Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

​Лекарите предлагат съвети за здравословно хранене

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене | Все още няма коментари. | 3397 прегледа на този пост

Съдържание на ​Лекарите предлагат съвети за здравословно хранене


Съвети за здравословно хранене

Ако искате да направите храненето си здравословно и напълно да се придържате към принципите на правилното хранене, възползвайте се от съветите на американските експерти. Те вярват, че хората трябва да купуват храната си сами и да не прехвърлят тази дейност дори на най-близките.

Един от основните проблеми в организирането на здравословно хранене е, че на хората им е трудно да поддържат постоянно правилния режим, без да прибягват до вредни закуски. Въпреки това психолозите твърдят, че този проблем може да бъде решен при условие, че човек носи отговорност за избора на продуктите, които ще изяде.

Изследователи от Университета на Маями в САЩ също подкрепят тази теория. Тяхната работа показва, че за себе си хората са склонни да купуват по-полезни и здравословни продукти, отколкото за други. Когато всеки от нас осъзнае, че се грижи за собственото си здраве, това съзнание, умножено по инстинктивно желание да се защити, не му позволява да яде нездравословна храна или други вредни храни – обясняват психолози в публикация в «Journal of Consumer Research»

По време на експеримента учените предлагат на доброволци 16 продукта, сред които са стафиди, целина, зеленчуци и плодове, шоколади, бисквити, сладолед, понички и други храни от категорията на едновременно полезно и не полезно. От списъка участниците в експеримента трябвало да изберат продукти за себе си и за други членове на семейството.

Изследователите са успели да видят от първа ръка, че когато участниците в проучването избират храна за себе си, изборът им е бил главно върху полезни продукти – стафиди, плодове и зеленчуци. Но веднага след като трябвало да изберат продукти за приятели и други членове на семейството, в кошницата им се появявали шоколадови блокчета, понички и други нездравословни храни. Прочетете още за Най-добрите съвети за здравословно хранене, които трябва да спазвате.

"Това е скритата причина за разпространението на затлъстяването: много хора ядат храна, която е купена от родителите им, децата или приятелите им " – коментира резултатите от наблюденията ръководителят на изследователската група д-р Джулиано Ларан.

​Лекарите предлагат съвети за здравословно хранене Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™