Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Древната китайска медицина за спокойствието и уравновесеността

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2682 прегледа на този пост

Съдържание на Древната китайска медицина за спокойствието и уравновесеността


Според древните китайци тялото ни е микровселена, която е отражение на макровселената – тоест на света, в който живеем. Тези две вселени си комуникират взаимно. Допирната точка, в която се разменя Чи (енергията) на организма и Чи на околната среда, е кожата – нашият най-голям орган. Следвайки цикличността на процесите в природата, можем да почувстваме и процесите, които се случват ежедневно в нас.

Китайската медицина за лечение.

Какво е Ин?

Това е витална субстанция, която определя жизнеността, продължителността на живот и устойчивостта към болести. Тя се намира в бъбреците, мозъка, в костния мозък. Всеки човек се ражда с определено количество Ин, което определя развитието му. Ин е придобит, незаменим и се изразходва по време на живота. Според традиционната китайска медицина Ин есенцията оказва влияние върху растежа, репродукцията и развитието. При децата контролира растежа на костите, косата, зъбите. Оказва влияние върху зачатието и запазване на бременността. Ин поддържа желанието за живот, тоест оказва влияние върху процеса на стареене. Смята се, че циклите, чрез които Ин оказва влияние на организма, при жените са 7, а при мъжете – 8. Което е и основната причина жените да остаряват по-бързо от мъжете.

Как да запазим своя Ин?

Основните фактори, които оказват влияние върху понижаването на Ин, са следните:

  • Стресът, несигурността, страховете.
  • Липсата на равновесие между работа и почивка. Организмът трябва да се зареди с определено време сън и то качествен. Нощта е времето, когато тялото „се храни” с Ин.
  • Поддържането на недобра стойка напряга организма.
  • Прекалена консумация на алкохол, кафе, цигари
  • Прекалена консумация на сладкиши, мляко и млечни изделия.

Акупунктурен масаж.

Лумбалната част на тялото – важна за есенциалната Ин сила на целия организъм

Лумбалната част на тялото или мястото, на което са разположени бъбреците, е много важно място в тялото ни. Под втория лумбален диск се намира акупунктурната точка Мингмен или така наречената врата на живота според китайската медицина. На тази точка при акупунктурния масаж се въздейства със специална топлинна пръчица. Масажът влияе благоприятно на състояния, свързани с бъбреците. Такива състояния обикновено предизвикват умора, прекалена чувствителност към топлина, депресивни настроения, често уриниране, блед език и ускорен пулс. За да поддържаме тази точка в добро състояние, трябва да внимаваме с положението на тялото през деня. А напрежението в лумбалната област се разсейва чрез стречинг – разтягания. Особено важно е и областта на бъбреците през зимата да е добре закрита.

Зимата и Ин

Според китайската традиция зимата е време за спокойствие и вслушване във вътрешния глас.

Чи гонг - система от упражнния.

През този период можем да почувстваме, че сме по-близо до страховете си – типичната зимна депресия. Според древните китайци в този период може да се появи страх от ново начало, тъй като тъкмо в него започва и новата година. Затова и трябва да поддържаме нивата си на Ин най-вече чрез спокойствие, умерено и редовно хранене. Според китайската медицина най-важното хранене на деня е обядът. Продуктите, които директно влияят на бъбреците, влияят и на поддържането на добри нива Ин. Такива са жълт и черен сусам, кестени, просо, къпини, боровинки, орехи. Освен това се препоръчват: водорасли, сьомга, коприва, бадеми, мед, годжи бери. Типичните упражнения, които се препоръчват за повишаване на Ин, са Чи гонг. Това е спокойна и уравновесена система от упражнения, при която чрез определена позиция на тялото се отварят меридианите на бъбреците и се осигурява безпрепятствен приток на Чи.

Древната китайска медицина за спокойствието и уравновесеността Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™