейност и токсини, постъпващи от околната среда. Тази интоксикация носи хроничен характер, тъй като отравянето се случва постепенно, с времето. Симптомите на хроничното замърсяване могат да са с неуточнен характер и да не се появяват дълго време. По правило е трудно да се свърже някое заболяване или патологично състояние със самоотравянето на организма, тъй като интоксикацията няма ярко изразени стадии.

До какви последици може да доведе това при конкретен човек няма как да се разбере. Това е така, защото всеки организъм е уникален, резултатите от замърсяването ще се проявяват при всеки различно. Симптомите на замърсяване на организма с шлаки и токсини се проявяват първо в „слабите“ места. Тоест, ако човек има слаби органи на носоглътката, то интоксикацията ще се прояви като патологично състояние именно на това място. Как по-точно се случва този процес е трудно да се обясни. Тъй като официалната медицина признава понятието „токсини“ само в определени направления като нефрологията и токсикологията (понятието „шлаки“ в официалната медицина не съществува), но не счита тяхното натрупване за причина за различните патологии, не са се и провеждали големи изследвания по тази тема. Все пак някои от симптомите е прието да се смятат за резултат от прекаленото натрупване на продукти на разпад в организма.

Хронична умора и трудно ставане сутрин

Повишеното съдържание на токсини в тялото предизвиква хронична умора и главоболиеПремислете как започва и преминава денят Ви. Започвате новия ден лесно или се борите със себе си, за да станете от леглото? Изпълнени ли сте с енергия през целия ден или мислите как по-бързо да прилегнете на дивана? За умората може да има много причини, включително и недостатъчната продължителност на съня. Но ако Вие спите не по-малко от 7-8 часа в нормални условия (в тишина и на тъмно), значи организмът Ви успява да се възстанови дори и след тежък работен ден. Ако това не е така, най-вероятно организмът Ви е замърсен.

Главоболия

Ако често имате безпричинни главоболия, които не са заради травми на главния мозък, това може да свидетелства за това, че организмът Ви не се справя с извеждането на отпадъците от дейността му. Тъй като клетките на мозъка регулират работата на целия организъм, те първостепенно се нуждаят от приток на нова кръв за получаване на необходимите вещества. Замърсената кръв съдържа по-малко питателни вещества и кислород, а също така е и по-гъста, което затруднява движението и по съдовете и това може да предизвика главоболие. Отпадъчните продукти също могат да се натрупват по стените на кръвоносните съдове като свиват отвора, през който преминава кръвта.

Дерматологични реакции

Повечето токсини в организма се проявяват чрез дерматологични проблемиПроявата на кожни реакции е много точен индикатор за това, че във Вашия организъм са се натрупали много отпадъчни елементи. Това се обяснява така: когато отделителната система не се справя с извеждането на отпадъците, организмът започва да ги отлага по „тъмните ъгълчета“. В случаите, когато вече и „тъмните ъгълчета“ са заети, в ролята на последното „пристанище“ на токсините влиза кожата, което провокира появата на обриви, пъпки, липоми (мастни образувания) и други кожни патологии. Ето защо в борбата с тези състояния са толкова неефективни средствата за външно приложение. Проблемът идва отвътре и трябва да се решава адекватно.

Проблеми с корема

Проблемите с корема (запек, повишено газообразуване, диария) е още един истински признак за натрупване на продукти на разпад. Но за разлика от кожните реакции, нарушенията в работата на червата могат да се проявят в ранните стадии на обостряне. Коремът е главният орган на отделителната система и именно от неговото състояние зависи здравето на индивида. Може да чуете, че нарушенията в работата на червата провокират повече от 80% от проблемите със здравето. Дали да вярвате на това или не – преценявате си сами. Но няма как да спорим с факта, че запушените черва, които не се справят с функциите да извеждат отпадъците, по никакъв начин не подпомагат здравето на собственика си.

Неправилното хранене, яденето на несъвместими продукти, провокират отлагане на фекална маса по стените на червата, която с времето се натрупва и може да покрие цялата лигавица. В тежки случаи цялата фекална маса може да стане съществен процент от теглото на човека.

Функцията на червата се състои не само в извеждането на отпадъчните вещества, но и в абсорбирането на полезни вещества. Ако остатъците от храната не се извеждат, започват да гният и се образуват токсини, които се пропиват в чревните стени и успешно попадат в кръвта. Най-общо – състоянието на червата играе определяща роля за здравето на човека.

Повишено потене, лош дъх от устата

Прекаленото потене и лошият дъх са индикации, че в организма са натрупани прекалено много токсиниКожата е отделителен орган, при което най-големият. С помощта на потта се премахват остатъчните продукти като азотни вещества, метални соли, а също и микро и макроелементи. Когато продуктите на разпад не се извеждат по естествен начин, например с физкултурни занимания, на организма не му остава нищо друго, освен да повиши нуждата към отделяне на пот. Прекалено голямото количество остатъци от дейността на организма провокира неприятен дъх от устата.

Налепи по езика

Наличието на бял или леко жълт налеп върху езика не е патология. Друго нещо е обаче, ако има плътен слой налеп, през който не се вижда цветът на езика. Този признак може да говори за проблеми със стомашно-чревния тракт и инфекциозно заболяване. Ако плътният налеп не се маха дълго време, трябва да се обърнете към лекар, за да Ви направи преглед.

Неприятен дъх от устата

Ако Вие си миете зъбите два пъти на ден, използвате средства за поддържане на хигиената на устата след хранене и имате здрави зъби, не би трябвало да имате неприятен дъх. Всяка поява на неприятен дъх без видими причини трябва да се разглежда като нарушение на функциите на храносмилателните органи. Неспособността храната да се обработи нормално може да е предизвикана както от нарушения в работата на храносмилателните органи, така и от храната, която използвате.

Токсините образуват мазнини, затова е добре да отслабнем, за да изчистим токсините от тялото си

Наднормено тегло

Наличието на наднормено тегло само по себе си говори за нарушения в здравето. В повечето случаи затлъстяването говори за неправилно хранене с преобладаване в менюто на вредни за организма продукти заедно с хиподинамия. Лекарите отдавна са стигнали до извода, че излишните килограми са не козметичен, а медицински проблем, тъй като оказват неблагоприятно въздействие върху всички системи на организма.

Излишното тегло е кладенец от шлаки и токсини. Както отбелязахме по нагоре, когато организмът не успява да изведе продуктите на разпад с помощта на отделителните органи, той ги „крие“ в „тъмни ъгълчета“. Мазнините са прекрасно място, за да се скрият токсините. Затова ако човек се избави от излишното тегло, той премахва по този начин складираните токсини.

Нарушения в психологическото състояние

Интоксикацията причинява раздразнение, апатия, депресияПовишената нервност и раздразнителността, депресията, апатията и другите нарушения в психическото състояние могат да бъдат причина за борбата на организма Ви с вредните вещества. Това твърдение е обосновано медицински. Например, отдавна е отбелязано, че хората, страдащи от чернодробни патологии, при които се нарушава функцията на пречистване на кръвта и в кръвта постъпва голямо количество вредни елементи, имат своенравен характер. Оттук идва и изразът „жлъчен характер“, който се използва за обозначаване на хора, склонни към раздразнителност, нервност и емоционална нестабилност.

Заключение: Гореизброените симптоми са само малка част от сигналите, които може да Ви дава организмът, отразявайки в тях своето състояние. Вслушвайте се в сигналите на тялото Ви и не допускайте състояния, в които отделителната система не може да се справи със задачата си да Ви пречиства! Използвайте пречистващите си резерви максимално и ограничете постъпването на токсини отвън!

Как токсините вредят на здравето ни? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™