Тайната на перфектния чай

Поглезлете се с чаша горещ чай от джинджифил.Чудите се как лесно да си приготвите домашен чай от джинджифил? Няма нужда да си купувате чай на пакетчета, които не се знае на колко време са, когато можете лесно да си направите собствен домашен чай от джинджифил с помощта на пресен джинджифил. Поглезете се с чаша горещ чай от джинджифил – здравословна напитка, която е чудесна за храносмилането.
Ето как можете да направите най-вкусния, успокояващ и лечебен чай от джинджифил, който някога сте опитвали! Наистина няма база за сравнение на прясно направения чай от джинджифил с чая на пакетчета.
Рецептата за този лечебен чай всъщност идва от Тайланд, където на някои места се сервира всяка сутрин седем дни в седмицата. Каква е тайната на перфектния лечебен чай от джинджифил? Голямо количество пресен джинджифил, който да поври дълго време, сок от лайм или лимон, който е перфектното съчетание с джинджифил, и изобилие от мед или рафинирана захар (или може да предпочитате чая си неподсладен, в зависимост от Вашите здравни цели и вкус). Опитайте тази проста рецепта за чай от джинджифил, което е тласък за имунната система и ободряващ начин да започнете сутринта.

Съставки:

  • 4-6 тънки резенчета суров джинджифил (или повече в зависимост от това колко силен искате да бъде чаят Ви)Обелете и нарежете джинджифила тънко.
  • 1½ до 2 чаши вода
  • сок от 1/2 лайм или лимон, или по Ваш вкус (по избор, но чаят става по-вкусен)
  • 1-2 супени лъжици мед (също по избор)
  • Време за подготовка: 5 минути
  • Време за приготвяне: 10 минути
  • Общо време: 15 минути
  • За: 1-2 чаши чай от джинджифил

Подготовка

Обелете и нарежете джинджифила тънко, за да увеличите площта на повърхността. Това ще Ви помогне да си направите много ароматен чай. Сварете резенчетата във вода в продължение на поне 10 минути. За по-силен чай се оставя да ври 20 минути или повече и се използват повече резенчета джинджифил. Може да си направите чая изцяло по Ваш вкус, така че спокойно добавете колкото прецените джинджифил и го оставете да къкри толкова дълго, колкото искате. Отстранете от огъня и добавете лимонов сок и мед на вкус.
Той действа отлично и за успокояване на болките в стомаха, и за подпомагане на храносмилането.