Пъдпъдъчите яйца, въпреки малкия им размер, имат хранителни качества 3 или 4 пъти по-високи от тези на кокошите. За кулинарите особено важен е вкусът им – по-силен, богат, маслен. Черупката и мембрана на малкото яйце са по-твърди и го защитават повече от навлизане на бактерии.
Защо трябва да приемаме желязо? Недостатъчното количество желязо може да причини анемия. Освен това желязото е есенциален минерал, който се свързва с протеините и транспортира кислорода в кръвта. Недостигът на калий в организма може да причини неприятните болки и спазми в мускулите. Особено важно е да си го набавяме ежедневно, тъй като минералът се изхвърля чрез потенето.
Витамин А има редица функции в организма:
Недостигът на витамин В2 (рибофлавин) може лесно да бъде разпознат. Проявява се чрез:
В такива случаи можем да противодействаме само с дневната си доза пъдпъдъчи яйца.
Жените и децата трябва да приемат големи количества калций, който е важен за здравите кости и зъби. Минералът фосфор е важен за живите организми, тъй като е компонент в ДНК и клетъчните мембрани.
Редовната консумация на „малките яйца” ни помага да се борим с много болести. Те са естествено средство за борба с възпаления на стомашната стена като язва например. Помагат в укрепването на имунната система, дейността на мозъка, способността да запомняме и действат благоприятно на нервната система. Помагат на организма да се справи с анемията, като повишават нивата на хемоглобин, а в същото време премахват токсините и тежките метали. В китайската медицина пъдпъдъчите яйца се използвали за борба с туберколоза, астма и дори диабет. Камъни в жлъчката или в бъбреците могат да се премахват чрез употребата на малките яйчица.
Да, „добрият” HDL холестерол, който помага да се балансира нивото на „лошия” LDL холестерол. Следователно мазнините от пъдпъдъчите яйца са тези, които можем да похапваме по-често.
Коментари (0)
Напишете коментар
Въведете кода за сигурност от картинката: