Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Сутрешна зарядка в леглото – бодри през целия ден

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Забавни, Полезни съвети за здраве | Все още няма коментари. | 180 прегледа на този пост

Как да правим физзарядка сутрин в леглото?

Сега ще си поговорим за сутрешната физзарядка, каква роля играе тя за организма ни и за състоянието на здравето ни като цяло. Ще се научим да правим зарядка, без да ставаме от леглото.

Много хора не придават значение на физическите упражнения, а да не говорим за сутрешната зарядка – няма кога, не им се прави сега, за какво им е, през деня ще тичат като луди по работа и задачи – ето им я физзарядката. Тези отговорчета можем да ги чуем много пъти.

Нека да видим за какво ни е необходима сутрешната гимнастика.

Ще Ви дадем прост пример – имате автомобил, преди да излезете с него някъде, какво правите? Точно така, загрявате го, чакате известно време и тръгвате чак след няколко минути. Защо загрявате колата? За да се разработят всичките ѝ механизми, да се смажат и да Ви служат колкото се може по-дълго време.

Е, сутрешната физзарядка е точно за това – за да се разработи организмът ни, да се насити с кислород и да ни служи дълго време без проблеми.

Защо да правим упражнения сутрин?

Сутрешната физзарядка ни дава бодрост и здраве.Докато спим, организмът ни се е научил да работи с минимално количество кислород в кръвта. През нощта се включва енергоспестяващият режим на тялото ни. Цялата ни енергия отива за подхранване на мозъка и други наши органи. Мускулната ни маса е в състояние на покой, но все пак процесите на разграждане на енергийното вещество гликоген текат. В резултат на това се трупа млечна киселина, а това не е много добре за нас.

При сутрешната зарядка в кръвта ни постъпва значително количество кислород, той окислява останалата в организма от през нощта млечна киселина, недоокислените продукти изчезват и недостигът на кислород също. През деня изядените от нас излишни калории ще се топят, без да успяват да се отложат в организма ни като запас.

Достатъчно ни е да се раздвижим за няколко минути и в организма ни започват да се случват чудеса – нормализира се обмяната на веществата, организмът ни от режим на изчакване преминава в режим на работа.

Ако пропуснем този сутрешен етап, организмът ни дълго време ще се пренастройва за работа, обменните процеси в него ще са забавени и дълго време ще усещаме вялост, лошо настроение.

Зарядката ни е необходима на всички, трябва да учим и децата си от ранна възраст да правят сутрешна гимнастика. Трябва да си го изградим като навик, да усетим нови тръпки в този живот. През целия ден да сме бодри и да усещаме лекота.

Трябва да се настроим от вечерта и да правим физзарядката сутрин в продължение на 21 дни. Доказано е, че навиците се оформят за 21 дни – това са само 3 седмици.

Физзарядка в леглото

Упражнения за събуждане, бодрост и здраве сутрин в леглото

Веднага ще Ви предупредим – не правете упражненията с големи усилия. Правете леки разтягащи движения в спокойно темпо. Сутрешната гимнастика продължава около 10-15 минутки. Това време е достатъчно, за да се разсъни организмът Ви, да стартират обменните процеси.

Още един полезен съвет – преди да направите физзарядката, изпийте чаша вода. Водата ще помогне на организма Ви да се събуди.

  • Започваме да разтриваме дланите си в една в друга, докато леко се зачервят.
  • Масажираме всеки пръст – от основата до крайчето.
  • Разтриваме си ушите, с леко пощипване им правим масаж.
  • Заключвайки пръсти с длани навън, се протегнете, притиснете петите си към леглото, а пръстите изпънете към Вас. Опитайте се да разтягате гръбнака си, като при това усещането трябва да е приятно. Дишането Ви трябва да е равно. Протегнете се 7-10 пъти.
  • В легнало положение (в леглото) свийте краката си в коленете, хванете ги с ръце и се опитайте да ги свиете под брадичката си. Направете това 7-10 пъти.
  • Вдигнете изправени краката си на 10-15 см над леглото, дръжте така, докато преброите до 10, и така направете 7 пъти.
  • Вдигнете краката си и карайте колело. През това време бройте до 20 и спрете.
  • Седнете, разтворете краката си настрани и се накланяйте към единия и после към другия си крак. Това направете също 7 пъти към крак.
  • Обърнете се по корем, застанете в кучешка поза и извийте гърба си, задръжте така няколко секунди, след което се върнете в изходно положение. Повторете го 7 пъти.
  • След това упражнение се протегнете и дишайте дълбоко.

Организмът Ви сега е готов за работа, можете да ставате и да се миете. Накарайте се да правите сутрешна физзарядка и животът Ви ще започне да се променя. Ще се появи енергия във Вас, здравето Ви няма да се влошава, ще успявате във всичко и няма да закъснявате за никъде.

Започнете със сутрешна гимнастика в леглото си и си го изградете като навик – това е пътят към здравето и красивата фигура.

БиоМол Ви желае бодрост и добро настроение!

Сутрешна зарядка в леглото – бодри през целия ден Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™