Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Връзката между здраве и храна!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Храни и напитки | Все още няма коментари. | 2327 прегледа на този пост

Съдържание на Връзката между здраве и храна!


Здравословното и правилно хранене е много важна част от човешкия живот. Много често промяната на хранителните навици може да подобри състоянието на организма. Истината е, че повечето хора смятат, че правилно хранене означава ограничаване на храната. Това съвсем не е така. В тази статия ще разясним точно какво е здравословно хранене и ще Ви дадем няколко съвета за това.

Няколко съвета за здравословно хранене:

Балансирано хранене

Здравословното хранене е много важна част от живота на човек.

Този тип хранене всъщност е балансирано хранене. Това не означава да не се яде, а да се спазва определен режим, който изисква спазването на няколко много важни правила.

Стъпки към успеха

  • Първо човек трябва да си хапва достатъчно, но продуктите трябва да са „чисти“. Тоест необходимо е от дневното меню да се изключат бързите храни, мазните продукти и тези с много „Е-та“.
  • Втората стъпка е да се храните само когато усещате глад. Не е хубаво да се допуска преяждане или пък еднообразие в храната. Менюто трябва винаги да е разнообразно, винаги да включва салата и плодове.
  • Третата стъпка е да не се пропуска хапването. Трябва задължително да си набавите много добра закуска, за да имате достатъчно енергия, добър обяд и много лека вечеря. Не е хубаво да си лягате веднага след вечерята, затова можете просто да си правите една малка, но отпускаща разходка.

Здравословно хранене

Здравословното хранене обаче не опира само до спазването на определен режим. Необходимо е да не се смесват някои продукти. Това е така, защото времето за разграждане на различните продукти е различно, едни се усвояват по-бързо, а други по-бавно. Това обуславя образуването на гнилостни процеси в организма. Именно заради тях се получава неразположението в стомаха.

За да нямате такива проблеми, е хубаво да консумирате плодовете 30 минути преди да приемете основното ястие, в противен случай ще трябва да изчакате поне 2 часа. Друго много важно нещо е да не смесвате месото с млечни продукти. За гарнитура използвайте зеленчуци, а не ориз. Желателно е да се намали и приемането на хляб. Водата е изключително важна и е необходимо да се пие редовно, но в никакъв случай по време на хранене. Тя разрежда стомашните киселини, а именно това влошава „работата“ на храносмилателната система.

Движение

Да се храниш здравословно не изисква много жертви, а само създаването на определени навици. Бъдете сигурни, че тази промяна ще Ви бъде от голяма полза и ще се чувствате много по-жизнени и здрави. Но не забравяйте, че дори и да се храните по подобен начин, без движение и спорт организмът Ви винаги ще е слаб.

Връзката между здраве и храна! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™